Синдикален протест срещу властта: Всяка подигравка се плаща с оставка

Над 7000 синдикалисти участваха в протестно шествие в София, организирано от КНСБ. Те стигнаха до сградата на Министерство на здравеопазването, а след това протестираха пред Министерски съвет и Народното събрание.

Обратно в новината

Коментари - Синдикален протест срещу властта: Всяка подигравка се плаща с оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

45 години ние стискахме зъби под ботуша на мизерията в името на велики цели. В името на бъдещите поколения. Дойде бялата контрареволюция на 10 ноември и вместо да се присъединим към Европа, да почувстваме сладостта на швейцарския стандарт и свобода, отново 25 години ни пеят изтърканата лъжа за бедността на държавата като даденост от Бога. Това е непоносимо. Независимо леви ли сме, или условно десни. Защото бедността у нас се насади от истински десните Тиквата, Цецо Шлифера, Плевнокио, Босовете на Мафията, милиардерите с парите на Партията, ДС, милиционерите, мутрите и цялата палитра от криминални типове. Ето това трябваше да изяснят студентите-агенти на Пардю и платени от ГЕРБ. А не обвинения напосоки и озлобяване на населението от безкрайните прояви на двуличие, заблуди и вургарни фашизирани лъжи.

В колко частни фирми има синдикат и кои са повече - частните или държавните фирми? Събрали се некви чиновници учителки и дървари и...... протест.А останалите бачкат за да хранят и тези /за циганите си го знаем/

Политиката е мръсна игра,а народа да си стачкува колкото си иска! На кой от тлъстите и самодоволни депутати му пука,че народа недоволства.Нагледахме се и се наслушахме на лъжи,предателства и схеми,а виновни няма и няма и да има? До кога така? Ревизия,справедливост и съд за виновните

Разделяй и владей!

Българи, кога ще разберете, че от такова деление имат полза само управниците!? Докато не се обединим управия няма да има!!!

Всяка подигравка се плаща с още по- голяма! Народе,къде си? До кога ще търпиш,нима не стига твоето падение?

КАК МОЖАХА ВСИЧКИ ДРУГИ БИВШИ САЦ. СТРАНИ ДА СЕ ОПРАВЯТ И ЗАБРАВЯТ ???????????? Те просто забраниха комунистическата партия , пълна лустрация и започнаха на чисто , А НИЕ ЕДИНСТВЕНИ ЖИВЕЕМ ПОД ХУМОТА НА ПОСТКОМУНИЗМА , БИВШИТЕ СА И НАСТОЯЩИТЕ , та нали бсп и бкп , вълкът си смени козината , извинявам се - името !!!! Да живеят лумпените ,които 24г. им осигурават управлениета !!!!!Лумпен значи парцал ,беден без бъдеще човек , е благодаря сега в ЕС това сме ние продукт на милите наши комунисти ! УРА ! ДА ЖИВЕЕ БСП/БКП!

ЗАбранили били! Не е вярно. На много места изборите спечелиха социалдемократите, а те да не са извънземни!?!

Протестиращите плащали заплатите? Стига демагогия. Те просто плащат, независимо кой управлява. И така е по цял свят. А миньорите да не се изкарват такива бабаити, защото стана ясно колко непроизводителен, донякъде и излишен (при наличие на ядрена енергетика, нефт и газ) е трудът им... По същият начин както е излишно и отглеждането на тютюн... Но - за да има мир - всяко правителство прави всякакви флик-флаци пред тези хора, които друго не умеят да работят и ако им се вземе поминъка - умират. Флик.флаците са за сметка на всички останали... Така че, хайде да не заплашват и да не се имат за "голямата работа"!

Бай Грую,а кажи ти кой изкарва парите в тази държава,държавната администрация/не че може без нея/,или тоя който произвежда продукция.Чий труд е излишен го казва пазара,на мен и на много други ни трябват въглища и тютюн....и не се заигравай с миньорите,никой не е видял добро от такива заигравки.

Миньорите се борят за хляба си, но за съжаление Грую е прав. Въглищата не са бъдещето на енергетиката. У нас те са нужни на тецовете, които са собственост на американски компании и пускат много скъп ток.

че мнозинството работеши хора са в часни фирми без синдикати

Върнахме се 24 г.назад и все по-зле.Гладен и окаян народ,мизерия и пошлост! Нима искаме да живуркаме вместо достойно да живеем? Това е реалността,но ,,сития на гладния не вярва"когато сам не го изпиташ на гърба си.Няма бъдеще за нас,за нашите деца,те дори не знаят в какви времена ще трябва да живеят.,,Разровиш ли го ще мирише..."

ВЛАСТТА Е ИМПОТЕНТНА ! 24Г. ПЪЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ ПРОВАЛ , СЛЕДОВАТЕЛНО СТИГА , ОСТАВКА ,НОВИ ИЗБОРИ !!!!!!!!!!!!!Търсим българския Виктор Орбан !!!Този политик ,който ще работи за българия , а не за мутрите и родата ...., НО ЗА ДА СТАНЕ ТОВА ИСКА НОВИ ПРАВИЛААААААААААА , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ ,ЗА ДА НЕ ГЛЕДАМЕ СЪЩИТЕ МУЦУНИ В ПАРЛАМЕНТА !!!!!!!!!КУЧЕТО БЯГА СПОРЕД ТОЯГАТА ,А НЕ СПОРЕД ЖЕЛАТИЕТО.......!!!!!!!

Тия паляци трябваше да си сложат по едно червено топче на носовете.

А стига,бе!Тя-цялата държава замириса на комунизъм,а някой прави въпрос,за две водки?Питайте другаУя ПредседатеУел и той,ще потвърди същото!

Не знам точно колко работни места сме загубили,но само при социализма има работа за всички или както казва А,Раичев-"социализмът беше нещо хубаво но свърши"!

Да,има работа,за всички и всички работещи са...еднакво бедни!

Бедни..., колко да са били бедни...?! Можеха да си плащат без затруднения сметките, храната, лекарствата и всички успяваха да спестяват. Така че...

Не оставка, а емиграция трябва! От тая кочина държава няма да стане!

Бой по кухите лейки на протестиращите - оставка на найси!

баси тъпото копеле си, брато.

Оставка? Оставка!

Luna0102

Дира, пак не сте разбрали- това не е протест, а АНТИПРОТЕСТ!

е много тенденциозен портал. Обичат си те Бойковския клан и не могат да го прикрият. Както и да се мъчат.

Явно само протеста на горските с резачките е сериозен, него полицията не може да отблъсне, пък и няма нужда да се дерат, тя резачката сама вдига шум! А шума е за нищо, или трябва революция и обесени, или ще платим с нестабилност, само за да сменим крадците горе...

Подкрепям искането, "да се криминализира неизплащането на социални осигуровки от работодателите".

Да се криминализират и умишлено ниските заплати!

Да се криминализира и некомпетентността.

Протестирам срещу некадърността и цинизма на настоящото българско правителство и на настоящия български парламент; срещу тяхната очевадна зависимост от кланово-корпоративни интереси. Протестирам срещу презрението, с което управляващите се отнасят към протестиращите. Протестирам срещу всекидневно демонстрираните от лидерите на парламентарно представените партии нахалство и липса на добра воля за справяне с кризата. Протестирам и срещу просташки предизвикателното поведение на не един и двама депутати, дръзнали да коментират случващото се с ехидна усмивка.

Че кой ги избра, бе драги?! Нали ние сме си ги избрали. Какво писукаш като света вода ненапита. Едните - най многобройните в НС - без бой предадоха позициите. Сега съжаляват и на гърба на народа си го изкарват и мътят водата непрекъснато. Не излизм на протест, докато не разбера, че има по-добра алтернатива от сегашните. Бойко не е!!! А други не се показват. За кво да вдигам врява тогава?

ОСТАВКА е истината!

Всички българи да излязат по площадите на градовете и селата си ,да се разделят на групи-симпатизанти и да започват бой - до победа на една от групите.Е,който оцелее,колкото оцелеят...........и така до междуселки и междуградски двубои, докато се изтребем. Просто не виждам начин , по който народа ни да се обедини с единни искания.Всеки дърпа чергата към себе си. И чакаме просперитет.....химера

Накрая ще победят тези, които не са фенове на никого. Ще управлява или никой, или пак някакво малцинство.

Орешарсли, махай се ... докато е време. Заедно с тройните измамници - изчезвайте яко дим....

Абе хора, съвсем полудяхте. Какво викате и скачате толкова. Като се смени правителството да не ви се вдигнат заплатите. Само ви използват. Ходете на работа вместо да протестирате. Като не ви харесва работодателя сменете го, като не ви харесва страната сменете я. Правителството ще падне от самосебе си ако не върви икономиката. Имало е избори дайте им поне година да поработят пък после съдете. Аз също не ги понасям ама след избори в развития свят се работи и се оставят победителите да си пробват идеите дали работят.

надЕваме се следващите да не са толкова крадливи.

По-разумни от ранобудните протестиращи НЕ СЪМ виждал. Не е вярно, че вандалстват. Това е поредното оклеветяване, срам за вас -драскачи.

Миналата година увеличиха тока два пъти в годината,като единия път беше с доста проценти.Но нямаше ни звук ,ни стон,ни вопъл.Никой не каза нииииищо.Студентите не се бяха събудили,работниците лапаха мухи,милионерките пълнеха джобове от скъпата си зелена енергия.Но сега изведнъж някои се сетиха,че живееели зле и нямало справедливост???

Щом всички чак сега са се сетили, а преди никой не се сещаше, значи е така.

На някого бръкнаха в джоба!

милиардерките

Работата май отново отива към диктатура на пролетариата?

Пролетариятът е слаб, защото няма индустрия. Няма и партия, която да оглави борбата. Няма още и революционна ситуация, когато върховете не могат, а низините не искат.

Към ПИТАНЕ Как да се иска правителството да оправи бакиите си, когато то е на власт, когато в него е ножа...? Безиходица... Самоновоправителство!

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ВАШАТА НЯМА ДА СТАНЕ. НА ПОЛИЦАИНЕ ТАКА ИМ Е ДОТЕГНАЛО, ЧЕ АКО ГИ ИЗТЪРВАТ ЩЕВИ СМАЖАТ ОТ БОЙ И ЩЕ НАПУСНАТ ШИБАНАТА ДЪРЖАВИЦА.

Аха... И на кого, според закона за МВР, трябва да "пази и служи" полицая?!

А може би ако ги изтърват ще се присъединят и ще решат проблема с калпавото управление?

Какъв алкохол,бе!?Студентите не близват.В студентския град се продава само жълта лимонада.

Не оставка,а ревизия! Не оставка ,а сметка....!

така е,ама иди го обясни на простия ни народ. те си мислят че подаването на оставка е наказание,напротив,спасение е за оакалото се за пореден път правителство

По принцип едното не пречи на другото, нито не третото.

Престъпниците в парламента не само,че не мислят за оставка,ами мислят още какво да доокрадат! А ти ми говориш да им се иска сметка,ами те въобще не обръщат внимание на протестите,на това,което искат хората,ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО ,КОЕТО ВЕЧЕ ОСТАНА ДА ИСКАМЕ Е ОСТАВКА,ЗАЩОТО ТЕ НИЩО ,АМА НИЩО НЕ ЧУВАТ,ТОТАЛНО ГЛУХИ СА ЗА НАРОДА СИ!!!!!!!!!!!!!

искахте оставката на виденов,после на костов,после на странишев,преди няколко месеца на боико,сега на орешарски....не мислите ли че сте много тъпи,след като не можете да си изберете правилните хора които да ви управляват? в краина сметка нали ходите да гласувате

не мога да разбера нашия народ. защо винаги прави услуга на провинилото се правителство,като му иска оставката. не драги, искаите му сметката и докато не си оправи бъкиите да не си и помисля бяга с оставка

а бат' боко си подаде оставка дори без да му я искат. и това ако не беше бягство от отговорност.....голям мъжкар

Да бяхте питали и другите още повече провалили се правителства и нещата щяха да са други.Но такова "революционери" като тебе се събуждат на 15 год един път.

да,но болшинството от простия ни народ винаги е искал оставка и по този начин винаги е правил услуга на поредното мразено правителство....кво да се прави

Браво на КНСБ! Ето така се правят протести!Въпреки,че бяха многобройни ,около 7.000,то до вандалщина и екцесии не се стигна.А не като 200 пиклювци ,НАРЕЧЕНО ОКУПАТОРИ ,СТУДЕНТИ на 12.ноември да рушат ,да обиждат полицаите и хвърлят по тях всевъзможни предмети.Уж студенти,млади интелигентни,а протеста им отстъпва по интелигентност от този на КНСБ,днес. Протеста на КНСБ беше с определени искания,но не на всяка цена за оставка.Така се прави и в другите цивилизовани държави.Излиза се с определени искани,дава се толеранс от определено време за да се изпълнят и ако не се изпълнят,то тогава се преминава към искания за оставка. Така,че драги ми окупатори и студенти вземете пример от протеста на КНСБ!

Няма КНСБ искания като студентските, а е отправен директен ОКОНЧАТЕЛЕН УЛТИМАТУМ: "Всяка подигравка се плаща с оставка!". ШАЛТЕРЪТ на "държавата" се държи "на косъм". Заяви го днес Пламен Димитров. Значи, ако УТРЕ СПРЕ ТОКА НА ВСЯКЪДЕ В СТРАНАТА, режимът на масоните-бандитите заминава окончателно в аналите на историята. СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ НАСТЪПВА НЕУДЪРЖИМО, а ретроградните сили "демонстрират мускули", полиция и жандармерия.

Пълна пародия бе тоя синдикален протест! Сутринта председателя на КНСБ беше при Станишев и Местан за да се разберат,какво да прави!!!!Ето сега,няма и 14:00 и си тръгват,защото Станишев му каза,че ще си тръгват престъпниците от парламента към 14:30 и да не пречи!!!! И ето,тръгнаха си!!!!!!!!!!!!!

А пишманокупаторите студенти се допитваха до Д.Пардю,какво да правят.Как да създадта повече напрежение и да се създаде предпоставка за екцесии.С две думи пълен ВАНДАЛИЗЪМ!

г-н Пламен Димитров да даде смислено обяснение, защо преди 1 година не вдигна такава стачка и срещу колко евра си мълча геройски, защото е известно ,че с пълна уста никой не протестира, хайде г-н президеднт на КНСБ, изплюй камъчето, защото сега е по-добре от миналата година, не е нужно да ни лъжете,защото виждаме, че не живеете бедно, иначе отдавна да сте ни повели...

дръвцето пред парламента.

Сляха се работници и студенти????Боже какво умиление!!И сред тях сигурно са били забелязани Бориславова,Прокопиева,Добромирова,Безуханова....и др. знайни и незнайни интелектуалки и труженички!!Щеше да е смешно ако не беше толкова тъжно.

И уважаемата, т.е. майка Ви, също беше забелязана там.

Аз съм дете на полуидиоти и мама не знае къде се мота по цял ден...Скапаното правителство не и дава лекарства, не я приема в психодиспансера, на мен не искат да ми дават помощ като асистент...и така. Затова сте я видели там - тя и лесно се познава - няма зъбки.

Със същото умиление и дори със сълзи на очи слушах как кармъзъ билюк башията се извини на другото самосъзнание. Вярно , че никой друк не може да сътвори такава сбирщита като БСПДПС-то , то влакове , автобуси , кифтета , кебапе , братя ромие , тутуна и накрая зорлем 50 хил ето това е потдръжката за гнойната коалиция явно всички останали са против тях

Правителството ако се споразумее със синдикатите, зомбите на Пардю ще изядът дебел. А туземните спонсори - Иво и Цветелина - е време да се замислят като плащат за наркомански оргии, дали не си просят правителството да въвведе прогресиращ данък. С тези искания за социална справедливост, набрали вече инерция, няма кой да се противи. И тогава ще заревът ама късно.

Друго си е Моника и ДогиДог да платят на мангалите

това са бъдещите ти работодатели.

"искания за социална справедливост" Социалната справедливост явно я виждаш така: Манго и Айше правят чаавета и цоцат социала и здравеопазването. Същевременно на малцината останали работещи им съдират по пет кожи, за да има какво да цоцат Манго и Айше. Да не пропуснем и никога ненамаляващата орда държавни клатикурци, полицаи и прочие паплач, която по същество е като Манго и Айше, щото не създава продукт. Ще те светна, че подобна "социална справедливост" няма да трае дълго, а само докато се изпапат запасите и докато се доизгонят малкото останали, които създават продукт.

Уринаторите се чудят какво става

Чудя се още нещо, а дали подкрепящите Уринарски уринират в мазето на Посрано 20 пъти

ами отвори си устата......

Далече съм от Посраното 20 пъти. Но след като ти си там, можеш да си отвориш шлапалника ти.

Атакаааааааааааа(както викат "Господарите на ефира"),хахаха пич,страшно ме изкефи

Държават си е ОК , пари има за всеки който работи. София е пълна с един милион автомобили, магазините са пълни.Лудница от пазаруващи хора. Мая Манолова ви излъга ,че държавата е опоскана. Само селяните от ДПС и се вързаха.

А на синдикатите кой им плаща парите,не им ли ги плащаме и другите ,които не търчим по акъла на кукловодите.Ситурно не съм им от членски внос.Синдикати на кого??Преди години синдикатите ни плашеха-а като се вдигнат от Кремиковци,ако ....Сега вече няма нищо.А когато миньорите ги затрупа мината преди няколко месеца,там нямаше жив синдикалист.Сега изведнъж миньорски юмрук ни заплашва??Да питат работодателите си,собствениците ако имат искания,да видят по колко милиона имат по сметките си и колко къщи по гръцките острови!!Синдикати на даскалите,на държавните чиновници и на шофьрите в градския транспорт.Тия от държавния сектор 4 год не им се чу гласа за увеличение на заплати,когато хората от частния оставаха без работа или им намаляваха заплатите,а сега искат 10% увеличение????Като не им харесва-в частния сектор ги чакаме да разберат какво е да се работи!За студентите-присъствието на бившия американски посланник при тях казва всичко.За такситата-бакшиша ме гледа в очите и ме лъже в сметката като слага помпи и не знам какво още на брояча и говори за честност,морал и дрън дрън.

Комунистите им дадоха обещаните 1000 лева минимална заплата,500 лева минимална пенсия,разкриха 250 000 нови работни места,а тоя лош народ пак протестира.,,На тоя народ угода няма''-казваше една комунистка,Клара Маринова,когато пееха ,,Къде си вярна,ти любов народна?'',заключили се преди години, в обграденото с метални ,непробиваеми мрежи сега,Народно? събрание.Историята се повтаря като фарс.Така управляваха,управляват и ако не ги забрани тоя нещастен ,глупав безпаметен народ и в бъдеще-С ТЕЛЕНИ МРЕЖИ,ЖЕЛЕЗНИ ПРЕГРАДИ И НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА ПОЛИЦИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.Това им е морала,това им е достойнството.

МЪ не знам бе брачед. Иди го питай. Работни места се отварят непрекъснато по площадите. Ако си без работа не блей по форумите ами отивай на площада. Сигурно е че ще те наемат.

ОСТАВКА - всички на протест

Чудя се нещо, дали в момента Уринарски уринира по кюшетата на МС

Не, но бъди сигурен, че братята роми дошли на платена от КНСБ екскурзия го правят пред дома ти !

Жаден ли си, Мите? освен прост...

Явно уринира Дзверски, що ми драскат мангалите от съботниа митинг

Абревиатурата на КНСБ означава: "ка ни се ебе"..

Ако КНСБ "свали" шалтерът на тока, както казаха днес, ОЩЕ НА ДРУГИЯТ ДЕН ЩЕ СТАНЕ ПРОМЯНАТА НА 24 ГОДИШНАТА ПОДМЯНА. Господ направи две "предупреждения", чрез спиране на тока в Канада и Бразилия ... по необясними причини. В България, няма да има нужда Той да сваля ШАЛТЕРЪТ, НИЕ САМИ ЩЕ ИМ СВАЛИМ ШАЛТЕРА.

Подкрепям протестите - ОСТАВКА

Как така се пише от моето име- нали затова се регистрирах, модераторче?!

ти сам не знаеш кой си? съвсем се обърка! Лягай си, вече.

Браво на теб :) Като дойде Тиквата на власт, Съсела ще почне да прави протести и да реве ОСТАВКА. И не се съмнявай, че ще има хиляди по форумите, който ще драскат "Подкрепям протестите - ОСТАВКА". И как ще се оправи тази държава с ПРОТЕСТИ и ОСТАВКИ ? Как?