В жилищната кооперация живее бившият концесионер на плажната ивица на къмпинг "Градина" в Созопол Кристиян Коджуклиев, който е един от приближените на несебърския престъпен бос Митьо Очите. Взривното устройство е самоделно и вероятно е с цел сплашване, съобщиха от пресслужбата на ОДП-Бургас, цитирани от БТА.
Жертви и пострадали няма, взривът е разбил прозорци и врати, съобщи Дарик.
Коджуклиев стопанисваше преди два сезона къмпинг край Созопол и влезе в криминалните хроники след серия скандали заради налаганите от него такси за собственици на каравани, съобщи БГНЕС.
Районът на местопроизшествието е бил отцепен своевременно. Пристигнали са екипи на ДОТИ - МВР и сектор "Борба с организираната престъпност" към ОДП-Бургас. Точният еквивалент на взривното вещество е в процес на установяване.
Интереси в наркобизнеса или финансови затруднения са версиите, по които се работи. Кристиян Коджуклиев, който се води за приближен на Димитър Желязков - Очите, вече е разпитан. Полицията знае колко са били лицата, поставили взрива и работи по конкретни имена, заяви директорът на ОДП Бургас комисар Павлин Димитров, цитиран от БТА.
Той потвърди, че взривът е бил с цел сплашване и увери, че полицията на всяка цена ще открие извършителите. Досега е нямало опити за сплашване или посегателство срещу Коджуклиев, допълни комисар Димитров.
Вижте снимка на усмихнатия Кристиян Коджуклиев след взрива