Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов, Борислав Асенов и Йордан, засега не е ясна фамилията на последния - това са загиналият и издирваните мъже под срутилия се хотел, предаде БГНЕС. 

Работилите на обекта са били без трудови договори, съобщи БНР.

Срутилата се сграда е 10-етажна, съобщи директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна комисар Тихомир Тотев, цитиран от БТА.

Сградата е на бившия хотел "Вероника" в комплекса. Екипи обхождат с термокамера руините, за да търсят признаци на живот.

Сградата е в процес на събаряне и в нея не е имало туристи, обясни той.

Четиримата мъже, които са били по време на срутването в сградата, са били служители на частна строителна фирма, наета за разрушаването на обекта, каза Иван Иванов, директор Областна инспекция по труда в град Варна, цитиран от "Фокус".

Вижте снимки >>>

След като приключи огледът с термокамерата ще бъде направен обход във верига, ще бъде почуквано с метални предмети, за да се види дали някой ще отговори.

След това ще се предприемат действия с багери и тежка техника да се обръща плоча по плоча.

Български Червен кръст изпрати спасителен екип от специално обучено куче и двама професионални водачи, които се включиха в издирването на затрупаните под отломките работници.

Според комисар Тотев работата на мястото на инцидента ще е поне няколко дни.

Той каза още, че няма информация и не се знае точно колко работници е имало в сградата, защото трябва да дойдат представители на строителните фирми (изпълнители и подизпълнители) и да кажат колко души са наели на работа.

Направено е необходимото да се установи връзка и със строителните фирми от обекта, но до момента няма техни представители на място, каза той.

Комисар Тотев обясни, че до момента не може да потвърди кои са фирмите, работещи на обекта.

Съобщението за инцидента е получено в 18.09 часа, уточни още Тотев. Първоначалните данни са за един загинал и трима в неизвестност. Той посочи, че екипи са изпратени незабавно на мястото на инцидента. 

ДНСК незабавно стартира процедура за обследване на авария в строителството в курортния комплекс "Слънчев ден" въз основа на информация, разпространена от медиите за срутил се хотел на територията на комплекса, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Към този момент строителят не е спазил изискването по Наредбата за обследване на аварии в строителството за уведомяване на органите на ДНСК и предоставяне на необходимите данни.