Коментари - 90 000 лв. за нова тоалетна в Южния парк на София | Днес.dir.bg

90 000 лв. за нова тоалетна в Южния парк на София

Старата тоалетна в Южния парк е съборена и предстои изграждането на нова. 90 000 лева отделя Столична община за нейното изграждане.

Обратно в новината

Коментари - 90 000 лв. за нова тоалетна в Южния парк на София | Днес.dir.bg

Коментари

Който е прочел внимателно статията е видял че става въпрос не за ремонт ,а за цялостно ново изграждане на постройката.За да се спазят нормативите за строителство,тази постройка ще има няколко клетки за мъже и няколко за жени което като площ няма да е по малко от 60 м2 застроена площ и тази стойност не е бог знае колко висока защото включва и събарянето на старата и извозването на отпадъците и вероятно нови водопровод и канализация защото старите са в окаяно състояние.

-Първо, сравнително качествен теракот-Испански може да се намери на прилични цени. -Второ много е важно подготовката на пода или стената, както и с кави слепващи материали ще го положиш. -Но по стар нашенски обичай, това което остава отдолу се вижда по-късно, слагаш най-евтиното пишеш най-скъпото. -Такива селски номера не правя и си имам работа и уважението на всичките си клиенти! -Трето, съжалявам, че въобще изразих мнение по темата. Просто така съм преценил, а що се отнася до това, какъв майстор съм, ако искаш да ти дам контакт с някои от клиентите ми-ще разбереш, че може да се работи и качествено на прилични цени!

Ибаааси кенефа....90 000. Леле, тоя кенеф на колко етажа ще бъде.

защо се прави тоалетна и парк за милиони пред жилището на кметицата и в близост до американското посолство ,а не се оправи западния парк там хора не живеят ли или щом са от люлин къчета ги яли ,все едно там живеят хора по долна ръка СРАМОТА и ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ в района на жилището на кметицата ,аман вече от привилигеровани и овластени душички.

Моля да ми отговорите парка - градинка между басейна Спартак и хотел Hilton,(карето между бул. Черни връх, бул. Арсеналски, басейна и бул. Петко Каравелов) като какво се води - тук трябваше да има езеро и алей с работещи лампи - дайте повече инфо и за тази част

За сведение на очевидно провинциалните автори на тази статия - главния вход на Южния парк не е бил ремонтиран, а входът откъм кв. 'Стрелбище'. Главният вход е откъм кв. 'Иван Вазов'.

Някои изказали се по-долу се възмущават, че тоалетната струвала 90 хиляди лева - колкото двустаен апартамент в центъра. Други, предимно гербери, пък защитават високата цена и дори казват, че тоалетната трябва да е луксозна. А защо тия последните само преди една година говореха как цената на магистралите трябвало непременно да е най-ниска? Нима магистралите, по които се движат много хора, трябва да са по-некачествени от тоалетната срещу жилището на кметицата? Защо някои хора постоянно си сменят името в зависимост какво им нашепват техните велможи? А, сетих се! Тоалетните трябва да са луксозни - за да си пикаем по-добре на късмета, че имаме това неземно правителство!

Остава да приведат и градинката в малко по европейски вид - да окосат тревата, да махнат плевелите, да кахнат купищата клони трупали се с години около дървета, да пооформят малко лехите...ооо, май много се размечтах :)))

Това всъщност е облагородяване на района около американското посолство. Или се лъжа?

Ами купи си карта, или си вдигни и иди го виж.Входа за американското посолство е от към кв.Хладилника,а ремонта на парка е от към бул.П.Ю.Тодоров.

Сега вече, там ще стане прекрасно!

Ето едно причина да не ходя в парковете от толкова много време, други причини са осветлението и охраната, които липсваха! Благодаря на Фандъкова, че отново ще възроди любимото ми хоби-разходка в парка!

