В апартамент в блок в Ботевград има намерени общоопасни взривни вещества. Затова са извикани специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят. Това каза пред журналисти в парламента главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той отрече появилата се в медиите информация, че апартаментът, в който взривните вещества са били открити, е на съпругата на 39-годишния Марио Панчев, но потвърди, че имат връзка със случая.

Снощи 45-годишният Владимир Пелов, който преди два месеца избяга от Софийския затвор, бе застрелян в центъра на Ботевград, а бившият състезател по силов трибой Панчев бе приет в "Пирогов" с две огнестрелни рани в коремната област и в изключително тежко състояние. На мястото бяха намерени три пистолета и са назначени редица експертизи, които да покажат по кое оръжие чии отпечатъци са. 

Попитан как ще коментира информацията, че апартаментът, в който са намерени взривните вещества, е на жената на Марио Панчев, главният секретар на МВР обясни: „Тази информация не е вярна, но процесуално- следствените действия имат връзка със случая“.

Младен Маринов допълни, че няма сигнал и той самият няма основание да смята, че има изтичане на информация. Попитан допуска ли Пелов да е имал вътрешен човек в МВР, той заяви: „Екипът, който работи и има пълната информация за случая, е изключително малък и проверен. Имахме неточна информация, всяка беше проверена. Използвахме и специални части, тъй като не искам колегите и гражданите да попадат в ситуация, в която животът им да е застрашен. Ставаше въпрос за изключително опасен човек.

Маринов каза още, че в хода на издирването на Пелов в МВР на няколко пъти е постъпвала неточна информация за неговото нахождение. Вече са провеждани и няколко специализирани акции.

Една от версиите беше, че ще се укрие в Ботевград, тъй като районът му е познат. Районът е голям, труден, горист и той го познава много добре. Това никога не е подценявано“, обясни главният секретар на МВР.