Коментари - Путин уволни 4-ма зам.-министри на отбраната и назначи своя роднина на мястото на един от тях | Днес.dir.bg

Коментари - Путин уволни 4-ма зам.-министри на отбраната и назначи своя роднина на мястото на един от тях | Днес.dir.bg

Коментари

Какво представлява руската армия днес Путин назначи братовчедка си за заместник-министър на отбраната на Руската федерация 17.06.2024 г. Анна Цивилева – дъщеря на наскоро починалия брат на руския владетел Евгений Путин.

Е ех ако Хитлер беше жив щеше да завиди на Путлер от Расия!Хитлер не успя но неговият съвременник Путлер днес е актуален и има много шпиони във целият свят,най много са във Бълхария!

Путин-вожд на руската КГБ политико икономическа организирана престъпност със корени и жилки отСССР ерата!

Путин въобще не е руски президент,а издирван международен престъпник със издадена заповед за издирване,за това се крие във бункери!

Когато е един бардак не вървят нещата , то не са виновни проститутките , а съдържателят на бардака. /// Ееееееех ... А помните ли Как започна всичко? Киев за 3 дена, демилитаризация, денацификация, геноцид над украинците и сега колоните на ЗСУ са в МордорЕ, историята се повтаря, Чакаме руините на Кремъл и грузинец със знаме на Спаската кула 20 самолета Ил-76 бяха натоварени за десант на 30 км от Киев!

СРАВНЕНИЕ: Украинските генерали спокойно работят по унищожаването на ФАШИСТИТЕ - вече има над 528 000 трупа А руските генерали ЩЕ МРАТ КАТО МУХИ... ХА, ХА, ХА Русия има само една тактика във войните и от незапомнени времена тя никога не се е променила - да затрупа противника с труповете на собствените си войници.

Русия е срещу България, защото ние й препречваме пътя към Цариград и Проливите, а през 1912 й ставаме дори и съперник (29 ямболски полк превзема два от редутите на Чаталджа – последната отбрана на Истанбул). Русия винаги е била срещу нас и на страната на сърбите, защото: Първо - Сърбия не й препречва пътя към Проливите, тъй като е далеч на запад. Второ - в стремежа си за хегемония над южните славяни сърбите искат да откъснат австро-унгарските Словения, Хърватия и Босна. Това ги превръща в заклети врагове на Австрия, а оттам и на Германия и съответно във вечни руски съюзници. Така започва и Първата световна – сръбски краен националист убива австрийския престолонаследник в Сараево и Русия застава зад Сърбия. Другата руска идея е, че колкото по-слаба и разделена е България, толкова по-зависима и управляема е тя от Москва. Затова са срещу нас. Не от лошо чувство, а от интерес.

Отлично, юнак, отлично лъжеш и мажеш с лайняната четка! Чак аз ти повярвах. Изпотих се от вълнение да те чета - лъжеш като дърт циганин! Ти си истински талант и всички ние тук в Генералгубернаторството в София много се гордеем с теб!

Русия винаги е била срещу българите: 1861 – обявява се срещу българската църковна независимост. Руският посланик княз Лобанов съдейства на гръцкия патриарх да изпрати на заточение българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски. Лобанов организира и отвличането на архиепископ Йосиф Соколски, 1873 – враг е на българското освободително движение, защото успехът му би направил България независима, в това число и от Русия. Граф Игнатиев подкрепя обесването на Левски. В писмо до Горчаков от 25 януари той тържествува: „Софийската афера“, тоест смъртната присъда на Левски, е приключила с „щастлив изход“, 1876 – в Райхщатското споразумение Русия декларира, че създаването на голяма българска държава е изключено. Същото е потвърдено в Будапещенската конвенция от 1877 и в Лондонското споразумение от 1878, подписано непосредствено преди Берлинския конгрес. Очевадно е, че Санстефанският мирен договор е един фарс за пред българите, 1878 – подарява на Сърбия населените до тогава с българи Нишко и Пиротско. Подарява на Румъния Добруджа с изключение на южната й част, 1881 – опитва се да наложи пълен контрол над България. Изисква погасяването на Окупационния дълг, равняващ се на 32 тона злато, който ние изплащаме почти петкратно, включително с издръжката на руските бежанци от болшевишкия терор, 1885 – обявява се срещу Съединението, подтиква Турция и Сърбия да ни нападнат, отзовава руските офицери от нашата армия, 1886 – организира преврат срещу законния български княз и при финалния му неуспех Русия апелира Османската империя да нахлуе в Тракия, а „българските“ русофили, начело с Драган Цанков, призовават официално с „махзар“ султана да окупира България. На 6 ноември Русия къса дипломатически отношения с България,

