Вчера след 18.30 ч., при акция на ГДБОП на главен път Е79 в района на КПП-Дяково, е спрян "Сеат Леон" с благоевградска регистрация, собственост на съпругата на Асен Бербатов - Димитричка.
Автомобилът е шофиран от Николай Борисов от Благоевград, съобщи ръководителят на дупнишката прокуратура Величка Шопова, цитирана от БТА.
Димитричка не е пътувала в колата, както бе съобщено по-рано.

Кокаинът е открит от полицаите в плик в дунапрена на детско столче в "Сеат"-а, допълни Шопова. Синът на Асен Бербатов е на година и 4 месеца.

Прокуратурата в Дупница няма да иска продължаване на мярката за неотклонение от 24 часа на Бербатов и Борисов, каза по-късно тя.
Те нямат криминално минало и не се налага ново искане за задържане.
Асен Бербатов имал висящо досъдебно производство за шофиране без книжка и затова Шопова предположи, че е наел Борисов.

Двамата напускат ареста срещу 5000 лв. гаранция, предаде БНР.

От прокуратурата в Дупница съобщиха още, че Борисов е дал положителна проба за наркотици, но кръвно изследване ще уточни вида и количеството.
Пробата на 29-годишния Бербатов е отрицателна.

Шопова каза, че срещу Борисов и Бербатов ще бъде повдигнато обвинение по чл. 354 от НК за притежаване на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че на брата на Бербатов няма да се слага политически чадър. Смятате ли, че някъде министър Цветанов е сложил чадър на някого, попита риторично той.

"Автомобилът, доколкото знам, не е негова собственост, той е под наем или на лизинг и оттам вече... всъщност не знае за наличието на този вид наркотик, който е открит. Да приемем, че това е истината. Все пак за нас е важно всички да бъдем равни пред закона, независимо кой кой е", коментира още Цветанов.

През 2010 г. прокуратурата проверяваше Асен Бербатов за източване на чужди кредитни карти. Срещу него бе образувана преписка за източване на кредитни карти от ПОС терминал в закрития му вече бутик в Благоевград.