Общото количество на конфискуваните наркотични вещества е 5,2 кг. В пратка от Китай, съдържаща по документи близо килограм антикорозионен препарат, митничарите откриват наркотично вещество. В друга пратка, идваща от Белгия, вместо комплект за ароматерапия се съдържа 1,5 кг синтетичен канабис.

Конфискувани са и две пратки от Холандия. С едната, вместо обявения течен сапун, се пренасяли два литра GBL, а с втората - стимулиращи бонбони и курабийки с канабис. Половин килограм мефедрон митничарите откриват в куриерска пратка, пътуваща от Испания за България. Според описанието към пакета той трябвало да съдържа соли за баня.
Само преди месец в. "24 часа" съобщи, че в магазини в центъра на София необезпокоявано се продават дизайнерски наркотици под наименованието соли за баня и течен сапун. Това е дрога, чиято формула леко е променнена и така законово не може да попадне под ударите на закона. Оказва се, че преди неговата промяна тази търговия е била абсалютно законна.

Доскоро ароматерапевтичните комплекти, солите за баня и течният сапун бяха класическо прикритие за дизайнерските дроги, които не попадаха в обхвата на специализирания закон, посочват от агенция "Митници". Оттам отбелязват, че след промените в законодателството днес пратките с дизайнерски дроги не само се конфискуват от митничарите, но и от разпространителите им може да бъде търсена наказателна отговорност.