Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на публикация в руския вестник "Комсомольская правда".
Церемонията ще бъде излъчена пряко в ефира на руския Първи канал, който държи правата на програмата "Ледников период". Тази есен Стависки ще участва в програмата.
"Показността никога не е била техен приоритет, още по-малко сега, след трагичната катастрофа преди година", отбелязва изданието. И припомня, че миналото лято Стависки катастрофира със своя “Хамър”. "Максим се покая публично, а с Албена взеха решение да не участват в състезания", пише още руският вестник.
На 24 септември Върховният касационен съд ще разгледа обжалването на условната присъда на Стависки. На 7 май Окръжният съд в Бургас осъди Максим Стависки на 2 години и 6 месеца условно с петгодишен изпитателен срок.
Междувременно, в интервю за в. "Уикенд" бащата на Мануела Красимир Горсов признава, че е играл хазарт след инцидента с нея. Уточнява обаче, че не всеки ден е бил пред ротативките.
"Има ли значение колко пари съм похарчил, показали са ме със скрита камера, сринали са ме. Въпросът преди всичко е морален", казва още бащата на Мануела. Той заявява, че дължи обяснение на хората, които са помогнали на дъщеря му.
"Не съм събрал сили, зашеметен съм след удара.Имам усещането, че искат да се саморазправят с мен, да стана изкупителна жертва, да бъда за назидание на други хора", оплаква се обаче Горсов.
Той страдал и от това, че след като прокуратурата започна проверка дали е теглил пари от дарителската сметка за Мануела, не го пускат да замине за Израел, където тя се лекува. "Каква е тази справедливост - убиецът на детето ми е в Москва, за него няма проблем да напуска България, въпреки че пиян почерни две семейства, а мен не ме пускат да видя детето си", пита бащата.
Той е категоричен, че на 24 септември ще е в съда и ще се изправи очи в очи с Максим Стависки.