Полицията откри изчезналата на 28 февруари 18-годишната ученичка от Сливен, но не и издирването 17-годишната Ивана от Дупница.

Момичето от Сливен е физически добре, но не беше обявено къде е намерена и каква е била причината да напусне дома си, предаде БНР. Една от работните версии е проблеми в семейството.

Сигналът за изчезването й беше подаден от родителите й на 29 февруари, след като момичето не се прибрало вкъщи след училище и не отговаряло на телефона си.

10-и ден продължължава издирването на Ивана Георгиева от Дупница. При тунела на главен път Е-79 е намерен телефонът на момичето, но никакви други по-сериозни следи, предаде БНР.

На терен отново са над 100 полицаи, жандармеристи, планински спасители, горски работници, както и доброволци, които се организират в издирването по поречието на река Джерман.

Идеята е търсенето да бъде основно в района на моста над река Джерман, където тя е била засечена последно от камерите. Периметърът там е много голям и е с гъста трева и бодливи храсти.

Организаторите споделят, че има много хълмчета и дерета. В района има десетки изоставени къщи, които ще се проверят. Някои от местностите и обектите са проверявани по два-три пъти, резултат все още няма.