Инцидентът е станал около 3 часа. Сигналът е подаден на телефон 112 за мъж в безпомощно състояние пред нощен клуб в близост до сградата на Народното събрание.

Полицаят е с рани по главата и е настанен в "Пирогов" с опасност за живота. Той е на 42 години и е служител на Охранителна полиция в Четвърто РПУ и е бил в отпуск, съобщи БГНЕС.

Според първоначални данни е възникнал скандал между него и друг посетител, който е прераснал в побой. Конфликтът е бил само между двамата и няма намесени други хора, уточняват от полицията. От разпити на свидетели и записи на охранителни камери разследващите все още събират информация за случая и се изясняват причините за побоя.

По-късно днес от МВР съобщиха, че след бързата реакция на криминалистите е задържан извършителят. Той е 31-годишният Ц.П. от пловдивското село Куртово Конаре. Мъжът е известен на органите на реда с нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди през 2006 г. Задържан е за 72 часа.
Мотивите за нападението над служителя на МВР се изясняват. Продължава търсенето на очевидци на случилото се. До момента са разпитани петима свидетели, уточниха от ведомството.

В началото на януари т.г. криминално проявен мъж от Сатовча и синът му нападнаха и биха с бухалка полицай, приятелката му и още няколко граждани, опитали се да предотвратят инцидента на столичния бул. "България".