Учудващо от кои сте? Богатите се разхождат в чужбина, бедните се борят за хляба. А не ви ли прави впечатление че тоалетната струва колкото двустаен апартамент? Но простия народ ръкопляска. То не бяха чешмички, алейки, тоалетни а народа живее със 150 лв/месец

Живееш ти, че не си кадърен да изкараш повече.В парка се разхождат и млади хора с малки деца и пенсионери.Красотата е за този който има очи да я види.

Паркът постепенно става наистина прекрасен. Някои неща стават бавно, но всичко там върви на добре. Който не е ходил скоро да не коментира!

Няма много места, на които мога да разходя децата и кучето си! Благодарение на това, че общината вече стопанисва Южния парк, ще мога спокойно да играя с тях там, през уикендите!

parvaty

Браво, една добра новина! Като отидеш в Южния парк и можеш да се напикаеш - не може да има капанчета, да продават безалкохолни и бира и да няма тоалетна никъде!!! Евала, крайно време беше да се сетят!!!

Егати иоалетната - 45000 Евра - на цената на един апаратамент! А ще ходи ли учительницата да я открие?

Ама много пара бре, Данче ! Пък и все наша данъкоплатска ... Прочее -- търгът беше ли отворен и прозрачен ?-защото все ми се струва, че един наистина-сериозен изпълнител би вдигнал поне четири-пет такива обекта за същите пари ...

Вчера минах през "Южния" да видя как са го ремонтирали. Че то площада на село по-голям от ремонтираната част. А по новините преди седмица хвалиха ли хвалиха

Дай ми ги и ще ти направя ВС за 523 лв. с ДДС. Не се шегувам. Що така бе, душко?

Със сигурност е чудесна новина, ще стане страхотно и приятно място нека отдадем уважение на кмета и да и кажем само Благодаря.

-Строител съм, с това си искарвам хляба е съм в час с цените и на материалите и на труда. За това се възмущавам. А за теб не знам-щом една тоалетна трябва да струва, колкото едно двустайно жилище и това ти харесва... -Нищо лично, просто така не се прави...!? -Наскоро довърших основен ремонт на двустайно жилище, нови плочки навсякъде, боядисване и къртене на стени, нова инсталация, нови врати и т.н. Всичко заедно с труда струва 6000 лв. Ти се замисли, дали са напразни критиките ми!?

Пич, направо дай координати за контакт. С тези цени веднага ще имаш работа за цяла година.

Още малко и обзавеждането ще включиш в тази сума. Айде холан, нали не мислиш, че само ти разбираш от ценообразуване в строителството?

Колега, цената може и да е висока все пак незнаем за колко голяма постройка става въпрос ,но и това което си написал е смешно.Сумата 6000 лева за такъв ремонт ще вземе някой съвсем закъсал за работа частник който не плаща данъци и осигуровки а може би получава и помощи за безработен.За сведение ценовик съм в строителна фирма и имам претенции да поназнайвам нещичко по въпроса.

..тоалетни...нали така бяхме представени от онзи чехин с тоалетната...какво по-добро потвърждение..

На мястото на мухата в писоара ще има друг лик! И цялата 00 ще бйде инкрустирана със златни нишки. За "само" толкова пари- "само" толкова!

кметицата живее в Иван Вазов и си прави парка

То за тоалетната добре Но кметицата да обясни каква е тази фирма ,която не спазва обявените срокове за ремонт на бул.Петко Тодоров и частта от бул Гоце Делчев .Вече една година ни тероризират като автобуси 74,76 и 83 са със сменени маршрути,а тролей 8 е спрян за района въобще.Кога ще положат тези колектори най-после?!

Това е доста бързо като се има напредвид , че бул Т. Каблешков от Борис до Бъкстон е затшорен вече около 2 години отсечката е около 600- 700 метра. Хората тунела под Ламанша го прокопаха за 3 години. Кметицата не си дава зор нали и остават още няколко месеца.

