Мащабна акция с кодовото име "Бяло" е стартирала тази сутрин в цялата страна. Прокурори и полицаи в цялата страна са започнали в ранните часове на деня акция срещу разпространението на наркотични вещества. Акцията е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. Началото е поставено в три областни града.

В рамките на операцията в с. Томпсън, до Своге са задържани двама души. Открита е оранжерия с голямо количество марихуана. И двамата задържани вече са били осъждани за разпространение на дрога, като един от арестуваните е свързан с т.нар. "Люлинска група".

Акция "Бяло" продължава с претърсвания в домове на известни имена от криминалния контингент, срещу които се водят дела или има данни, че се занимават с наркоразпространение.

Междувременно тази нощ ГДБОП и ГДНП разкриха голяма наркооранжерия с марихуана в с. Равно поле, Софийско. Арестувани са четирима души. Работата на ГДБОП и ГДНП продължава в цялата страна.

В рамките на акцията е разкрита мащабна наркооранжерия в с. Равно поле, Софийско. Арестувани са четирима души.

Съвместната акция на МВР и прокуратурата е първата от месеци насам срещу разпространението на дрога. От доста време МВР отчита рязко повишение на шофьорите, които сядат зад волана след употреба на наркотици, което говори за тенденция за ръст на наркоразпространението, коментират магистрати.

По-късно се очаква официална информация от прокуратурата и полицията за провеждащата се операция "Бяло".