Фелипе Маса е в изкуствена кома

Състоянието на бразилският пилот на "Ферари" Фелипе Маса е стабилно, след като снощи той претърпя животоспасяваща операция на счупена скула на лицето.

Обратно в новината

Коментари - Фелипе Маса е в изкуствена кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв учител си не те знам обаче малко формулата ти измислена а? на всички е ясно, че на тоя участък движението на болидите е с горе долу една и съша скорост. разликата е от 2-5 км. е тогава? сметката ти каква е?

Дано се оправи скоро, много нелеп инцидент. Надявам се всичко да е наред и да се възстанови бързо !

да се забиеш с кола в гуми със скорост 200 км./ч това е страшно и се чудя как се е омекотил удара и какво напрежение изпитва тялото на пилота....браво на приизводителите на каски...1 кг. метал със скорост 200 км./час да се забие в главата ти и да оцелееш си е постижение....добра защита на пилотите има вече....Нека се оправи Маса този пилот на честа...да са живи и здрави всички пилоти във всички формули..да ни радват

Ужас, но в тези спортове е така, скоро и в ралито в БГ загина полот и във формула 2 също, черен месец! Дано се оправи човека!

ha ha ... na kalpavia h*i kosmite mu precheli.

Стой на сянка, приятел!

Скоростта с която пружината е ударила пилота е била разликата от скоростите на двете коли + забавянето и след отделянето от предната кола. :)

КОФТИ (26.07.2009 г. 15:11ч.)-хе-хе-хе.Ти не си наред бе вуйче.Кво общо има екипа на Ферари с изхвърчалата пружина от БРАУНА на Баричело.Май по-добре да извадят БРАУН ГП, защото разпадащите им се коли създават изключително опасни ситуации на пистата.

Лоша работа :( Бога да го пази туй момче !!! И него, и жена му, и детенцето им !!! Лошото идва бързо, без да го викаш. Затова трябва да се внимава, ама като е писано ... Дано се оправи и няма лоши последствия !

ТРАГЕДИЯ,ДАНО СЕ ОПРАВИ. СПОРЕД МЕН ФЕРАРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИСКАРАНИ ЗА 10Г ОТ ФОРМУЛАТА. ТОВА НЕ Е ОТБОР А СБИРЩИНА ОТ АМАТЬОРИ.

Tova e kato deja-vu na incidenta s Aerton Sena... Dano se opravi!!!

дано се оправи и отново да се качи на почитната стълба

Докога ще вярвате на преувеличените писания на българските жълти медии, които търсят тираж на всяка цена. Състоянието на Маса е далеч по добро от това което се обявява по нашите сайтове. http://clu - ЕТО ТУК НАПРИМЕР СЕ КАЗВА ЧЕ СЪСТОЯНИЕТО НА МАСА Е ЗАДОВОЛИТЕЛНО И БРАЗИЛЕЦА Е ПРЕКАРАЛ, НОЩА БЕЗ УСЛОЖНЕНИЯ, СЛЕД НАЛОЖИТЕЛНАТА ХИРУРГИЧЕСКА ИНТЕРВЕНЦИЯ, КОЯТО Е ПРЕМИНАЛА УСПЕШНО.

До F1 (26.07.2009 г. 11:07ч.) Пич, според теб какво значи здрава каска? Визьорите им трябва да издържат на изстрел от куршум заради хвърчащите камъни от тези пред тях. Тук става дума за удар в 800-грамова пружина при скорост 280 км/ч!!! И от титанова сплав да беше каската, пак нямаше да издържи такъв удар! Смятам, че достатъчно добре го е защитила и се моля да се оправи по-скоро и да няма някакви трайни последици!

ДОКАТО ТАКИВА КАРУЦИ, КАТО БРАУН МЕРЦЕДЕС,МЕРЦЕДЕС СЕ ВЪРГАЛЯТ ПО ПИСТИТЕ ,ТАКА ЩЕ БЪДЕ!!!!????..... М СЪЖАЛЯВАМ ЗА МОЯ ЛЮБИМЕЦ МАСА,ДАНО СЕ ОПРАВИ.

Желая ти успешно и бързо възстановяване от този тежък инцидент!Ще ни липсваш на пистата!

Каските могат да понесът изтрел. Пружината която удари Маса обаче е твърде тежка и е ударила бразилеца точно в края на визьора, което е слабо място а и по време на удъра колата се е движела с 250+км/ч , може само бегло да си представиме за какъв удър става въпрос.

Маса вече е изваден от кома. Състоянието му е стабилно и опасност за живота му няма. Окото му не е фатално засегнато. Ще са нужни обаче между 2 и 12 месеца възтановяване. Лош късмет, но все пак късмет.

LELE negoviq 6lem e razbit

Дано Маса се оправи

съвременната държавност е в криза - изберателите дават властта на безотговорни, алчни и самовлюбени хора. има нещо сбъркано

Мамка му дано се оправи! Не очаквах състоянието му да е чак толкова сериозно. Формула 1 не помни смъртен случай от смъртта на Сена през 1994-та година (също бразилец). Дано да прескочи трапа!

Ще стискам палци, дано оживее, а тези от ФИА дето не отмениха състезанието са големи палячовци.

Господи, дано помогнеш на това добро момче да оцелее! Харесвам го от години заради лъчезарното му излъчване и като пилот във Ферари! Ще се моля за него!

dano se opravi

Super nelep incident e tova. Dano da se opravi Masa

Значи са им слаби каските!!!

Dano po-skoro se opravi. S teb sme.

Добре , че каската е бронирана и реакцийте на Фелипе светкавични , в противен случай , шрапнела направо му отнасяше главата! Дано се оправи по бързо!

Дано се оправи!

Боже, какъв кошмар, как се е случило това.Тъкмо се чудех какво е станало вчера с Ф1. Дано да се оправи скоро момчето, той е пич!

Благодря Ви мой верни фенове. Вече съм добре, скоро ще се върна на пистата. Нямам, големи наранявахия - само костта на веждата ми е счупена.

Стискам палци да се оправи и всичко да е наред, пък ако е речено и да кара по натам.

той ще се оправи състоянието му е стабилно след две седмици е на трасето.

LELE negoviq 6lem e razbit