Жертвите на нападението са най-малко 130 души, а ранените са стотици. Тази сутрин пакистанската полиция съобщи, че е открила главата на камикадзето. Чертите на лицето му са почти непокътнати и той може да бъде разпознат. "Беназир Бхуто бе целта, но тя не е ранена", заяви Фаузия Уахаб, един от лидерите на Пакистанската народна партия на Бхуто.
Бхуто, която е била два пъти премиер на Пакистан, пристигна вчера в родината си от Дубай след сделка между нея и пакистанския президент Первез Мушараф. Той амнистира Бхуто по обвиненията в корупция, заради които тя емигрира през 1999 г. В замяна тя обеща нейната партия да не блокира избирането му за президент. Бхуто, която има намерение да се включи активно в политическия живот на страната, се надява партията й да спечели парламентарните избори през януари.
Атентатът стана, докато кортежът на Бхуто пътуваше към мавзолея на основателя на Пакистан Мохамед Али Джина. Нападателят първо хвърлил ръчна граната, а след това извършил самоубийствено нападение по време на процесията, за която се събрали около 500 000 души, каза началникът на полицията в Карачи Азхар Фаруки. Официални лица от шест болници в Карачи съобщиха, че най-малко 130 души са загинали при атентата, а над 500 са ранени. Те се опасяват, че броят на жертвите ще нарасне. Процесията на Бхуто е била охранявана от 15 000 полицаи и военни, както и 5000 доброволци от нейната партия охраняваха процесията. Въпреки това нападателите успяха да реализират плана си, посочва ДПА, цитирана от BPost. Европейският съюз, Съединените щати, Организацията на обединените нации, както и няколко правителства остро осъдиха нападението.