1902 – посланикът на Русия в Цариград Зиновиев лично издейства назначаването на сръбски владици в Македония. Той заявява: „Политиката на Русия е Македония да не стане никога българска“, 1903 – ултимативно предупреждава България да не помага на Илинденско-Преображенското въстание. Посланик Зиновиев настоява пред турците „по-бързо и решително да потушат въстанието и да използват повече оръдия“, 1909 – с протоколите, подписани с Турция и България, Русия заменя несъбираемото си вземане към Турция със събираемо към България, което си е класическа изгодна за руснаците сделка. Това е неизгодно за нас, защото ставаме длъжници на Русия вместо на Турция, на която не сме имали намерение да плащаме и с която сме пред война, но е руското условие за признаване на независимостта ни, обявена на 22 септември 1908. Когато болшевиките идват на власт през 1917, анулират всички дългове и вземания на Русия поради простата причина, че дълговете са в пъти по-големи от вземанията. Това е друг изгоден за Съветите акт, който се оказва изгоден и за нас като длъжници. 1912 – подкрепя енергично Румъния в претенциите й за Южна Добруджа. Руската идея е да се насочат румънските аспирации на юг и да се отклонят от руска Молдова, 1913 – застава на страната на Сърбия в спора с България, а руският цар отива за риба при пристигането на българската делегация, което довежда до Междусъюзническата война. Подтиква Румъния да ни нападне: На 13 юни, три дни преди избухването й, руският посланик в Букурещ Шебеко информира румънците за предстоящата война и настоява крал Карол да мине Дунав,

1915 – обявява война на България и бомбардира Варна, 1916 – напада България едновременно от югозапад – Македония и североизток – Добруджа. Бомбардира трикратно Балчик, 1923-25 – подклажда Септемврийското въстание и комунистическите метежи и атентати у нас, 1934 – контролираният от Москва Коминтерн обявява създаването на македонска нация. Това решение е поддържано и насилствено налагано от българските комунисти до 1963, 1941-44 – инициатор е на комунистическия терор, 1944 – обявява ни война и ни окупира, налагайки кървава сталинистка диктатура и т.н. и т.н. Отношението на Русия към България е резюмирано от Аксаков през декември 1885 в бр. 24 на вестник „Русь“ с думите: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия“.

Отлично, юнак, отлично лъжеш и мажеш с лайняната четка! Чак аз ти повярвах. Изпотих се от вълнение да те чета - лъжеш като дърт циганин! Ти си истински талант и всички ние тук в Генералгубернаторството в София много се гордеем с теб!

Да бъдеш днес евтина американска курва в поробена колониална България - това звучи гордо!

Франция възнамерява да намали военното си присъствие в Централна и Западна Африка до няколкостотин души Присъствието на Русия на масата за преговори е необходимо за прекратяване на конфликта в Украйна – Кулеба Съединените щати разбират нереалистичния характер на закона, забраняващ вноса на руски уран – шефът на МААЕ Гроси Войските получиха още една партида бомбардировачи Су-34 – Ростех Ирак и Йордания бяха добавени към списъка на подписалите комюникето за Украйна по погрешка поради „проблем с координацията“ – РИА Новости Нетаняху обяви разпускането на военния кабинет, който беше създаден след атаката на Хамас миналия октомври Естонският премиер Кая Калас може да стане главен дипломат на ЕС (да замени Жозеп Борел), но от нея се изисква „да не се фокусира твърде много върху Русия“ – Ройтерс Путин ще посети КНДР на държавно посещение на 18-19 юни. След това на 19-20 юни ще посети Виетнам – Кремъл Съединените щати възнамеряват да следят отблизо посещението на Путин в КНДР – Белият дом Почти две години не е назначаван посланик от Украйна в Казахстан Първият кръг от официални преговори за уреждане на международния дълг на Украйна на стойност над 20 милиарда долара приключи без споразумение – ​​Блумбърг Австралийският премиер Антъни Албанезе и китайският министър-председател Ли Цян се срещнаха при първото посещение на китайски премиер в страната от седем години

Китай и Южна Корея ще проведат първите си преговори за сигурност на високо ниво от девет години, като се очаква срещата в Сеул да съвпадне с първото посещение на руския президент Владимир Путин в Северна Корея от 2000 г. – Блумбърг. Китай увеличи ядрения си арсенал до 500 бойни глави през 2023 г., страната заема първо място в света по скорост на тяхното производство – Стокхолмски институт за изследване на мира Турция и Сирия подновиха преговорите с руско посредничество Украйна има още 1,5 месеца, за да избегне дефолт – Ройтерс Руската федерация прекратява участието си в спора с Австралия и Холандия по случая със самолетната катастрофа МХ17 Две трети от разходите за отбрана на европейските страни отиват за нови поръчки от САЩ; през последните 2 години техният обем възлиза на 140 милиарда долара – Столтенберг Разполагането на канадски военни инструктори в Украйна в момента е невъзможно поради ситуацията на място – министърът на отбраната Блеър За да се присъедини към НАТО, Украйна „трябва първо да спечели конфликта с Руската федерация“ – Кирби

всички опции за Вовата са отворени валенции , преврат , нещастен случай :) тип Пригожкин или иранско твърдо хеликоптерно кацане ! ? Освен това роля играе и възръстта , ето малко статистика : Брежнев на 75 г отлетя в небесата :) ..Андропов на 69 г ..Черненко на 73 г ... Сталин на 74 г , слагам и Хрушчов макар и свален на 77 г е отлетял в небесата :) т.е. има тенденция на годините за излитане ..средно около 74-75 години ..а сети се на колко е Володката и от там си вади изводите за вероятностите :)

Нищо ново, поредната монархия - Путинландия. Те това е глобалния юг: Кимченунландия, Мадурия, Асадия, Аятолахостан, Талибания и Лукашенкия. И нашите напъни да преосновем БГ в Копейкинландия.

