Размазаният джип ще бъде поставен на фаталния завой край Ропотамо, където на 5 август 2007 г. световният шампион уби младеж и рани 18-годишната Мануела Горсова, която е в кома. Идеята е помляната от зверската катастрофа кола да стряска шофьорите. До дни МВР ще помоли собственика на колата "София-ауто" да я предостави за каузата.
Джипът паметник ще стане част от кампанията на вътрешното министерство срещу катастрофите. Край много шосета убийци в страната вече има поставени смачкани автомобили (вижте линка). Само по пътя София-Кулата колите страшилища са 5.
Хамърът на Стависки е под запор и се пази в РПУ-Приморско, обясниха адвокатите на шампиона. Очаква се след издадената присъда съдът да освободи джипа като веществено доказателство.
Великотърновският митрополит Григорий отслужи днес молебен за изцелението на Мануела Горсова. Десетки съученици, близки и приятели, служители на общинската администрация и журналисти запалиха свещ и се помолиха за здравето на Мануела по време на богослужението в Катедралния храм "Рождество Богородично".

Вижте снимки на коли за паметници