Областната дирекция на МВР в Сливен издирва 18-годишната Гергана Цандева, с която няма връзка от 28 февруари. 

На 29 февруари родителите ѝ подали сигнал, че от предния ден момичето не отговаря на обажданията им и нямат връзка с нея. За последно Гергана е видяна в късния следобед в същия ден в района на градската градина в Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

Облечена е с черно яке, черна дамска чанта и черни лачени обувки.

От полицията апелират към хората, които разполагат с информация за местонахождението на Гергана Цандева, да съобщят за това на тел. 112, на телефони 044644311, 0898460048 или в най-близкото поделение на МВР.

Междувременно продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. Това е деветият ден, в който от нея няма следа.

Издирването на терен се осъществява от полицаи и жандармеристи, южно от Дупница и по поречието на река Джерман, съобщиха от полицията в Кюстендил. Момичето е в неизвестност от 22 февруари, а Районната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане.

По време на сесия на Общинския съвет в Дупница вчера кметът на общината Първан Дангов каза, че в издирването на 17-годишната ученичка е включена техника за сканиране, използвана от "Гранична полиция". Той представи и резултатите от акцията до момента, като посочи, че е в постоянна връзка с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

До 8 март трябва да бъдат готови резултатите от разпоредената от кмета проверка в учебните заведения в общината, която цели да установи дали има деца с подобни проблеми.