Нито ден без катастрофа на АМ "Тракия". Втора за днес, а до довечера има още много време.

Километрично задръстване се е образувало на магистралата от Бургас в района преди Ямбол заради катастрофирал ТИР.  Инцидентът е станал на 53 километра преди Ямбол, близо до бензиностанция.

Колите се движат бавно заради образувалата се тапа. На място има полиция, предаде "Фокус".

По-рано се образува 10-километрова тапа заради обърнат по таван автомобил "Мерцедес" в района на 303 км в посока Бургас.

Две коли с българска и румънска регистрация се удариха челно и на пътя за Граничния контролно-пропускателен пункт "Маказа" в района на кирковското село Първица. Това доведе до близо 3-километрово задръстване. При сбъсъка една от колите е изхвърчала от пътя. Инцидентът е станал около 10 часа днес при изпреварване на румънската кола, която навлязла в насрещното платно.

Пострадали са петима души - трима от българския и двама от румънския автомобил. Те са откарани за преглед в спешното приемно отделение на Кърджалийската болница. Водачът на българския автомобил е прегледан и освободен, а жена от същата кола е с черепна травма.

Според разкази на очевидци шофьорът на румънския автомобил се държал като рали състезател на пътя между Кърджали и "Маказа", като изпреварвал непозволено и опасно, движел се с над 120 км/час, съобщава 24rodopi.

Снимка: Фейсбук, Михова Теодора

На мястото на инцидента се извършва оглед, а движението в участъка се осъществява в едната лента.

Тапите по АМ Тракия от днес

Снимка: Фейсбук групата "АМ "Тракия" & АМ "Марица"

Катастрофата с камион на АМ Тракия

Снимка: Фейсбук страницата "Катастрофи в София", Надежда Дойчева