Само така! Шуробаджанащината ще помогне на Мордор да превземе Киев за 3 дни :)))))

Появиха се първите снимки с руската НАЦИСКА атомна подводница в КУБА Специалното и гумирано покритие за шумозаглушаване с дебелина 40 санта е опадало кат стиопор от панелка в Люлин след чирпанската градушка

на днешно време стана жалко да си русофилистик. А преди две години какво репчене беше ....

Руският ракетен крайцер "Варяг" в либийското пристанище Тобрук. Разрушителят Маршал Шапошников също влезе в пристанището. Градът е под контрола на Либийската национална армия на маршал Хафтар. От 2016 г. Хафтар предлага на Русия да открие пълноценна военноморска база в Бенгази в замяна на военна помощ. Изглежда, че Русия прави всички неща досега се сдържаше да не провокира и да се конфронтира.

че го изедете и там

гЪзо ти е все изотзаде. Древна шопска поговорка.

Киевският симфоничен оркестър получи убежище в Германия. Оркестърът, от който двама-трима са мъже на мобилизационна възраст, замина за участие във фестивала, но не се върна. Властите на град Монхайм ам Рейн в Северен Рейн-Вестфалия осигуриха жилища за членове на оркестъра и членове на техните семейства за три години. Германският ресурс Дойче Веле внимателно пише не „подслон“, а „Киевският симфоничен оркестър намери нов дом в Германия“ Инициаторът на убежището казва: „Решението да поканим оркестър от украинската столица е продиктувано не от състрадание, а от репутацията на групата, която има отлично образование, върши работата си добре и немската страна го цени го и плаща съответно.“ И явно не иска те да са сред убитите или ранените украински военни.

освен руснаците иска да е между убитите и танените? Вие искате ли?

Удрай путине и слагай баджанаците

Айде пак руски аматьорщини. Да се учат от велика Америка: Джордж Буш старши, сина на банкерския магнат Прескот Буш финансирал Хитлер, от шеф на ЦРУ стана президент, направи единия си син губернатор на Флорида, а другия губернатор на Тексас а после и президент, нищо че беше като измъкнат от помощно училище. Послед Клинтън-мъж, Клинтън-жена. Но все пак тексаската олигархия имаше повече класа от босънските мафиоти Байдън баща и син.

са ги накъдрили тия работи... само дето Путин можеше да си избира министри и зам.министри по старата контституция, онази дето я бяха писали американските съветници на Елцин, по новата, дето руснаците я приеха на референдум министрите, и заместниците им, се избират от руския парламент... и Путин е длъжен да ги назначи на поста утвърден Думата.

   Ама как така не ги е избил педала, както прави любовника му ким.

така бачкат диктатурите вместо да назначиш кадърни ти назначаваш ВЕРНИ и това винаги приключва фатално за султана ;- )))) наблюдаваме последните дни на един самозабравил се шизоиден 70 годишен бункерен ботоксов ходещ с бронежилетки страхливец ;- ))) и това е страхотно ;- ))))

О-о-о-о, брат'чет! Тоя Путин още не може да се усети, че стана за смях пред цял свят! Айде прибирай се вече! Ся, Русия има железария, ядрени оръжия и т.н., хубаво, но Путин се изложи като глупак. Продават газ и всякакви ресурси, правят оръжия, голяма работа.

така хързулнаха Русия с тази СВО...Те дават хартийки и старо оръжие, а Русия стотици хиляди жертви, колосално количество унищожена техника, невероятни средства за издържане на военната машина, пълна изолация от културния свят....Ежедневно стотици руснаци загиват в тази идиотска война. То си е руски мазохизъм...Само във война май са щастливи и единни...

Неверояно съм доволен, че САЩ размазаха гнусната педерация пРоссия!!! Слава вам американски освободители!

Изтискана,изцедена от злоба статия.....а можеби от натегачество...!?!?!? Некадърниците ,винаги се натягат !!!!!!!!

Жалка, плешива, дръглива, страхлива, кремълска маймуна, тръгнала да се прави на "страшна" Колко жалко е днес да си руснак ....

Най-верният товаришч на НАТО -Поткин

Ким Чен така прави - роднини до дупка...Кокълът да не се изпуска...

става тоя дребен чичка, не му завиждам на обикновения руснак в собствената му родина.

велик държавник!...С тази СВО спечели 1340 км граница с НАТО, погуби около 500К млади руснаци, съсипа невероятно количество техника, вложи колосални средства и не е постигнал нищо съществено...Русия е напъдена от всички форуми - икономически, културни, спортни, научни и т.н. Плюс кръвен враг с над 600 км граница...Абе велик си е човекът...

При диктатурите властта се държи от роднини и се предава по наследство.

мавзолеите и те се предават по наследство

Путин не е в изолация, а Германия е в рецесия - след Европейското първенство започва да проси за руски газ, защото нашите "източни партньори" ни изясниха: "Без руски газ ще се мре от студ и глад". Всъщност, неизолираната Русия кога ще играе на Европейското първенство, а на Олимпиадата във Франция - и тя е пред рецесия, не ли?!

