Мъжът беше заловен с помощта на свидетел на сцената, който го е спънал при опита му за бягство. Жената беше открита 10 метра под влака с травми на гръдния кош и в областта на таза. 

На Асен Цолов е повдигнато обвинение по член 115 за опит за убийство и е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която ще бъде проведена от професионалисти.
Старши комисар Йорданов обясни, че работата по случая продължава, продължават и процесуалните действия, ако се появят още свидетели.

Разследващите все още не са изяснили с какъв мотив Асен Цолов е блъснал на релсите Анета К. Пред журналисти те съобщиха, че засега не е установено двамата да са се познавали. Полицията опроверга и първоначално лансираната версия, че Цолов искал да ограби жената или да й вземе чантата, затова я е блъснал.

Според източници на bTV нападателят е с психично заболяване и ако това бъде потвърдено, той няма да носи никаква наказателна отговорност. Към момента обаче задържането му се удължава, тъй като не са представени по надлежния ред документи за психическото му състояние.

Междувременно Анета се възстановява от преживяното и е в стабилно състояние, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛСМ „Пирогов”. 
Жената е  имала късмет. Нито се е докоснала до високото напрежение, нито мотрисата я е закачила. Предстои да й бъдат направени още изследвания, след което ще се прецени дали да бъде изписана и дали се нуждае от по-специално лечение, съобщиха от здравното заведение.