Това съобщи на пресконференция в лечебното заведение доц. д-р Мария Миланова, началник на клиниката по спешна кардиология, цитирана от БГНЕС.

48-годишната Анета К. бе блъсната на 25 декември под мотриса на метростанция „Люлин” от 32-годишния Асен Цолов от София. Той бе заловен с помощта на свидетел, който го е спънал при опита му за бягство. Жената беше открита 10 метра под влака, но като по чудо оцеля.

Съпругът й е имал виене на свят и преходен епизод на загуба на съзнание, както и високо кръвно налягане. "В момента пациентът е добре, провеждат се изследвания. Той е придружавал съпругата си в болницата, излизайки от "Пирогов" му прилошава. Това е млад човек, който досега не е постъпвал в болница по повод на сърдечни оплаквания, но в случая е възможно инцидентът да е причинно-следствената връзка", поясни д-р Миланова.

По думите й съпругът на пострадалата Анета е консултиран с невролог, като не е установено неврологично заболяване. "Така че остава да изясним състоянието на сърцето му", каза доц. Миланова. По нейна информация вече са назначени допълнителни изследвания и при добър резултат мъжът ще бъде изписан от болницата утре.

Ръководителят на втора травматологична клиника доц. д-р Васил Цанов пък обясни, че 48-годишната Анета ще остане в "Пирогов" още около две седмици. Тя ще се възстановява от счупване на таза и малък вътрешен кръвоизлив.

"Счупването на таза не е тежко и няма да доведа до инвалидност. Няма нужда дори от оперативна интервенция", поясни лекарят. По думите му психологическото състояние на жената е много добро и няма нужда от професионална помощ. "Ако й препоръчаме сега, че трябва да се обърне към психолог, ще й нанесем по-голяма травма, психическа. Жената е съвсем спокойна, няма някакви проблеми и притеснения", категоричен бе доц. Цанов.

Вчера срещу Асен Цолов бе повдигнато обвинение за опит за убийство. По неофициална информация, той има психическо заболяване, а ако това бъде потвърдено, няма да носи наказателна отговорност. Към момента обаче срокът на задържането му се удължава, тъй като не са представени по надлежния ред документи за психическото му състояние.