Това са възможностите на държавата тази година, каза още той, цитиран от БТА.
Дянков добави обаче, че по преценка на министрите отделни служители или екипи могат да получат заплата бонус заради заслугите си, ако във ведомствата има спестени средства.
Министърът на финансите уточни, че в неговото министерство не са предвидени допълнителни заплати.

Парите за здраве ще са само за здраве, но от 1 януари следващата година, каза още Дянков.
При гласуването на второ четене на бюджета за следващата година депутатите решиха късно снощи наличните в края на тази година средства по банкови бюджетни и депозитни сметки на НЗОК в БНБ да се преведат служебно до 31 декември 2010 г. по сметка на централния бюджет.

Дянков коментира и въпроса за предвидения нов външен дълг на страната.
В бюджета за следващата година наистина пише около 2 милиарда лева допълнително външен дълг, но може би и половината от тази сума няма да се наложи да се емитира, каза Дянков.
Тази година е емитиран под една трета от предвиденото, допълни той.

В отговор на въпрос за прогнозирания от ЕК 2,6% икономически растеж на България за 2011 година Дянков каза, че комисията винаги е била по-консервативна, както и Международният валутен фонд и Световната банка.
По думите на министъра, заложените в бюджета за следващата година 3,6% растеж  са определени на базата на експертни анализи, а не на политическо решение.

Винаги има възможност за увеличаване на приходната част в бюджета, заяви още финансовият министър. По думите му агенция "Митници" има добри резултати, така че там изпълнението ще бъде на сто процента.
Дянков обаче смята, че има още какво да се желае в НАП. Трябва да се пресекат злоупотребите в ДДС-веригите, категоричен е той.

Около 25 млн. лева очаква правителството от т. нар. данък "колиба", каза още Дянков. Това е въведеният с промените в Закона за местните данъци и такси налог, с който се облагат имоти с данъчна оценка до 1680 лв.