Възможно е либийският лидер Муамар Кадафи да се намира в болница в района на Таджур, на изток от столицата Триполи, съобщи арабският тв канал "Ал Арабия". Това не са първите слухове за това, че полковник Кадафи се намира извън резиденцията Баб ал Азизия. Междувременно стана ясно, че Ангола е предложила убежище на либийския лидер, съобщи британската телевизия Скайнюз, цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА. Източници от Република Южна Африка заявиха по-рано, че Кадафи вече е напуснал Либия и се е отправил за Ангола или Зимбабве.  

Съединените щати смятат, че Муамар Кадафи не е напуснал Либия, съобщи говорителят на Пентагона полковник Дейвид Лапан. Според представител на Преходния национален съвет, Кадафи е на границата с Алжир.

Боевете в Триполи продължават, след като бунтовниците влязоха в града снощи  почти без да срещнат съпротива. Според италианския външен министър Франко Фратини режимът на полковник Кадафи вече контролира "не повече от 10%-15%" от Триполи, а според бунтовниците - дори по-малко. 

Спорадична стрелба се чуваше следобед в редица квартали. Сражения се водеха около резиденцията на Муамар Кадафи Баб ал-Азизия. Дипломатически източник съобщи пред АФП, че полковникът все още е в резиденцията си. Ръководителят на либийския Преходен национален съвет Мустафа Абдел Джалил, заяви, че никой не знае къде е Кадафи, но също предположи, че е в резиденцията или околностите й.  

Джалил поиска от бунтовниците да се въздържат от всякакви отмъстителни действия. Той обеща честен процес на Кадафи, като бъде заловен. Ръководителят на Преходния национален съвет, политическия орган на бунтовниците в Либия, заяви, че може да подаде оставка като протест срещу актовете на мъст, извършвани според него от някои бунтовници.

Не е ясна съдбата на Сейф ал-Ислам, един от синовете на Кадафи, който се смяташе за наследник на баща си. Срещу него беше издадена заповед за арест за престъпления срещу човечеството, и вчера бе арестуван. Пратеникът на Либия в Париж съобщи, че има възможност синът на Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам да бъде съден в Либия, вместо да бъде предаван на Международния наказателен съд в Хага.
Саади, друг от синовете на Кадафи, е заловен от либийските въстаници, предаде тв канал "Ал Арабия".
По-късно се появи слух, че Мохамaд, който бе заловен вчера, е избягал. 
 Верни на режима войници щурмували къщата, в която се намирал Мохамaд, влезли в сблъсък с бунтовниците, които го пазели, и го освободили.
За друг от синовете на Кадафи - Мутасим, бе съобщено, че се намира в резиденцията Баб ал Азизия в Триполи. Предполага се, че там е и Хамис Кадафи, друг от синовете на либийския лидер, който организира отбраната на резиденцията. Няма сведения за съдбата на Анибал Кадафи. 

В Либия няма да има военни бази на НАТО след падането на режима на Муамар Кадафи, заяви междувременно специалният пратеник на Преходния национален съвет (ПНС) в Арабската лига Абдел Муним ал Хуни пред египетската агенция МЕНА, цитиран от БТА.

В същото време сражения се водеха и в градовете Ал-Азизия, на 50 км южно от Триполи, и в Ал-Хомс, на средата на пътя между столицата и Мисрата, предаде БГНЕС.
Петролният терминал на пристанището в либийския град Брега вече е изцяло под контрола на бунтовниците, съобщиха те самите тази вечер. Верните на Кадафи части са напуснали града и са тръгнали към град Сирт, родното място на либийския лидер, каза предсдтавител на военното командване на опозицията, предаде ИТАР-ТАСС.

Посланиците на Либия в много страни преминаха на страната на бунтовниците.
Президентът на САЩ Барак Обама и европейските лидери призоваха Кадафи да се предаде.  Те същевременно призоваха опозицията да уважава човешките права и да не извършва отмъстителни акции срещу поддръжниците на Кадафи.

Китай заяви, че "уважава избора на либийския народ и изрази надежда за бързо връщане на стабилността в Либия, а Русия съобщи, че очаква неизбежното предаване на властта на бунтовниците. Арабската лига от своя страна изрази "пълна солидарност" с либийските бунтовници. Организацията за ислямско сътрудничество поздрави либийския народ за "успеха на революцията му".