В дрехите на трупа, открит на брега на шламохранилището край пернишкия кв. "Бела вода", е намерена личната карта на изчезналия столичанин Емил Боев, съобщи Нова телевизия.

Снощи работници са забелязали тялото и веднага са подали сигнал на тел. 112. На място са изпратени екипи на полицията, като останките са транспортирани в Съдебна медицина в Перник.

Днес предстои да бъде направена тройна съдебно-медицинска експертиза, а при първоначалния оглед не са установени следи от насилие. 

Съдебният лекар обаче е открил следа от татуировка, каквато е имал самият Емил. 

25-годишният софиянец изчезна на 28 януари по време на фестивала "Сурва" в миньорския град. Последното съобщение от телефона на младия мъж гласяло: "Къде си" - и е било изпратено до негов приятел около 4 часа сутринта. Видеозаписи от охранителни камери пък разкриха, че Боев е бил във видимо нетрезво състояние.

62 дни стотици доброволци и полицаи го издирваха, но без резултат. Майката Иванка Стоянова дори призова, ако синът й е отвлечен, да бъде върнат, затова семейството обяви и парична награда от 100 000 лева.

По-рано тази сутрин братът на Емил - Мартин Боев, лаконично заяви, че все още семейството не е уведомено официално от полицията. Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев обаче посочи пред журналисти във Варна, че има данни това да е изчезналият Емил Боев.