Хотел се срути в ”Слънчев ден” - има загинал и затрупани

Един човек е загинал, други трима се издирват след срутване на стара сграда в курортен комплекс "Слънчев ден".

Обратно в новината

Коментари - Хотел се срути в ”Слънчев ден” - има загинал и затрупани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетох статията. Съдържанието не отговаря на заглавието, което сте сложили. Сменете го на: "При планово срутване на хотел загинаха хора" Травмирате постоянно целия ни нещастен народ с подобни ефектни, но неверни заглавия за едните стотинки.

DIDA

Навсякъде в държавата цари непрофесионализъм, безхаберие, неграмотност, умствена деградация, жестока експлоатация, глад, мизерия, безработица...За 25 години НЯМА НИТО ЕДИН сектор в държавното управление, в който да се е забелязъл поне някакъв минимален напредък...Жалко за хубавата ни СТРАНА /не държава!!!/

Защо ми спряхте коментара бе, нещастници. Защото ви казвам истината ли бе. Повтарям, навсякъде по света разрушаването на необитаеми сгради е изключително специфична дейност. За целта се наемат специализирани и много добре обучени екипи с технически познания и специализирана техника . В случая какво става. Фирма приближена до властта печели поръчката. Възлага изпълнението на своя приятелска фирма също толкова неграмотна, колкото и първата. Подизпълнителя възлага на трета фирма която предприема гениалното решение на проблема. Наема се една орда печенеги и всички са на далавера. Нещо да ми кажете, да не би да не е така, а ?

Тези, които са наели хората да разрушат стария хотел, вече са във ваканция някъде по топлите острови. Нима мислите, че ще си развалят почивката? Да не говорим, че на видеото има техника, хора, които предимно пушат, ходят напред-назад и говорят по мобилните си телефони. Не видях никакво действие за спасяване на хората / ако има изобщо затрупани/

Ачност ,некадърност не спазване правилата за безопасност на труда и никакъв контрол от инспекцията по труда и резултата е налице.

пише се резултаТЪТ, не го научихте този български език, ей, после защо имало толкова ниско платени в БГ

граматиката не е същественото в случая.

почивайте в България каза бат Бойко! В най-добрия случай ще се разминете със спукани гуми!

Носталгиците по бай-Тошовите времена да си видят качеството на строежите. Този хотел падна върху строителите, а е строен от комунисти. Но това е наследството от комунизма - ниско качество, падащи сгради, мързелив народ ...

Умник! Хотела не е паднал сам, събаряли са го. А това че който го е правил - началниници и изпълнители са нямали представа как се прави и друг въпрос

DIDA

А бе бастун, не си ли разбрал, че ХОТЕЛА СА ГО СЪБАРЯЛИ, а не са го ползвали за нощувка! Аман от такива тъпи парчета като теб по форумите. Освен да си правите душевни чекии в тях за нищо друго не ставате!!!

"наследството" са такива боклуци като теб,които е трябвало да бъдат "реформирани" в хумус до девето коляно ...откъде изпълзяхте и навъдихте толкова много бе!

Без трудови договори. Докога? Къде е инспекцията по труда? Е сега всичките в затвора. Ама надали.

Добре, че младите хора отказват да работят. Като чета само в последните няколко дни колко "трудови злополуки" - волтови дъги, затрупани миньори, сега и строителни работници - са се случили, и си правя заключението, че в България е опасно да се работи - заради сивата икономика (от която скоро няма да се измъкнем, защото няма политическа воля за това) и произтичащата от нея безогледна експлоатация на труда.

рашистчета, това е хотел на цека на бекапе от 60-те години и е собственост на прогресивния комуноиден капиталист, интелектуалеца и член въсъ на бъсъпъ, свинаря гошо гергов.

Да и събарянето му е под Ръководството на ЦК на БКП и на съответните кадри!

на бас се хващам че фирмата е наша . и под изпълнителя и той . и по по под изпълнителя също !

Хане, изми ли си ръцете. Ела ме фани за ....

Чук и манго,не прави канго,както си мислят някои инженери от "онова" време/комуняги/.