Ела виж ние как сме в Хладилника. Строят молове, улиците ги затварят през ден. На Околовръстното ремонт, на Черни връх ремонт, през Зоопарка ремонт. Отатък при вас пак ремонт. То лошо няма, ама да работят по-живичко, че освен на Околовръстното, май на останалите места едва кретат.

Много точен коментар. Искренно се надявам повече хора да споделят твоето мнение :)

Абсолютно точен коментар!!! напълно споделям горните две мнения!

Колко от тези пари ще се отклонят за предизборната кампания?

Стигя завиждахте бе комунистчета малоумни! Най-накрая се прави нещо за парковете вие пак недоволни! Сега ще е Южния, след това Борисовата, по-натам Западен... Не може с магическа пръчка да цъфнем и вържем за 2 дни.. преди няколко дни бях в Южния и мн ми хареса как са направили езерото, което вече над 10г седи празно, разбито и мръсно. Ся вече има еропейски вид! Браво на Фандъкова!

Малоумнико, комунистчетата направиха този парк. А след тях, всички управления (без значение на коя партия) започнаха да го раздават на всеки, който им обещае повече.

Ами тези комунистчетата където го построиха и го разрушиха драги ми ...

-А бе Вие съвсем откачихте, за 90000 лева могат да се направят ...много прилични тоалетни в няколко парка на София... -Да сте живи и здрави, щом така сте решили -действайте пък и , като имап ари за крадене, що пък да не ги отткраднеш!?

На въпрос защо е поставен паваж в ремонтираната част на парка, Фандъкова посочи, че паважът е най-стабилната настилка. Защото паветата си бяха там от старата настилка и просто ги пренаредиха. Май излиза че са ги купили повторно. П.П. Не съм против ремонта, но този ремонт го правиха около 6 месеца, а реално работата не беше за повече от 15 дни

Ремонтите и строителството са най-големите далавера. Всичко се плаща двойно и се прави от фирми на "наши" хора, тоест на самите общинари.

там са правили пьрви напьни вьв оралната любов

А ти си им светил!

Всичко е много хубава, но в гр. София има и Западен и Северен парк, които по нищо не отстъпват на Южния. Защо всички кметове и кметици се за Южния милеят. Сигурно от там имат много хубави и приятни спомени? Незнам :)))

защото кметицата живее отсреща

Явно е така,защото тоалетната при Орлов мост и Св.Седмочисленици също чакат ремонт

Aка не знаеш главния архитект на София си има вече готов чудесен план за застрояване на Западния парк. Така че защо да го ремонтират

стига сте я рекламирали даскалицата бе, направа ми става смешно като я гледам как показва на тая карта все е дно че разбира нещо

да няма да е зле една тоалетна за кучетата да има, че тея селяндури които ги извеждат така и не се научиха да събират "реколтата" от любимеца си в парка. Че ми писна верче, няма да описвам какво се случва като мина с байка с 30-40 км. ч през някое прясно ако...

Хак ти е като превишаваш скоростта...:Р Не забравяй, че там има и понита!

Даам, общината трябва да се погрижи за някаква тоалетна в парка! Иначе, целия ще бъде осран, след като отвори врати увеселителното заведение на онзи реститут, който загради част от Южния парк.

Живея в района на Южния парк от години. През последните 20 години, парка беше в ужасно състояние, Изпочупени плочки, пейки, обрасъл с храсти. Това което се случва през послдните 2-3 г. заслужава едно "браво"! Счупените пейки са ремонтирани, насадени са цветя и обновения централен вход на парка е много приятен. Най-накрая се случва нещо положително!

Това е най-красивият парк в София и съм безкрайно щастлива от макар и малкото , което е направено. Благодаря!!!!!!

ами естествено че ще се радваш. Щом с нашите пари ти правят красив живота! а на останалите - разбити улици, кал, прах и денонощен трафик.

Че тя си беше нова! Защо беше затворена 20 год. с мрежи, та да не се ползва? А сега-ще рушим и ще харчим готови пари! А дали са готови, или в аванс? А че трябва да има-това е ясно!

