Това съобщи пред БТА адвокат Мария Даскалова, която защитава съдийката, задържана миналата седмица с 10 000 лева белязани банкноти. Даскалова допълни, че срок за разпита няма, но все пак той трябва да се състои до приключване на производството. Според нея е трябвало разпитът да бъде извършен досега.
По думите на Даскалова, Стефан Стефанов е искал да отмъсти на Цветкова заради раздялата им след 15-годишна връзка и за това е казал какво тя държи в дома си. Георги Стефанов е адвокат, който според Мария Даскалова поискал чрез баща си Цветкова да реши определено дело в дадена посока. Трябвало е да бъде спряно изпълнение по дело, което Цветкова отказала. Според адвоката, ставало дума за случай, при който Агенцията за държавни вземания предявила претенции към имущество на бизнесмен от Добрич, чиито сметки и имоти били запорирани.
Според Мария Даскалова, бизнесменът от Добрич платил на адвоката 66 000 лева хонорар. Версията на Стефанов била, че той ще прехвърли имот на името на Цветкова, при условие, че тя не прекъсне връзката между тях двамата. Парите, които Цветкова взела, според адвоката й били дадени от Стефанов като компенсация на "някакви чувства".
Днес прокуратурата е издала постановление, с което забранява на Цветкова да напуска страната. В неделя тя бе освободена от съда срещу парична гаранция от 20 000 лева. Адвокатите на Цветкова ще обжалват тази мярка, прокуратурата също ще се възползва от правото си на протест.