Какви са мислите на "евродемократичните" мутри работодатели. Навремето сестроеше качествено. Днес по "европейски" некачествено, с далавера и без заплащане.

Ти си пък още по-малко информиран, хотелът отдавна не е собственост на Гергов

"Чук и манго,не прави канго..." Да но кангото струва пари! А бг-работодателя е склонен да даде на манго 10 лв. и той ще бие с чука цял ден, където му падне по стената. А работодателя със спестените пари ще си купи джип МНОГО GRAND CHEROKEE.

трябва да бъде забранено когато някоя фирма спечели конкурс или търг да може да наема подизпълнители, подизпълнителите трябва да бъдат забранени защото не отговарят на изискванията на търгъ фирмата спечелила може и да отговаря ама подизпълнителите никой не ги проверява колко съсипани проекта трябва да има и колко народ да измре за да го проумеят управляващите ни

Този проблем не е само роден - и в Европейския съюз е същото, както и в целия свят. Алчността е безкрайна величина.

Явно си некмпетентен и незапознат. В търговете има т. нар. Декларация за подизпълнител. Там се декларира, че фирма Х е подизпълнител и от своя страна афирма Х декларира, че ще е подизпълнител. Друг е въпросът дали всички декларират подизпълнителите си.

..Поне един загинал след срутване на хотел..... ---- Така Ви се пада! Избихте инженерите от соца и превърнахте Вузовете в бардаци пълни с дебили-кариеристи по западен тип! Вече сумен човек не може да завърши нито за какъвто и да инженер нови за архитект! Дадохте милиарди за малоумни строежи на не подходящи места! Архитектура на психопати! Не Ви стигат безумията на надземното строителство ами започнахте и безумно подземно строителство като софийското метро! Този сериал ще има хиляди серии под ръководството на западните кадроиди! За ИТ безумията - после! ----

На цъкащите минуси пожелавам: да ги обслужват кадрите (инженерите, архитектите и преподавателите ...) на демокрацията по западен тип да прекарват повече време в такива постройки

Е хотела?кой го събаря?разрешение лиценз?

takova zastrojavane njama nikade po sveta.Dinevi ,Olimpia I oshte njakolko perach v nadpredvara na koi da mu e po-goljam ........hotela.I vsichko v ruski nadpisi.S prechistvatelna stancija za 25 000.Laina v moreto.Thank you.Never again.

Журналята в дир-а, много са слаби. Това трябва да е новина на първа страница, заглавно каре. И бавно реагирате като цяло.

Съболезнования на близките на загиналите работници. Трагедията е голяма.Поне трима са загиналите. Лошото е,че близките на работниците тъгуват , а хунтата празнува в НДК . Пука им на тях ,че трима български мъже са загубили живота си сред руините на рухналата сграда.Така е,господари и роби . Едните се веселят а другите освен задължително да гласуват , имат право и да умрът ! Евроценности ,такова време е дошло , но единствената утеха е,че със сигурност и това ще си отиде,защото злото притежава свойството да се самоунищожава.

безотговорни хора колкото искаш на тоя свят..

да не се окаже че фирмата "подизпълнител" е собственост на някой психично болен клошар, който си е продал егн-то за 20 лв лани , а честните частници варненски строители хал хабер си нямат от това защото си имат договор, не сам защитник на ромите те са отишли да работят и са загинали, имайте поне малко уважение!

Нема страшно, ся Боко Тиквуна ще извади 10 милиона от бездънния джоб (дето ние го пълним с данъци акцизи и пр.) и ще го построи наново, после ще отиде със самолета и свитата си олигофрени да кръцне лентичката да се ухили като ПАЧА по БеТеВе-то и да каже "Ето на, ние строим"

тъп, тъп ,та вдлъбнат

Да ,ама ти си по вдлъбнат ,защото си с промит мозък и имаш кепенци на очите...давай ,не се отказвай .