Коментари - 90 000 лв. за нова тоалетна в Южния парк на София | Днес.dir.bg

90 000 лв. за нова тоалетна в Южния парк на София

Старата тоалетна в Южния парк е съборена и предстои изграждането на нова. 90 000 лева отделя Столична община за нейното изграждане.

Обратно в новината

Коментари - 90 000 лв. за нова тоалетна в Южния парк на София | Днес.dir.bg

Коментари

Който е прочел внимателно статията е видял че става въпрос не за ремонт ,а за цялостно ново изграждане на постройката.За да се спазят нормативите за строителство,тази постройка ще има няколко клетки за мъже и няколко за жени което като площ няма да е по малко от 60 м2 застроена площ и тази стойност не е бог знае колко висока защото включва и събарянето на старата и извозването на отпадъците и вероятно нови водопровод и канализация защото старите са в окаяно състояние.

-Първо, сравнително качествен теракот-Испански може да се намери на прилични цени. -Второ много е важно подготовката на пода или стената, както и с кави слепващи материали ще го положиш. -Но по стар нашенски обичай, това което остава отдолу се вижда по-късно, слагаш най-евтиното пишеш най-скъпото. -Такива селски номера не правя и си имам работа и уважението на всичките си клиенти! -Трето, съжалявам, че въобще изразих мнение по темата. Просто така съм преценил, а що се отнася до това, какъв майстор съм, ако искаш да ти дам контакт с някои от клиентите ми-ще разбереш, че може да се работи и качествено на прилични цени!

Ибаааси кенефа....90 000. Леле, тоя кенеф на колко етажа ще бъде.

защо се прави тоалетна и парк за милиони пред жилището на кметицата и в близост до американското посолство ,а не се оправи западния парк там хора не живеят ли или щом са от люлин къчета ги яли ,все едно там живеят хора по долна ръка СРАМОТА и ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ в района на жилището на кметицата ,аман вече от привилигеровани и овластени душички.

Моля да ми отговорите парка - градинка между басейна Спартак и хотел Hilton,(карето между бул. Черни връх, бул. Арсеналски, басейна и бул. Петко Каравелов) като какво се води - тук трябваше да има езеро и алей с работещи лампи - дайте повече инфо и за тази част

За сведение на очевидно провинциалните автори на тази статия - главния вход на Южния парк не е бил ремонтиран, а входът откъм кв. 'Стрелбище'. Главният вход е откъм кв. 'Иван Вазов'.

Някои изказали се по-долу се възмущават, че тоалетната струвала 90 хиляди лева - колкото двустаен апартамент в центъра. Други, предимно гербери, пък защитават високата цена и дори казват, че тоалетната трябва да е луксозна. А защо тия последните само преди една година говореха как цената на магистралите трябвало непременно да е най-ниска? Нима магистралите, по които се движат много хора, трябва да са по-некачествени от тоалетната срещу жилището на кметицата? Защо някои хора постоянно си сменят името в зависимост какво им нашепват техните велможи? А, сетих се! Тоалетните трябва да са луксозни - за да си пикаем по-добре на късмета, че имаме това неземно правителство!

Остава да приведат и градинката в малко по европейски вид - да окосат тревата, да махнат плевелите, да кахнат купищата клони трупали се с години около дървета, да пооформят малко лехите...ооо, май много се размечтах :)))

Това всъщност е облагородяване на района около американското посолство. Или се лъжа?

Ами купи си карта, или си вдигни и иди го виж.Входа за американското посолство е от към кв.Хладилника,а ремонта на парка е от към бул.П.Ю.Тодоров.

Сега вече, там ще стане прекрасно!

Ето едно причина да не ходя в парковете от толкова много време, други причини са осветлението и охраната, които липсваха! Благодаря на Фандъкова, че отново ще възроди любимото ми хоби-разходка в парка!

