Новостите и тенденциите в секторите "Дървообработване" и "Мебелно производство" ще бъдат показани на двадесетото издание на "Техномебел", което започва днес и ще продължи до 26 април в Интер експо център. Това съобщиха от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, която по традиция е съорганизатор на изложението заедно с експо центъра.

За участие в откриването на изложението - от 13:00 ч., са поканени представители на институции и на работодателски организации.

Тази година ще участват около 100 компании, които ще покажат над 300 български и чуждестранни бранда. Ще присъстват изложители от България, Турция, Румъния и др. Със свои щандове ще се включат производители и дистрибутори на дървообработващи машини и оборудване, инструменти, консумативи, бояджийска и опаковъчна техника, мебелен обков и механизми, елементи за вграждане - мивки и смесители, лакове, байцове, масла и др. В рамките на изложението те ще представят най-новите технологии за обработка на дървесина и производство на мебели, новостите в материалите за мебелно производство, както и всичко необходимо за оборудване на дървообработващи и мебелни фабрики.