това е хотел на ЦК на БКП

гледах репортажа по новините за падналия хотел.... работата ми стана ясна след като представител на надзорната комисия каза, че след края на работния ден работниците са останали да режат арматура сами... видях и роднините на затрупаните-цигани.... защо не кажат истината, че работниците-цигани са останали след края на работното време да си "наберат" железо и са си намерили майстора...

Само че от миналата година е забранено предаването на метали за скрап от физически лица. Струва ми се, че целта е да се излъже, че инцидента не е станал в работно време, защото в противен случай фирмата ще изпати много жестоко.

Няма такава забрана за предаване на метали от ч. лица .Нали Бочко е мек,изреваха монголи и фирми ,че няма поминък и се отложи това начинание .И днес има един материал за откраднати шахти в едно бедно село .Докато мургавелковците не се сложат на място ,докато законите са според електората ,няма нищо невъзможно в БГ.Между другото ,когато съм в чужбина се срамувам да съобщавам от коя държава съм -някога не беше така

Преди 30-на години в центъра на София беше взривена сграда на калкан от двете страни до Лъвов мост по специална технология от екип , ръководен от жена-инженер взривни работи. Сградата рухна като отрязана с нож без никакви поледствия за съседните сгради, Това беше по времето , когато бизнесмените нямаха прякори, чалгаджийте си караха ЗИЛ-овете, а инженерите имаха поне самочувствие , ако не пари. Заключенията оставам на вас. Да е............а майката на всички бизнесмени с прякори!

Но ако си спомняш преди да я гръмнат вътре загинаха трима и след това решиха да я взривят.

По всяка вероятност става дума за комунистически терористичен акт с цел саботиране на туристическия сезон и създаване на напрежение в държавата!

Българинът най-много пести от инженерна и техническа мисъл. Булгаристанецът знае всичко и може всичко. Да се разруши 11 етажна бетонна конструкция е сложна работа. Вместо да наемат строителен инженер дето да им каже кое как се прави

повсеместно, но къде са инж., а?

нашите мутри пари не дават но що не се поучат от челният албански опит как се ломят бързо и ефективно сгради-всякакви ако не си си платил каквото трябва, бум! едната носеща колона и готово, що да не би да нямат достъп до експлозиви

взе да става по демократично време. Ся всеки може да си махне носеща стена, колона която пречи на жена му да минава с пенюара, правейки си маникюр, тераса да наддаде извън очертанията на блока. Ей такива мааалки реконструкцийки - демократични! Никой не може да му бара частната собственост!

Тези два хотела преди месеци ги е купил Гергов.Вижте предишни статии по въпроса за комплекса и тези хотели.Как само още от сега започва скриване на информация.

Значи фирмата, която извършвала ремонтни дейности няма представител на място, иначе нейни работници извършват ремонт? И що не се казва името на собственика на хотела? На доста места вече пишат, че е Гергов.

Тези два хотела ги продаде.

В България всичко се прави по най-първобитния начин - няма план, инструктаж, техника за безопасност, предпазно облекло, дори наемат хора да вършат несвойствена за квалификацията им работа...изобщо ще сме свидетели на още много трагедии, докато държавата (доколкото я има) не се намеси. За съжаление всеки ден си отиват хора.

Вчера по случайност минах от там и изумях, как се събаря 10 етажен хотел само с багер. Липсваха някакви стаи в средата на сградата. Имах чувството , че нещо се гъбаркат с начина на събаряне.

Варна - най-доброто село за живеене !

Фирмата която го събаря е със софийска регистрация. В заглавието ѝ има нещо от рода на "транспорт.."

Повечето фирми-изпълнители в страната са софийски, а подизпълнителите - местни, ама "наши". Ясно ти е къде отива "лъвския пай" от печалбата...

Матрияла не струва. Ако стои без работа е беден и гладен. Ако му дадеш работа направи 300 поразии и ти създаде купчина неприятности. И на края от глупост и простотия вземе, че се самозатрие. Едва ли чорбаджията ги е накарал да режат носещи колони, когато имат 11 етажа бетон над главите си.

