Инцидентът станал на 50 км преди Бургас. От видео, заснето от пътник в автобуса, се чува как Ангел Радичев заплашва водача, че ще го причака в Бургас, заедно с още 10-ина души, и ще го пребият. Шофьорът на автобуса се извинява, но заплахите продължават.

"Ще те изчакам в Бургас и ще те убия от бой", крещи Радичев, докато в същото време рита вратата вляво от шофьорското място.

До скандала се стигнало, след като автобусът изпреварил камион. При маневрата автобусът явно "убил" скоростта на движещия се зад него "Мерцедес", управляван от бургазлията.

Ангел Радичев е роден в Карнобат, но живее в Бургас. Семейството му се занимавало със земеделие. Мъжът е с над 50 нарушения на пътя, десет от които са за превишена скорост, съобщи Нова телевизия. Три пъти му е отнемана книжката. Повечето нарушения агресивният шофьор е направил като водач на мотор. Нарушенията му са основно за превишена с 30-40 км/ч скорост в градски условия. Има и едно нарушение за превишена на магистралата – шофирал е със 152 км/ч, при ограничение 140 км/ч. Всички издадени актове са платени.

Той е задържан за 24 часа и се очаква да му бъде повдигнато обвинение за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Досъдебното производство се води от Районната прокуратура в Карнобат, като към момента е срещу неизвестен извършител. Това обаче е рутинна процедура, защото след анализа на събраните доказателства обвинение ще бъде повдигнато.

За това умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 2 г. или „пробация“, както и обществено порицание.

До настоящия момент са разпитани свидетели, чиито показания е преценено от разследващите, че имат отношение по случая, допълват от държавното обвинение.

Шофьорът на автобуса Ружди Велиев също вече е разпитан.

Хората с мощните коли смятат лентата за изпреварване за бащиния и не я дават на никой. Излиза, че ние с по-големите превозни средства трябва да спрем, за да си продължат те пътуването“, коментира Велиев.