МВр и Армията са 8 хиляди пенсионера дето точат държавата с пенсия и заплата

ти не си българин а турска измет! ........ Бог с нас

празна ти е китарата (главата)

нека приемем, че путин бива сменен! ви какво ще правите нататък с русите? нали ви видехме какво направихте с майната му на православието бе юдейски отпдък! меко казано, юдеите и техните поколения трябва да бъдат избити до девето коляно! некой недоразбрал? ... Бог с нас

въвеждането на Сталин в боят срещу юдео-нацистите е все пак сгте е знак на отчаяние, като това, да назначиш юдео-нацистки клоун за президент на лузъритания! от какво ви е страх? че ще загубите повече, отколкото всички войни водени от наци-юдеите водени заедно? нема страшно. знаем ви поименно и ще плащате поименно репарации в полза на Русия! тук таквия, като събирателни, като "блач рок" не важат! лично шефовете ще бъдат званати да пят... "йор май харт ой ор май соул!... " без изключенияя, юдео наци, ревящи за цената на холокоста на Другите! мадафака! .... Бог с нас

Вова е велик държавник. Дори не можеш да го сравняваш с еврофашистките мекотели и алкохолици. Освен това показа на европедалите, че от тях вече нищо не зависи. Наби им го до сливиците. Да е жив и здрав

ко....ко речи ,я пак....... Кой набута държавата си във война...от Киев за 3 дни вече трета година се влачи , кой загуби колосално количество военна техника и стотици хиляди войници. Коя армия стана за смях и се видяха таралясниците и колко струват. За непосилните военни разходи на фона на мижавата икономика да не отваряме дума ! И кой седи отстрани , гледа сеира и зарежда Украйна да утилизира орки ? Тааааа, кой на кого го е набутал до сливиците ?

1. Киев набута държавата си в гражданска война през 2014, Москва ще я завърши 2. Киев за 3 дни – тази измислена мантра вече 2 години се повтаря от европедалите, Путин никога не е казвал това 3. Киев загуби колосално количество техника и 500 000 войници, а Русия – 100 000 4. Украинската армия подкрепяна от 55 държави стана за смях, вместо контранастъпление наблюдаваме тотално отстъпление 5. “Мижавата” икономикана Русия е толкова мижава, че изпревари Япония и Германия, а цяла Европа е в дълбока рецесия, след като САЩ я задължи да и купува тройно по-скъпия втечнен газ. 6. Ние седим отстрани и гледаме как украинците се крият в България, Германия, Полша… и как ловят украинците по улиците, магазините, заведенията, как се обличат в женски дрехи или се преструват на инвалиди. А в Русия нито един редовен войник не се бие на фронта и всеки месец се явяват по 30 000 доброволци.

А те лошите западняри тънат в разкош и богатство, хората им доволни, А рашистанните се връщат в блатото като краставите жаби - обратно в соца...

И Сталин да назначи ,вече няма спасение,само дебне отвсякъд

вие може би не трябва да знаете друго освен това, как юдеите ебаха в гъза призрака от киев, но на нас ни е интересно. инак отивай в гъза на джендерала френска минетчийка на магребец. инак немаш си представа как се радвам на изказването на джендерала -петел-францусзки, който ще яде пердах от мъжа си! .... Бог с нас

да знаем това?

Канадския Трюдо и баща му не се ли броят ?

много добре! духът на Пригожин. все пак педератите на юдео-наци-масоните - хазарска измет дебнат от вси страни! искате ли да ви дам точен списък, колко шуробаджанащина цари в двора на градината на наци-борел? каква е разликата? ли? ми едните се борят за Бога, а сорос юдео.нацистите на ротшилд за сатана! ...... Бог с нас

Правилно е ! И Хитлер така правеше.

и той като нашия Радев дето си назначи любовницата в ВВС . роднина-милиционел- роднина-милиционер...

ботоксът му изглади и последната мозъчна гънка

И тия четиримата ги "повишиха"(според нашите русофили) след Шоигу. В Украйна Русия е не толкова срещу украинският народ и заапада колкото срещу себе си. Ако по-малко си пречи сама може и да дръпне в тази война, но засега това шанс за Украйна.

Грантотърсачо....военния министър...заместниците му..са политически лица... Нито Каракачанов беше Наполеон..нито Тагаренко...Генералния щаб води воините

Слюнкополивачо на сатаната и след това на Путин, пак ме репликираш по тъча, а не по същество.

Демек вече роднината е и милиционер.

Аз да питам Хилъри Клинтън, която бе назначена за държавен секретар - чия роднина беше?! За Джордж Буш младши няма да питам нищо. За брат му - дето беше губернатор на Флорида - също. Затова пък ще ви кажа, че Лиз Чейни, която е конгресмен от Уинсконсин, е дъщеря на Дик Чейни - бивш министър на отбраната и държ.секретар при Буш Младши.

Кенеди пък назначи брат си за министър на правосъдието...

до избрани правиш ли разлика вата?

Я пак...смръкни по добре...

