След проведени преди време разговори с жена от ромски произход, на живо в ефир със скрита камера беше показан разговор на репортер на предаването с жената, наречена Карамфилка, съобщава агенция "Фокус". Спазарената сума за детето беше над 3000 лева. От предварителния разговор се разбра, че жената знае, че извършваната покупко-продажба е незаконна.

При водените преди време разговори, когато ромката е била все още бременна тя поискала от мнимите купувачи и посредници срещу детето да получи малък апартамент, в който да отгледа останалите си деца. Когато дошло времето за продажба ромката поискала пари и документи с които заедно с бебето да напусне страната, където да го предаде на осиновителите. Мнимите осиновители обаче поискали първо да видят бебето, а посредника изолирал майката под предлог, че обещала на купувачите то да бъде "бяло". По този начин детето бе внесено в специално студио, където в ефир лъсна далаверата с продажбата му.

В предаването председателят на Държавната агенция по закрила на детето Надя Шабани посъветва водещия да се обърне към полицията и социалните служби, защото това е престъпление. Тя допълни, че продажбата на деца е инкриминирано по българския Наказателен кодекс. „Дали има, или няма престъпление, прокуратурата ще каже, но социалните служби ще преценят дали не е по-добре да се отнеме това дете от майката”, заяви Шабани. „Ще бъдат предприети съответните мерки по случая”, каза още тя.