Мъжът е прострелян до черен джип Фолксваген "Туарег" в участъка под бул. "Брюксел" пред жилищен блок 182, където живеел, предаде БГНЕС. Иванов е прострелян няколко пъти в главата и тялото. До трупа му са открити гилзи и чанта с фирмени документи и около 20 000 лева. Съпругата на убития изпадна в шок, след като го видяла мъртъв.
Сигналът за мъж, който лежи в безпомощно състояние, е получен в МВР около 22.40 ч. от живеещи в бл. 182, където е живеел и убитият. Те обаче не са чули изстрели.
Районът беше отцепен от полицията, на мястото пристигна и директорът на Столична дирекция “Полиция” Румен Стоянов, предаде "Фокус".
Убитият Ивайло Кръстев Иванов е роден през 1971 г. По неофициални данни, които МВР изяснява, се сочи връзка между Иванов и убития на 14 юни 2004 година Петър Илиев, известен с прякора Пешо Кучето, пред магазин "Била" в столичния квартал "Лагера". БНР съобщи, че името му попада в разработка на полицията за група, занимаваща се с контрабанда в района на Стара Загора.
Иванов е управляващ и собственик в спедиторската фирма "Транслинк шипинг", предаде БТА. Управляващ и съсобственик е с Антоанета Милчева Велева в "Медихем" (търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки). Управляващ и съсобственик с Данаил Цочев Шошков е във фирма "Интермарк 2000" (събаряне и разчистване на сгради; земни работи). Управляващ и съсобственик с Данаил Цочев Шошков и Любомир Ангелов Янъков е в "Миракс" (търговско посредничество с разнообразни стоки).
Според първоначалните съобщения убитият Иванов е бил бивш митничар. По-късно обаче от Агенция "Митници" официално заявиха, че никога не са имали служител на име Ивайло Кръстев Иванов.
Вижте снимки от местопрестъплението
Убийството на Ивайло Иванов е и третият разстрел в София само за един месец. На 4 ноември бе застрелян търговец на гориво в кв. "Белите брези", а на 17 ноеври бе гръмнат с един куршум в гърба автокрадец, син на треньор в ЦСКА в кв. "Младост" (виж линковете долу).