Коментари - Путин уволни 4-ма зам.-министри на отбраната и назначи своя роднина на мястото на един от тях | Днес.dir.bg

Коментари - Путин уволни 4-ма зам.-министри на отбраната и назначи своя роднина на мястото на един от тях | Днес.dir.bg

Коментари

Какво представлява руската армия днес Путин назначи братовчедка си за заместник-министър на отбраната на Руската федерация 17.06.2024 г. Анна Цивилева – дъщеря на наскоро починалия брат на руския владетел Евгений Путин.

Е ех ако Хитлер беше жив щеше да завиди на Путлер от Расия!Хитлер не успя но неговият съвременник Путлер днес е актуален и има много шпиони във целият свят,най много са във Бълхария!

Путин-вожд на руската КГБ политико икономическа организирана престъпност със корени и жилки отСССР ерата!

Путин въобще не е руски президент,а издирван международен престъпник със издадена заповед за издирване,за това се крие във бункери!

Когато е един бардак не вървят нещата , то не са виновни проститутките , а съдържателят на бардака. /// Ееееееех ... А помните ли Как започна всичко? Киев за 3 дена, демилитаризация, денацификация, геноцид над украинците и сега колоните на ЗСУ са в МордорЕ, историята се повтаря, Чакаме руините на Кремъл и грузинец със знаме на Спаската кула 20 самолета Ил-76 бяха натоварени за десант на 30 км от Киев!

СРАВНЕНИЕ: Украинските генерали спокойно работят по унищожаването на ФАШИСТИТЕ - вече има над 528 000 трупа А руските генерали ЩЕ МРАТ КАТО МУХИ... ХА, ХА, ХА Русия има само една тактика във войните и от незапомнени времена тя никога не се е променила - да затрупа противника с труповете на собствените си войници.

Русия е срещу България, защото ние й препречваме пътя към Цариград и Проливите, а през 1912 й ставаме дори и съперник (29 ямболски полк превзема два от редутите на Чаталджа – последната отбрана на Истанбул). Русия винаги е била срещу нас и на страната на сърбите, защото: Първо - Сърбия не й препречва пътя към Проливите, тъй като е далеч на запад. Второ - в стремежа си за хегемония над южните славяни сърбите искат да откъснат австро-унгарските Словения, Хърватия и Босна. Това ги превръща в заклети врагове на Австрия, а оттам и на Германия и съответно във вечни руски съюзници. Така започва и Първата световна – сръбски краен националист убива австрийския престолонаследник в Сараево и Русия застава зад Сърбия. Другата руска идея е, че колкото по-слаба и разделена е България, толкова по-зависима и управляема е тя от Москва. Затова са срещу нас. Не от лошо чувство, а от интерес.

Отлично, юнак, отлично лъжеш и мажеш с лайняната четка! Чак аз ти повярвах. Изпотих се от вълнение да те чета - лъжеш като дърт циганин! Ти си истински талант и всички ние тук в Генералгубернаторството в София много се гордеем с теб!

Русия винаги е била срещу българите: 1861 – обявява се срещу българската църковна независимост. Руският посланик княз Лобанов съдейства на гръцкия патриарх да изпрати на заточение българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски. Лобанов организира и отвличането на архиепископ Йосиф Соколски, 1873 – враг е на българското освободително движение, защото успехът му би направил България независима, в това число и от Русия. Граф Игнатиев подкрепя обесването на Левски. В писмо до Горчаков от 25 януари той тържествува: „Софийската афера“, тоест смъртната присъда на Левски, е приключила с „щастлив изход“, 1876 – в Райхщатското споразумение Русия декларира, че създаването на голяма българска държава е изключено. Същото е потвърдено в Будапещенската конвенция от 1877 и в Лондонското споразумение от 1878, подписано непосредствено преди Берлинския конгрес. Очевадно е, че Санстефанският мирен договор е един фарс за пред българите, 1878 – подарява на Сърбия населените до тогава с българи Нишко и Пиротско. Подарява на Румъния Добруджа с изключение на южната й част, 1881 – опитва се да наложи пълен контрол над България. Изисква погасяването на Окупационния дълг, равняващ се на 32 тона злато, който ние изплащаме почти петкратно, включително с издръжката на руските бежанци от болшевишкия терор, 1885 – обявява се срещу Съединението, подтиква Турция и Сърбия да ни нападнат, отзовава руските офицери от нашата армия, 1886 – организира преврат срещу законния български княз и при финалния му неуспех Русия апелира Османската империя да нахлуе в Тракия, а „българските“ русофили, начело с Драган Цанков, призовават официално с „махзар“ султана да окупира България. На 6 ноември Русия къса дипломатически отношения с България,

