Окръжна прокуратура Плевен разследва смъртта на 52-годишен работник, загинал при изкопни дейности в Червен бряг. Мъжът е бил без трудов договор.

Роднини разказаха пред bTV, че той е бил затрупан със земна маса и те са се опитвали да го извадят час. Багеристите са се включили след това. 

Тежката трудова злополука се случва вчера около 22 ч. На мястото е имало двама работници, които е трябвало да положат дъждовен колектор. Единият от тях влиза в укрепителното съоръжение. То е част от реконструирания булевард "България" в Червен бряг. Тогава той е затрупан със земна маса.

"След много дълги и мъчителни процедури по изкопаването, не можахме да намерим тялото там. Багеристите от фирмата изпълнител и от пожарната безопасност бяха горе и ние викахме за помощ да идват да ни помагат, да ни сменят в копаенето. Никой не е слизал да ни помага, докато не се събрахме ние, роднините. След дълго търсене, повече от час, не намираме тялото и вече молим багериста да копае от страна на кофража, където имало около 15 до 18 кубика земна маса. Като изкараха цялата земна маса - вече се подаде ръката и след това вече се намерихме тялото", казва един от роднините на загиналия. 

Той обясни и че другият работник също е трябвало да влезе в изкопа и може би трагедията е щяла да бъде двойна.

Близките не знаят кой е работодателят. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по професионална непредпазливост.