Сигнал в областната дирекция в града, че детето е в неизвестност, подала майка му около половин час след полунощ днес. Жената обяснила на полицаите, че към 17.00 часа вчера оставила сина си да играе на детска площадка в близост до дома им, с уговорката до 22.00 часа момчето да се прибере вкъщи. След като не се завърнал в уречения час, майката направила безуспешен опит да му се обади по мобилния телефон.

Последно Присиян е забелязан около 19.30 часа, когато с велосипеда си тръгнал към друга площадка за игра в града. В деня на изчезването си момчето е било облечено с тъмнозелени къси панталони и спортна блуза с къс ръкав на червени и черни райета. Велосипедът му е черен на цвят.

Деца от детската площадка, на която Присиян играе всеки ден разказаха, че с него често говори млад мъж на име Христо. Проведени са беседи с деца от града, ангажирани са много хора от обществеността, но до момента няма конкретна информация за местонахождението му.

Според майката Стефка синът й никога досега не е бягал от тях, прибирал се навреме, страх го било от тъмното и не можел да заспи без майка му да е до него. Единственото, което искал е телевизор, тъй като нямали повече от година.

Полицията умолява се всички, които разполагат с информация за издирваното дете, да се обадят на телефони: 112, 166, 054/877221 или в най-близкото полицейско управление.