Все се обаждаш неподготвен, направо излагаш истинският Ото. Смени си ник-а, ставаш смешен. А що се отнася до новината, то тук нарушенията са от главата вмирисана: инвеститор, изпълнител, строителен контрол. Само не ми разправяй, че някой работник, сигурен съм че дори не е по договор и не е застрахован, ще прави нещо по своя инициатива.

Още един хотел се срина,браво, и така от Балчик та до Синеморец, по един на ден и може и да почивам на черноморието ни, какато заръча Бате.

Събарят два заедно с гората над тях, за да построят 6 сгради от затворен тип. Лайната направо в морето. Не ми е известно там да има пречиствателна станция.

Кой знае каква неподходяща греда са отрязали тези"квалифицирани'' работници! И все пак трябва да са грамотни в своята професия, защото живота на много хора зависи от тях!

Добре,че не е имало туристи!

Да загиналия е един , издирват се още четирима души , а не трима единия се е спасил и преди малко говореше с брат ми по телефона , това са колеги на брат ми , едното момче е от Девня и ние доста близак , молим се на Господ да е жив , брат ми пътува към мястото на инцидента , голяма трагедия преди Великден

d4

дай Боже да са оцелели...

хлебарките ли ?

d4

имаше си хас в хотела да е имало и туристи... ех, Дир, да ви имам текстописците. жалко за загиналия и пострадалите. но за надница от 10 лв/ден...толкова. да бяха пуснали една рода мангали, щяха да го оглозгат хотелчето на нула време. без жертви!!

Повтарям за сетен път: - докато, координаторът по безопасност и здраве не добие правен статут - незавидим експерт по безопасност и не премине с ценза си - магистър по ТАЗИ специалност на заплащане към застрахователната компания, която извършва задължителното професионално застраховане на работниците, все ще е така!По-невежо и страшно нещо от български инвеститор - НЯМА!

Един статут не оправя работата - трябва да има правила, ама и институции, които да следят за спазването на правилата. Къде е била инспекцията по труда, например. Ако там следяха за спазването на трудово-правните отношения, нямаше да има работници без договори. Но те проверяват само по сигнал. Кой ще подаде сигнала? Работникът без трудов договор? Че той е бил щастлив, че изобщо са го взели на работа, ако и да е без договор! За останалите институции, които трябва да контролират този вид дейност, изобщо не става и дума. Институции има - пълни с хора, които си получават заплатите!

ЗАЩО В ЦЯЛАТА СТАТИЯ НЕ ВИДЯХ да се споменава, че цитирам: "...единадесететажният хотел "Вероника" е собственост на бизнесмена Георги Гергов..." (социалист от БСП) както пишат останалите нормални медии? Неееееееее, дира никак не е червен пропаганден московски портал!

Щото това което се събаря го е продал. На кого сети се сам!

А, сега фирмата ще я глобят с 10000лв - максималният размер на санкцията съгласно нормативите в Р.България!

На кой му пука за човешкия живот?!

Дали има друго племе, което извършва разрушителни работи със жива сила вместо с техника и взривове?

НЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!! ;)

Всички коментирали до този момент сте в пълно заблуждение чия е собствеността на това което се събаря. Обаче задачата е елементарна.

Булгаристанецът нищо не може да свърши без да се самозатрие. В кръчма влезе, напие се и пак се самозатрие. Безполезна измет.

.... кой морски град бе идиот-трол .... имаме поне 4-5 морски града ..... малоумен ДИР-ник ! (пак ли си тука бе трол нещастен ... !!!!

Тъпо ДИР-ническо животно, несе подигрвай със смъртта на загиналите при нещастен инцидент, защото некой слънчев ден един от техните роднини ще ти тегли ножа .... пожелавам ти го ...идиот нещастен !

Хотелите на ЦК на БКП. После комунистите ги откраднаха от държавата а сега собственик е Георги Гергов - шефа на пловдивските комунисти.

Боли ме хурката чии са хотелите,един загинал и трима в неизвестност....и те са в киреча. Сигналът е подаден в 18.10 .....работи ли се по него време или да.

Защо да не се работи? Няма нормативна уредба, която да го забранява.