В санитарния пункт ще има място за повиване на бебета и пълен достъп за хора с увреждания, уточни Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус". Кметът на столицата провери хода на ремонтните работи в Южния парк.
В две части на парка вече се монтират и кучешки тоалетни.
Освен за тоалетна в Южния парк, в момента се работи и по два проекта за тоалетни в Борисовата градина, изготвя се и проект за изоставена тоалетна в района на болница „Пирогов”.

В началото на юли езерото на Централния вход на Южен парк беше напълнено с вода, в района около него бе изцяло обновена настилката, ремонтирана беше и цветната изложба. Строително-ремонтните работи започнаха в началото на април, постепенно се реконструира целият парк.

Проектът за ремонт на Южния парк включва още цялостна подмяна на настилките. Консултант на проекта е Магда Карлова - проектантът, който е правил парка навремето, за да се спазва замисълът, а не да се ремонтира частично. Проектът включва още изграждане на осветление.

„Имам уверението на изпълнителите, че над 70% от осветлението е изпълнено в подземната му част. Осветителните тела ще бъдат поставени на по-късен етап. Срокът за изпълнение е 90 дни и до 20 октомври ремонтът трябва да бъде завършен. Стойността е 710 хил. лв., бяхме предвидили 950 хил. лв. Спестените средства ще бъдат насочени за изграждане на поливна система”, посочи Фандъкова.

Тя каза, че ще очаква пълна мобилизация на инвеститорския контрол от страна на общинската фирма „Софт Инвест”, за да се приключи работата в най-кратък срок.
На въпрос – защо е поставен паваж в ремонтираната част на парка, Фандъкова посочи, че паважът е най-стабилната настилка.

При инспекцията в парка  Йорданка Фандъкова съобщи още, че не се предвижда увеличаване на таксата за храната в детските градини, след като влезе новата наредба, която забранява кебапчета и други вредни храни.