1902 – посланикът на Русия в Цариград Зиновиев лично издейства назначаването на сръбски владици в Македония. Той заявява: „Политиката на Русия е Македония да не стане никога българска“, 1903 – ултимативно предупреждава България да не помага на Илинденско-Преображенското въстание. Посланик Зиновиев настоява пред турците „по-бързо и решително да потушат въстанието и да използват повече оръдия“, 1909 – с протоколите, подписани с Турция и България, Русия заменя несъбираемото си вземане към Турция със събираемо към България, което си е класическа изгодна за руснаците сделка. Това е неизгодно за нас, защото ставаме длъжници на Русия вместо на Турция, на която не сме имали намерение да плащаме и с която сме пред война, но е руското условие за признаване на независимостта ни, обявена на 22 септември 1908. Когато болшевиките идват на власт през 1917, анулират всички дългове и вземания на Русия поради простата причина, че дълговете са в пъти по-големи от вземанията. Това е друг изгоден за Съветите акт, който се оказва изгоден и за нас като длъжници. 1912 – подкрепя енергично Румъния в претенциите й за Южна Добруджа. Руската идея е да се насочат румънските аспирации на юг и да се отклонят от руска Молдова, 1913 – застава на страната на Сърбия в спора с България, а руският цар отива за риба при пристигането на българската делегация, което довежда до Междусъюзническата война. Подтиква Румъния да ни нападне: На 13 юни, три дни преди избухването й, руският посланик в Букурещ Шебеко информира румънците за предстоящата война и настоява крал Карол да мине Дунав,

1915 – обявява война на България и бомбардира Варна, 1916 – напада България едновременно от югозапад – Македония и североизток – Добруджа. Бомбардира трикратно Балчик, 1923-25 – подклажда Септемврийското въстание и комунистическите метежи и атентати у нас, 1934 – контролираният от Москва Коминтерн обявява създаването на македонска нация. Това решение е поддържано и насилствено налагано от българските комунисти до 1963, 1941-44 – инициатор е на комунистическия терор, 1944 – обявява ни война и ни окупира, налагайки кървава сталинистка диктатура и т.н. и т.н. Отношението на Русия към България е резюмирано от Аксаков през декември 1885 в бр. 24 на вестник „Русь“ с думите: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия“.

Отлично, юнак, отлично лъжеш и мажеш с лайняната четка! Чак аз ти повярвах. Изпотих се от вълнение да те чета - лъжеш като дърт циганин! Ти си истински талант и всички ние тук в Генералгубернаторството в София много се гордеем с теб!

Да бъдеш днес евтина американска курва в поробена колониална България - това звучи гордо!

Франция възнамерява да намали военното си присъствие в Централна и Западна Африка до няколкостотин души Присъствието на Русия на масата за преговори е необходимо за прекратяване на конфликта в Украйна – Кулеба Съединените щати разбират нереалистичния характер на закона, забраняващ вноса на руски уран – шефът на МААЕ Гроси Войските получиха още една партида бомбардировачи Су-34 – Ростех Ирак и Йордания бяха добавени към списъка на подписалите комюникето за Украйна по погрешка поради „проблем с координацията“ – РИА Новости Нетаняху обяви разпускането на военния кабинет, който беше създаден след атаката на Хамас миналия октомври Естонският премиер Кая Калас може да стане главен дипломат на ЕС (да замени Жозеп Борел), но от нея се изисква „да не се фокусира твърде много върху Русия“ – Ройтерс Путин ще посети КНДР на държавно посещение на 18-19 юни. След това на 19-20 юни ще посети Виетнам – Кремъл Съединените щати възнамеряват да следят отблизо посещението на Путин в КНДР – Белият дом Почти две години не е назначаван посланик от Украйна в Казахстан Първият кръг от официални преговори за уреждане на международния дълг на Украйна на стойност над 20 милиарда долара приключи без споразумение – ​​Блумбърг Австралийският премиер Антъни Албанезе и китайският министър-председател Ли Цян се срещнаха при първото посещение на китайски премиер в страната от седем години

Китай и Южна Корея ще проведат първите си преговори за сигурност на високо ниво от девет години, като се очаква срещата в Сеул да съвпадне с първото посещение на руския президент Владимир Путин в Северна Корея от 2000 г. – Блумбърг. Китай увеличи ядрения си арсенал до 500 бойни глави през 2023 г., страната заема първо място в света по скорост на тяхното производство – Стокхолмски институт за изследване на мира Турция и Сирия подновиха преговорите с руско посредничество Украйна има още 1,5 месеца, за да избегне дефолт – Ройтерс Руската федерация прекратява участието си в спора с Австралия и Холандия по случая със самолетната катастрофа МХ17 Две трети от разходите за отбрана на европейските страни отиват за нови поръчки от САЩ; през последните 2 години техният обем възлиза на 140 милиарда долара – Столтенберг Разполагането на канадски военни инструктори в Украйна в момента е невъзможно поради ситуацията на място – министърът на отбраната Блеър За да се присъедини към НАТО, Украйна „трябва първо да спечели конфликта с Руската федерация“ – Кирби

всички опции за Вовата са отворени валенции , преврат , нещастен случай :) тип Пригожкин или иранско твърдо хеликоптерно кацане ! ? Освен това роля играе и възръстта , ето малко статистика : Брежнев на 75 г отлетя в небесата :) ..Андропов на 69 г ..Черненко на 73 г ... Сталин на 74 г , слагам и Хрушчов макар и свален на 77 г е отлетял в небесата :) т.е. има тенденция на годините за излитане ..средно около 74-75 години ..а сети се на колко е Володката и от там си вади изводите за вероятностите :)

Нищо ново, поредната монархия - Путинландия. Те това е глобалния юг: Кимченунландия, Мадурия, Асадия, Аятолахостан, Талибания и Лукашенкия. И нашите напъни да преосновем БГ в Копейкинландия.

