Така той изпревари началото на заседанието на парламента в 9:00 часа, чиято първа точка беше обсъждане за създаване на временна комисия за имунитета му.

След внесената декларация от Цветанов депутатите снеха точката от дневния си ред. Единодушно "за" това гласуваха 217 депутати.

"За голямо съжаление не ми остана време да се запозная с всичко това, което е входирано, но за мен то е без значение, защото знам, че съм невинен и това са поредните внушения, които ще бъдат използвани спекулативно от политическите управляващи", коментира Цветанов на излизане от деловодството на парламента.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви миналата седмица, че прокуратурата е поискала снемане на депутатския имунитет на депутата от ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.
 
Причината - бездействие, в резултат на което е допуснато негови подчинени да извършват престъпление, в случая - незаконно използване на СРС-та.

На въпрос дали очаква днес да му бъдат повдигнати обвинения, Цветанов обясни, че не може да говори от името на прокуратурата. 

"От 10 адвокати, които ми се обадиха, се спрях на един, но кой е той ще научите по-късно", заяви още Цветанов.
 
"Няма логика да бъда арестуван"

"Не бих искал да обвинявам прокуратурата, защото тя трябваше да предприеме проверка след внасянето на сигнала", каза вчера Цветанов. Сигналът бе внесен от лидера на БСП Сергей Станишев.

Цветанов е категоричен, че няма доказателства за незаконно подслушване:

"Няма експертиза и вече не се говори за незаконните подслушвания, такива няма."

Публикации в пресата твърдяха, че Цветан Цветанов може да бъде арестуван.

"Няма логика да бъда арестуван, не смятам, че ще се стигне до такива крайности", смята обаче той.

Главният прокурор заяви, че мярката за неотклонение ще се решава от наблюдаващия прокурор.