На 28 декември 2017 г., Районна прокуратура - Казанлък се самосезира по публикации в медиите и по сигнала на граждани за това, че на 25 декември 2017 г. в с. Бузовград, община Казанлък, на публично място е била проявена жестокост към куче. Кучето е било вързано за автомобил и влачено по пътното платно. Жена, намираща се наблизо е спряла автомобила и спасила кучето Бък, което едвам дишало, било окървавено и в безпомощно състояние. 

От прокуратурата са дадени са указания за разпит на свидетели.  Разпоредено е да се установи какви прояви на жестокост са били извършени спрямо животното, кои лица и с какви действия са осъществили деянието. Указано е да се назначи ветеринарно-медицинска експертиза с оглед установяване на вида травматични увреждания, причинени на кучето, както и дали след това е имало реална опасност за живота му, трайно увреждане и какво е то, засегнати ли са били жизненоважни органи и как е преживяло животното травмата, като по този начин ще се установи дали деянието е извършено по жесток и мъчителен начин.

Разследването е възложено на разследващ полицай при РУ на МВР - Казанлък и се извършва в двумесечен срок.

За случая от 25 декември съобщи Нова телевизия. Сигнал за жестокостта към кучето са подали и свидетели на случката. Собственикът твърди, че е вързал кучето за теглича на колата, защото го предупредили, че е много лошо и хапе.