Второ силно земетресение в рамките на 24 часа бе регистрирано в Беринговия проток край бреговете на руския далекоизточен полуостров Камчатка, този път с магнитуд 6,7, съобщи Геофизическата служба на Руската академия на науките, цитирана от ТАСС.

Трусът е бил в в 5:18 ч московско време тази сутрин (ранния следобед в Камчатка) с епицентър на 505 км североизточно от Петропавловск - столицата на руската област, на дълбочина 56 км. В населените пунктове в района той е бил усетен от 3-4-а степен, като данните все още се уточняват.

Не е обявявана тревога за цунами, няма съобщения за пострадали и щети.

Във вторник вечерта край бреговете на Камчатка бе регистрирано друго земетресение с магнитуд 6,4. То бе усетено от жителите на две селища в слабо населената област. След него последваха стотици по-слаби вторични трусове, които не бяха усетени от хората там.

Земен трус с магнитуд 6,3 разтърси район близо до границата на Панама с Коста Рика, съобщи Ройтерс. Според Геофизическия институт на САЩ епицентърът е бил на 44 километра западно от град Давид в Панама. Огнището е било на малка дълбочина - 14,2 километра. Засега не се съобщава за разрушения и пострадали.