По рано през деня от Бургаската полиция се оплакаха, че Бургаската окръжна прокуратура е пуснала под гаранция скандалната служителка на Висшия съдебен съвет Илияна Накова под гаранция от 300 лева, предаде БГНЕС. За един час чакане пред РПУ – Слънчев бряг хванатата в подкуп на полицаи Накова направи всичко възможно, за да не се срещне с медиите. Тя се опита да избяга през страничния вход, но журналистите я настигнаха.
Нито тя, нито адвоката й Цанко Кралев, който е известен в Бургас като адвокат на мутрите, не дадоха никакви смислени отговори на зададените въпроси.
През РПУ-то я очакваше автомобил, който беше паркиран в лентата на насрещното движение и се вряза в групата журналисти с риск да прегази репортерка.
По закон за подобно престъпление се предвиждат до 6 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева. Очакват се екпертизите по второто дознание за пътното произшествие, при което служителката блъсна с джип 66-годишна германка в Слънчев бряг. Необходимо е установяване вида на нанесената телесна повреда на възрастната жена, предаде Дарик.