Тежка верижна катастрофа блокира Околовръстния път в столицата, алармираха очевидци във Фейсбук групата "Катастрофите в София". Първоначално се появи информация, че са се ударили 5-6 автомобила, но по-късно от пресцентъра на МВР потвърдиха пред БНТ за инцидента, като уточниха, че сблъсъкът е бил между 8-10 коли. 

Той е станал около 19,20 часа на моста при Симеоновско шосе в посока Пловдив.

"Верижна с много коли на околовръстното над Симеоновско посока от Бояна към Младост. Всичко е блокирано!", съобщи в социалната мрежа Виктор Савов.

"Обърнаха колите и всички минават вече през локалното и светофарите, поне се движи вече", допълни малко по-късно Кристина Илиева.

"Успях да се промъкна. 5-6 коли са. Едната е останала без багажник", свидетелства и Здравко Здравков.

Диана Ичеренска коментира, че там редовно замръзва "и в комбинация с кофти гуми и висока скорост...".

Образувало се е огромно задръстване по "Симеоновско шосе" в посока Пловдив. 

По първоначални данни са пострадали двама души - 36-годишна жена с контузия на главата, хоспитализирана в "Пирогов", и 46-годишен мъж, който е откаран с линейка във ВМА. Той е с контузия на главата и със съмнение за комоцио, съобщава bTV.

Още снимки от инцидента вижте ТУК>>

Нанесени са сериозни материални щети на автомобилите. На място са изпратени екипи на полицията и пожарната. Причините за пътното произшествие се изясняват. Според очевидци те са заледяване и неспазване на достатъчна дистанция.