„Ранобудните студенти" са решили късно снощи да направят тотална окупация и вече достъп до сградата имат само преподаватели, които подкрепят протеста им, разказа пред БНР студентът Ивайло Динев.

Допускат се ректорът и зам.-ректорите, както и студенти, които се записват в списък.

"За днес ние, Ранобудните студенти, окупирали Софийския университет, обявяваме пълна и ефективна окупация на Ректората", пише тази сутрин във Facebook страницата на протестиращите.

Представители на протестиращите заявиха за БТА, че са решили да предприемат по-крайни действия, след като 150 дни не се чува призивът им за оставка на правителството и са взели решение за пълна окупация.

До момента администрацията осигуряваше минимално функциониране на институцията, докато трае студентският протест.

„Университетът няма да отвори врати днес. Молим да проявите разбиране", „Администрация не се допуска" - тези надписи посрещат от централния вход на сградата на Ректората на Софийския университет, предаде Дарик.

Вижте снимки от окупирания Ректорат>>

На входа сутринта имаше преподаватели, които подкрепят студентите, някои им препоръчваха да се обличат, за да не настинат.

Друг мъж, който също каза, че е преподавател, но му беше отказан достъп, влезе в спор с един от студентите окупатори.

Следобед след преговори с ръководството на Софийския университет с ранобудните се стигна до решение държавният устен изпит по наказателно-правни науки да се проведе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация от 8 ч. утре, 12 ноември.
Информация ще бъде публикувана по-късно в сайта на Юридическия факултет.

Вижте снимки от многохилядния протест "Поход на справедливостта" вчера

Продължават протестните действия на студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград.
Около петима студенти са пренощували в окупираната зала 501 на Първи учебен корпус.