Учудващо от кои сте? Богатите се разхождат в чужбина, бедните се борят за хляба. А не ви ли прави впечатление че тоалетната струва колкото двустаен апартамент? Но простия народ ръкопляска. То не бяха чешмички, алейки, тоалетни а народа живее със 150 лв/месец

Живееш ти, че не си кадърен да изкараш повече.В парка се разхождат и млади хора с малки деца и пенсионери.Красотата е за този който има очи да я види.

Паркът постепенно става наистина прекрасен. Някои неща стават бавно, но всичко там върви на добре. Който не е ходил скоро да не коментира!

Няма много места, на които мога да разходя децата и кучето си! Благодарение на това, че общината вече стопанисва Южния парк, ще мога спокойно да играя с тях там, през уикендите!

parvaty

Браво, една добра новина! Като отидеш в Южния парк и можеш да се напикаеш - не може да има капанчета, да продават безалкохолни и бира и да няма тоалетна никъде!!! Евала, крайно време беше да се сетят!!!

Егати иоалетната - 45000 Евра - на цената на един апаратамент! А ще ходи ли учительницата да я открие?

Ама много пара бре, Данче ! Пък и все наша данъкоплатска ... Прочее -- търгът беше ли отворен и прозрачен ?-защото все ми се струва, че един наистина-сериозен изпълнител би вдигнал поне четири-пет такива обекта за същите пари ...

Вчера минах през "Южния" да видя как са го ремонтирали. Че то площада на село по-голям от ремонтираната част. А по новините преди седмица хвалиха ли хвалиха

Дай ми ги и ще ти направя ВС за 523 лв. с ДДС. Не се шегувам. Що така бе, душко?

Със сигурност е чудесна новина, ще стане страхотно и приятно място нека отдадем уважение на кмета и да и кажем само Благодаря.

-Строител съм, с това си искарвам хляба е съм в час с цените и на материалите и на труда. За това се възмущавам. А за теб не знам-щом една тоалетна трябва да струва, колкото едно двустайно жилище и това ти харесва... -Нищо лично, просто така не се прави...!? -Наскоро довърших основен ремонт на двустайно жилище, нови плочки навсякъде, боядисване и къртене на стени, нова инсталация, нови врати и т.н. Всичко заедно с труда струва 6000 лв. Ти се замисли, дали са напразни критиките ми!?

Пич, направо дай координати за контакт. С тези цени веднага ще имаш работа за цяла година.

Още малко и обзавеждането ще включиш в тази сума. Айде холан, нали не мислиш, че само ти разбираш от ценообразуване в строителството?

Колега, цената може и да е висока все пак незнаем за колко голяма постройка става въпрос ,но и това което си написал е смешно.Сумата 6000 лева за такъв ремонт ще вземе някой съвсем закъсал за работа частник който не плаща данъци и осигуровки а може би получава и помощи за безработен.За сведение ценовик съм в строителна фирма и имам претенции да поназнайвам нещичко по въпроса.

..тоалетни...нали така бяхме представени от онзи чехин с тоалетната...какво по-добро потвърждение..

На мястото на мухата в писоара ще има друг лик! И цялата 00 ще бйде инкрустирана със златни нишки. За "само" толкова пари- "само" толкова!

кметицата живее в Иван Вазов и си прави парка

То за тоалетната добре Но кметицата да обясни каква е тази фирма ,която не спазва обявените срокове за ремонт на бул.Петко Тодоров и частта от бул Гоце Делчев .Вече една година ни тероризират като автобуси 74,76 и 83 са със сменени маршрути,а тролей 8 е спрян за района въобще.Кога ще положат тези колектори най-после?!

Това е доста бързо като се има напредвид , че бул Т. Каблешков от Борис до Бъкстон е затшорен вече около 2 години отсечката е около 600- 700 метра. Хората тунела под Ламанша го прокопаха за 3 години. Кметицата не си дава зор нали и остават още няколко месеца.

