Хотелът е един от шестте туристически обекта, за които Дирекцията за национален строителен контрол издаде заповеди за събаряне, предаде Днес+. Предвижда се да бъдат съборени 3 едноетажни масивни сгради, триетажен хотел, двуетажна масивна постройка и 1 фундамент. Шестте сгради са проверени през февруари тази година, а заповедите за премахването им са издадени в средата на този месец. Всички те са изградени без необходимите строителни книжа, инвестиционни проекти и без подробен устройствен план.
Събарянето на сградите ще отнеме няколко седмици, коментираха строители. След разрушаването им, ще се наложи и извършването на укрепителни дейности, тъй като те са в съседство със свлачището "Трифон Зарезан". Ако до края на месеца собствениците на останалите незаконни обекти не започнат да ги събарят, ще започне принудителното им премахване.
За съжаление все още няма информация какво се случва с масивната постройка в района на националния археологичен резерват "Яйлата", която беше обявена за абсолютно незаконна и чието строителство трябва да бъде прекратено. Не е ясно и какво става с ваканционното селище "Златна перла" на фирма "Краш 2000", също построено незаконно край Варвара. През юли Регионалната дирекция по национален строителен контрол (РДНСК) в Бургас запечата "Златна перла" след подаден сигнал, че строителството там продължава.
Вижте снимки на строежи, които чакат да бъдат разрушени