Това съобщи кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов. Той се е срещнал днес с представители на компанията, които са му представили проекта за изграждането на завода в Индустриалния парк на Русе.

"Производствените сгради, които ще бъдат изградени на два етапа, са с уникална конструкция. Предвижда се първият етап да завърши през март 2014 година", обясни Стоилов и допълни, че е въпрос на дни компанията да получи сертификат за инвеститор - първи клас.
Според кмета, вероятно свързани с нея производства до края на годината също ще проявят интерес за инвестиции в общината.

Компанията, която работи с всички най-големи автомобилни производители, вече е купила два терена в Индустриалния парк. Има интерес и към още един парцел от около седем декара, който е общински, като на него ще бъде изградена административната сграда.

Само преди дни финансовият министър Дянков предрече бум на инвестициите през 2013 г. предимно в IT сектора и производството на автомобилни части.
Преди дни премиерът Бойко Борисов пък каза, че голяма чуждестранна компания иска да строи завод за автомобили в България.
"В Сопот има огромни мощности, квалифицирани кадри и ако ГЕРБ бие на изборите, такъв завод би бил възможен в региона, заяви той пред протестиращите работници от ВМЗ.

Миналата година през декември Борисов официално откри завода на "Литекс Моторс" за производство на автомобили с китайската марка Great Wall в ловешкото село Баховица.