Само така! Шуробаджанащината ще помогне на Мордор да превземе Киев за 3 дни :)))))

Появиха се първите снимки с руската НАЦИСКА атомна подводница в КУБА Специалното и гумирано покритие за шумозаглушаване с дебелина 40 санта е опадало кат стиопор от панелка в Люлин след чирпанската градушка

на днешно време стана жалко да си русофилистик. А преди две години какво репчене беше ....

Руският ракетен крайцер "Варяг" в либийското пристанище Тобрук. Разрушителят Маршал Шапошников също влезе в пристанището. Градът е под контрола на Либийската национална армия на маршал Хафтар. От 2016 г. Хафтар предлага на Русия да открие пълноценна военноморска база в Бенгази в замяна на военна помощ. Изглежда, че Русия прави всички неща досега се сдържаше да не провокира и да се конфронтира.

че го изедете и там

гЪзо ти е все изотзаде. Древна шопска поговорка.

Киевският симфоничен оркестър получи убежище в Германия. Оркестърът, от който двама-трима са мъже на мобилизационна възраст, замина за участие във фестивала, но не се върна. Властите на град Монхайм ам Рейн в Северен Рейн-Вестфалия осигуриха жилища за членове на оркестъра и членове на техните семейства за три години. Германският ресурс Дойче Веле внимателно пише не „подслон“, а „Киевският симфоничен оркестър намери нов дом в Германия“ Инициаторът на убежището казва: „Решението да поканим оркестър от украинската столица е продиктувано не от състрадание, а от репутацията на групата, която има отлично образование, върши работата си добре и немската страна го цени го и плаща съответно.“ И явно не иска те да са сред убитите или ранените украински военни.

освен руснаците иска да е между убитите и танените? Вие искате ли?

Удрай путине и слагай баджанаците

Айде пак руски аматьорщини. Да се учат от велика Америка: Джордж Буш старши, сина на банкерския магнат Прескот Буш финансирал Хитлер, от шеф на ЦРУ стана президент, направи единия си син губернатор на Флорида, а другия губернатор на Тексас а после и президент, нищо че беше като измъкнат от помощно училище. Послед Клинтън-мъж, Клинтън-жена. Но все пак тексаската олигархия имаше повече класа от босънските мафиоти Байдън баща и син.

са ги накъдрили тия работи... само дето Путин можеше да си избира министри и зам.министри по старата контституция, онази дето я бяха писали американските съветници на Елцин, по новата, дето руснаците я приеха на референдум министрите, и заместниците им, се избират от руския парламент... и Путин е длъжен да ги назначи на поста утвърден Думата.

   Ама как така не ги е избил педала, както прави любовника му ким.

така бачкат диктатурите вместо да назначиш кадърни ти назначаваш ВЕРНИ и това винаги приключва фатално за султана ;- )))) наблюдаваме последните дни на един самозабравил се шизоиден 70 годишен бункерен ботоксов ходещ с бронежилетки страхливец ;- ))) и това е страхотно ;- ))))

О-о-о-о, брат'чет! Тоя Путин още не може да се усети, че стана за смях пред цял свят! Айде прибирай се вече! Ся, Русия има железария, ядрени оръжия и т.н., хубаво, но Путин се изложи като глупак. Продават газ и всякакви ресурси, правят оръжия, голяма работа.

така хързулнаха Русия с тази СВО...Те дават хартийки и старо оръжие, а Русия стотици хиляди жертви, колосално количество унищожена техника, невероятни средства за издържане на военната машина, пълна изолация от културния свят....Ежедневно стотици руснаци загиват в тази идиотска война. То си е руски мазохизъм...Само във война май са щастливи и единни...

Неверояно съм доволен, че САЩ размазаха гнусната педерация пРоссия!!! Слава вам американски освободители!

Изтискана,изцедена от злоба статия.....а можеби от натегачество...!?!?!? Некадърниците ,винаги се натягат !!!!!!!!

Жалка, плешива, дръглива, страхлива, кремълска маймуна, тръгнала да се прави на "страшна" Колко жалко е днес да си руснак ....

Най-верният товаришч на НАТО -Поткин

Ким Чен така прави - роднини до дупка...Кокълът да не се изпуска...

става тоя дребен чичка, не му завиждам на обикновения руснак в собствената му родина.

велик държавник!...С тази СВО спечели 1340 км граница с НАТО, погуби около 500К млади руснаци, съсипа невероятно количество техника, вложи колосални средства и не е постигнал нищо съществено...Русия е напъдена от всички форуми - икономически, културни, спортни, научни и т.н. Плюс кръвен враг с над 600 км граница...Абе велик си е човекът...

При диктатурите властта се държи от роднини и се предава по наследство.

мавзолеите и те се предават по наследство

Путин не е в изолация, а Германия е в рецесия - след Европейското първенство започва да проси за руски газ, защото нашите "източни партньори" ни изясниха: "Без руски газ ще се мре от студ и глад". Всъщност, неизолираната Русия кога ще играе на Европейското първенство, а на Олимпиадата във Франция - и тя е пред рецесия, не ли?!

