Двигателят на селскостопанския самолет, който падна в оризище край Пазарджик, е спрял. Това е причината за катастрофата. Пилотът на машината се отървал само с охлузвания. Това обяви пред Дир.БГ говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Припомняме, че инцидентът стана в обедните часове днес между пазарджишкото село Пищигово и 105 км на магистрала " Тракия" на територията на Пазарджишка област.

67-годишният пилот Йосиф Христов от Стара Загора е привършвал пръскане на посеви и се е насочил към летище край Цалапица за кацане, когато двигателят на машината е спрял и той е започнал да пада. След падането самолетът, който е собственост на частна фирма, се е преобърнал, след като колелата му са заорали в оризището, допълниха от МВР.

Свидетел е видял катастрофата и веднага се е обадил на тел 112. На мястото веднага са пристигнали противопожарни спасителни екипи от Пловдив и Пазарджик, които са извадили пилота от падналия самолет. Мястото е било обезопасено, заради реална възможност от възникването на пожар. Автомобил на спешна помощ е откарал пилотът в областната болница в Пазарджик.

Пилотът е обяснил пред медиците, че е свършило горивото на самолета и това е причината за падането. Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство.