Участниците в шествието, които пристигнаха с автобуси от различни краища на страната, носеха плакати с надписи: „Ние ви изкарваме заплатите, ще ни слушате”, „Всяка подигравка се плаща с оставка”, „Фабриката за обещания, вече затвори”, „Миньорският юмрук удря като чук”.

Пред Министерския съвет представители на горските стопанства включиха бензинови резачки.

Протестиращите повториха едно от основните си искания - да се криминализира неизплащането на социални осигуровки от работодателите.

Други искания към управляващите са свързани с въвеждане на възстановяване на платения годишен данък за работещите със заплата до 400 лева, увеличаване на заплатите в бюджетния сектор с поне 10% и замразяване на пенсионната реформа за период от 7 г.

Представители на КНСБ връчиха в Министерски съвет декларация със своите искания.

20 години на непрекъсната аграрна реформа и ликвидация превърнаха селските райони в руини, беше заявено на митинга на КНСБ.

"Няма живот в селата, няма работа, над 400 000 работни места се ликвидираха", заявиха протестиращи.

От миньорския бранш се оплакаха от ниската изкупна цена на въглищата, която поставя предприятията във финансов колапс. Това не давало възможност да се правят инвестиции.

Пред парламента шествието на КНСБ се сля с протеста на Ранобудните студенти.

При сливането на двете шествия се получи леко спречкване между демонстрантите. Част от противниците на управляващите не искаха да пуснат синдикалистите да минат, защото те искали промени, а не оставка на правителството.

Противниците на кабинета изтъкнаха, че са пред НС над 150 дни, а синдикатът си прави митинг.

Хора от шествието на КНСБ пък казаха, че нямат политически искания и обвиниха протестиращите, че миришат на алкохол.