Двамата бяха задържани в четвъртък около 19 часа след гонка с полицията край Дупница - на  главен път Е-79, в района на КПП Дяково, и проверка на автомобила им. Дрогата е била скрита в детското столче вътре.
Колата "Сеат Леон" е на съпругата на Асен Бербатов - Димитричка, но тя не е пътувала в нея, обясни районният прокурор на Дупница Величка Шопова, цитирана от БТА.

Бербатов и Борисов днес бяха пуснати по-рано от изтичане на 24-часовата им мярка за задържане. Държавното обвинение не поиска удължаване на ареста, тъй като нямат криминално минало. Ако бъдат признати за виновни за притежание на наркотици, законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Пробите на Бербатов за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, съобщиха още от прокуратурата. Тези на шофьора обаче са положителни, а кръвният тест ще покаже на по-късен етап количеството и вида на дрогата, взета от Борисов.

От прокуратурата подчертават, че проверката на автомобила на Асен Бербатов е била рутинна. Не е ясно обаче защо Борисов е натиснал газта, за да избяга от полицаите.

Срещу Асен Бербатов вече има наказателно производство в Благоевград, тъй като е заловен да шофира с отнета книжка. Според предположение на разследването той наел Николай Борисов да шофира.

Според полицията Асен отрича да знае какво прави дрогата, скрита в детското столче, на което се вози сина му.
"Мен не ме интересува и аз не искам да давам обяснение на никой какво се е случило. От полицията могат да кажат много неща", заяви той, предаде БНТ.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви по-рано днес, че на брата на Бербатов няма да се слага политически чадър. "Смятате ли, че някъде министър Цветанов е сложил чадър на някого?", попита риторично той, цитиран от БГНЕС.

"Автомобилът, доколкото знам, не е негова собственост, той е под наем или на лизинг и оттам вече... всъщност не знае за наличието на този вид наркотик, който е открит. Да приемем, че това е истината. Все пак за нас е важно всички да бъдем равни пред закона, независимо кой кой е", коментира още Цветанов.