Ела виж ние как сме в Хладилника. Строят молове, улиците ги затварят през ден. На Околовръстното ремонт, на Черни връх ремонт, през Зоопарка ремонт. Отатък при вас пак ремонт. То лошо няма, ама да работят по-живичко, че освен на Околовръстното, май на останалите места едва кретат.

Много точен коментар. Искренно се надявам повече хора да споделят твоето мнение :)

Абсолютно точен коментар!!! напълно споделям горните две мнения!

Колко от тези пари ще се отклонят за предизборната кампания?

Стигя завиждахте бе комунистчета малоумни! Най-накрая се прави нещо за парковете вие пак недоволни! Сега ще е Южния, след това Борисовата, по-натам Западен... Не може с магическа пръчка да цъфнем и вържем за 2 дни.. преди няколко дни бях в Южния и мн ми хареса как са направили езерото, което вече над 10г седи празно, разбито и мръсно. Ся вече има еропейски вид! Браво на Фандъкова!

Малоумнико, комунистчетата направиха този парк. А след тях, всички управления (без значение на коя партия) започнаха да го раздават на всеки, който им обещае повече.

Ами тези комунистчетата където го построиха и го разрушиха драги ми ...

-А бе Вие съвсем откачихте, за 90000 лева могат да се направят ...много прилични тоалетни в няколко парка на София... -Да сте живи и здрави, щом така сте решили -действайте пък и , като имап ари за крадене, що пък да не ги отткраднеш!?

На въпрос защо е поставен паваж в ремонтираната част на парка, Фандъкова посочи, че паважът е най-стабилната настилка. Защото паветата си бяха там от старата настилка и просто ги пренаредиха. Май излиза че са ги купили повторно. П.П. Не съм против ремонта, но този ремонт го правиха около 6 месеца, а реално работата не беше за повече от 15 дни

Ремонтите и строителството са най-големите далавера. Всичко се плаща двойно и се прави от фирми на "наши" хора, тоест на самите общинари.

там са правили пьрви напьни вьв оралната любов

А ти си им светил!

Всичко е много хубава, но в гр. София има и Западен и Северен парк, които по нищо не отстъпват на Южния. Защо всички кметове и кметици се за Южния милеят. Сигурно от там имат много хубави и приятни спомени? Незнам :)))

защото кметицата живее отсреща

Явно е така,защото тоалетната при Орлов мост и Св.Седмочисленици също чакат ремонт

Aка не знаеш главния архитект на София си има вече готов чудесен план за застрояване на Западния парк. Така че защо да го ремонтират

стига сте я рекламирали даскалицата бе, направа ми става смешно като я гледам как показва на тая карта все е дно че разбира нещо

да няма да е зле една тоалетна за кучетата да има, че тея селяндури които ги извеждат така и не се научиха да събират "реколтата" от любимеца си в парка. Че ми писна верче, няма да описвам какво се случва като мина с байка с 30-40 км. ч през някое прясно ако...

Хак ти е като превишаваш скоростта...:Р Не забравяй, че там има и понита!

Даам, общината трябва да се погрижи за някаква тоалетна в парка! Иначе, целия ще бъде осран, след като отвори врати увеселителното заведение на онзи реститут, който загради част от Южния парк.

Живея в района на Южния парк от години. През последните 20 години, парка беше в ужасно състояние, Изпочупени плочки, пейки, обрасъл с храсти. Това което се случва през послдните 2-3 г. заслужава едно "браво"! Счупените пейки са ремонтирани, насадени са цветя и обновения централен вход на парка е много приятен. Най-накрая се случва нещо положително!

Това е най-красивият парк в София и съм безкрайно щастлива от макар и малкото , което е направено. Благодаря!!!!!!

ами естествено че ще се радваш. Щом с нашите пари ти правят красив живота! а на останалите - разбити улици, кал, прах и денонощен трафик.

Че тя си беше нова! Защо беше затворена 20 год. с мрежи, та да не се ползва? А сега-ще рушим и ще харчим готови пари! А дали са готови, или в аванс? А че трябва да има-това е ясно!