МВр и Армията са 8 хиляди пенсионера дето точат държавата с пенсия и заплата

ти не си българин а турска измет! ........ Бог с нас

празна ти е китарата (главата)

нека приемем, че путин бива сменен! ви какво ще правите нататък с русите? нали ви видехме какво направихте с майната му на православието бе юдейски отпдък! меко казано, юдеите и техните поколения трябва да бъдат избити до девето коляно! некой недоразбрал? ... Бог с нас

въвеждането на Сталин в боят срещу юдео-нацистите е все пак сгте е знак на отчаяние, като това, да назначиш юдео-нацистки клоун за президент на лузъритания! от какво ви е страх? че ще загубите повече, отколкото всички войни водени от наци-юдеите водени заедно? нема страшно. знаем ви поименно и ще плащате поименно репарации в полза на Русия! тук таквия, като събирателни, като "блач рок" не важат! лично шефовете ще бъдат званати да пят... "йор май харт ой ор май соул!... " без изключенияя, юдео наци, ревящи за цената на холокоста на Другите! мадафака! .... Бог с нас

Вова е велик държавник. Дори не можеш да го сравняваш с еврофашистките мекотели и алкохолици. Освен това показа на европедалите, че от тях вече нищо не зависи. Наби им го до сливиците. Да е жив и здрав

ко....ко речи ,я пак....... Кой набута държавата си във война...от Киев за 3 дни вече трета година се влачи , кой загуби колосално количество военна техника и стотици хиляди войници. Коя армия стана за смях и се видяха таралясниците и колко струват. За непосилните военни разходи на фона на мижавата икономика да не отваряме дума ! И кой седи отстрани , гледа сеира и зарежда Украйна да утилизира орки ? Тааааа, кой на кого го е набутал до сливиците ?

1. Киев набута държавата си в гражданска война през 2014, Москва ще я завърши 2. Киев за 3 дни – тази измислена мантра вече 2 години се повтаря от европедалите, Путин никога не е казвал това 3. Киев загуби колосално количество техника и 500 000 войници, а Русия – 100 000 4. Украинската армия подкрепяна от 55 държави стана за смях, вместо контранастъпление наблюдаваме тотално отстъпление 5. “Мижавата” икономикана Русия е толкова мижава, че изпревари Япония и Германия, а цяла Европа е в дълбока рецесия, след като САЩ я задължи да и купува тройно по-скъпия втечнен газ. 6. Ние седим отстрани и гледаме как украинците се крият в България, Германия, Полша… и как ловят украинците по улиците, магазините, заведенията, как се обличат в женски дрехи или се преструват на инвалиди. А в Русия нито един редовен войник не се бие на фронта и всеки месец се явяват по 30 000 доброволци.

А те лошите западняри тънат в разкош и богатство, хората им доволни, А рашистанните се връщат в блатото като краставите жаби - обратно в соца...

И Сталин да назначи ,вече няма спасение,само дебне отвсякъд

вие може би не трябва да знаете друго освен това, как юдеите ебаха в гъза призрака от киев, но на нас ни е интересно. инак отивай в гъза на джендерала френска минетчийка на магребец. инак немаш си представа как се радвам на изказването на джендерала -петел-францусзки, който ще яде пердах от мъжа си! .... Бог с нас

да знаем това?

Канадския Трюдо и баща му не се ли броят ?

много добре! духът на Пригожин. все пак педератите на юдео-наци-масоните - хазарска измет дебнат от вси страни! искате ли да ви дам точен списък, колко шуробаджанащина цари в двора на градината на наци-борел? каква е разликата? ли? ми едните се борят за Бога, а сорос юдео.нацистите на ротшилд за сатана! ...... Бог с нас

Правилно е ! И Хитлер така правеше.

и той като нашия Радев дето си назначи любовницата в ВВС . роднина-милиционел- роднина-милиционер...

ботоксът му изглади и последната мозъчна гънка

И тия четиримата ги "повишиха"(според нашите русофили) след Шоигу. В Украйна Русия е не толкова срещу украинският народ и заапада колкото срещу себе си. Ако по-малко си пречи сама може и да дръпне в тази война, но засега това шанс за Украйна.

Грантотърсачо....военния министър...заместниците му..са политически лица... Нито Каракачанов беше Наполеон..нито Тагаренко...Генералния щаб води воините

Слюнкополивачо на сатаната и след това на Путин, пак ме репликираш по тъча, а не по същество.

Демек вече роднината е и милиционер.

Аз да питам Хилъри Клинтън, която бе назначена за държавен секретар - чия роднина беше?! За Джордж Буш младши няма да питам нищо. За брат му - дето беше губернатор на Флорида - също. Затова пък ще ви кажа, че Лиз Чейни, която е конгресмен от Уинсконсин, е дъщеря на Дик Чейни - бивш министър на отбраната и държ.секретар при Буш Младши.

Кенеди пък назначи брат си за министър на правосъдието...

до избрани правиш ли разлика вата?

Я пак...смръкни по добре...