28-годишният Маса пострада в събота следобяд при инцидент по време на квалификациите за място за Голямата награда на Унгария във Формула 1, припомня БТА.
Бразилецът бе ударен в главата от откъснало се метално парче с маса от 700-800 грама от задното окачване на болида на неговия сънародник Рубенс Баричело от "Браун ГП". В резултат на удара пилотът на "Ферари" изгуби контрол над болида си и се заби в огражденията от гуми със скорост от около 190 км/ч.
Маса получи първа медицинска помощ още на пистата, а по-късно беше откаран във военната болница в Будапеща, където беше опериран. Интервенцията премина успешно, като състоянието на бразилеца е стабилно и няма усложнения в последните часове. Той остава в изкуствена кома в интензивното отделение на болницата.
ФИА вече започна разследване на инцидента. Бременната в петия месец съпруга на пилота Рафаела е видяла инцидента по телевизията в жилището им в Сао Пауло. Тя се очаква да пристигне в Будапеща по-късно днес. Фелипе и Рафаела за женени от ноември 2007 година и очакват първия си син през ноември.
Вижте снимки