Коментари - Момче изчезна мистериозно в Шумен | Днес.dir.bg

Момче изчезна мистериозно в Шумен

Полицията издирва 11-годишния Присиян Ивов Иванов от Шумен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Момче изчезна мистериозно в Шумен | Днес.dir.bg

Коментари

Членовете на нелегалната Българска национал-социалистическа работническа партия - нацисти, не знаят почивка. Сега пък измислиха, че комунистите убили 11 годишното дете, разфасовали го и го изяли на пържоли с пържени картофки... Това нацистите ни са пуснати клиенти от Карлуково и 4-ти километър, то бива откачени психопати, ама такова чудо... Затъмнението на Буната също е дело на БКП, както и свлачищата в Боливия... Да се смееш ли, да псуваш ли?...

да не е правилно,но когато има да става ще стане и в 10 сутринта.

Лошо, много лошо! Току що четох в друга медия, че детето е намерено убито! Е, мамка му, къде блеете бре, родители? Така ли се оставят деца без надзор до десет вечерта? Всеки ден четете тук и там, че деца се изнасилват, отвличат и убиват. За трепане сте! Ма не само това! Хора, вдигайте се, стига сте спали! В тая държава полицията е само за парлама и предизборна агитация. 60 000 тунеядци, а айдуците си развяват коня без да им пука...неам думи...и нерви. Падне ли ми некакъв такъв, му чупя канчето без да ми пука кво ще стане след това! Аз и без друго вече съм пътник, но ще отнеса поне един разбойник със себе си...

Айде...свърши се вече...мир на душата му. Намерили са го тази нощ, убит...според мен вероятно от въпросният 25-годишен нехранимайко. Вижте репортажа за това по БНТ (в сайта) "Търси се..." За съжаление...така и подозирах...няма да се върне у дома жив още като чух, че някакъв 25-годишен се въртял на площадката и им показвал пистолети и ножове. Майката явно е разведена (или вдовица)...нямала пари за пустият му телевизор... За баща му и дума не се отваря. Ужас...сили да й даде Господ на тая жена сега... 12 годишен бил, не 11.

детето е намерено муртво в подлеза на сроеж. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За съжаление, на хлапето му се е случило най-лошото.Това е горчивата истина.Почивай в мир сладко хлапе!Изродите никога не свършват.Потресена съм!

да, случило му се е най-лошото, ако може да се вярва на тази статия link Поредната ужасна трагедия .... Почивай в мир, мило дете

85 година бях на 6 и в храстите и във входа всеки божи ден идваше мъж гол от кръста на долу да ни черпи с череше, явно искаше да сгашти някое дете

Не знам какви са тия родители. На 11 години е, а му се разрешава да стои навън до 22ч.. Навсякъде може да отиде и не се знае с кого.

За съжаление, случило му се е вече нещо лошо, вероятно.Дано поне е живо! Карало се било с майка си, после се уговорило , според думите на дядката, вместо да се прибере у дома, да се срещне някъде с някакъв... двайспет годишен батко... Нали не сте толкова наивни, че да вярвате, че е отишло с него само заради гледането на телевизия? Майката изобщо не изглеждаше притеснена до ужас, сякаш не се касае за нейното дете , дори май изобщо не си дава сметка колко малко все още е момчето.е съм лош пророк! дано н

Ей, цял ден гледам тая новина с надеждата да се намери детето живо и здраво... Не знам на тази майка какво й е в момента.

Стига сте мърсили с лешоядни коментари една обява за издирване на дете и на човек на име Христо.

Чак пък мистериозно, по ТВ то казаха, че вечерният му час е 21:30, не 22:00... то май представянето на новината е по-мистериозно. Дано детето да е духнало заради липсата на телевизор, а да не се е случило нещо по-лошо. Искрено се надявам да бъде намерено възможно най-скоро, защото колкото повече време минава, толкова по-малка е вероятността. Стискам палци. До останалите пищещи - вие какво искате, майка му да е до задника му до живот ли? После що българският мъж не напускам мама до 35 годишна възраст. Не виждам нищо лошо да остави детето да играе, още повече, че не е оставяно само за први път. Като си спомня ние като бяхме деца какви сме ги вършили, и пак имаше всякакви кретени, от които да се пазим, да не говорим за чичковците в храстите, лъскащи бастуни... не си мислете, че едно време е било толкова спокойно.

ужасена съм, като си представя какви изроди ходят по земята, дано детето се прибере живо и здраво

Цветан Цветанов: Това е провокация на комунистите за да ни обвинят,че не се справяме с отвличанията.

Аз пък бях отличник, но в знак на някакво несъгласие с родителите ми 3 пъти "бягах "от къщи за малко, без да знаят къде съм. Изтръпвам като си помисля как съм постъпил. Спах в гараж на "приятел".Само давам посока.

Търсете детето, измекяри такива!!!

Още нещо ме очудва. Защо разни изтрещели чичковци и лелки пишат колко е било спокойно през времето на соца и че такива неща никага не били ставали. Става ли са и още как и даже и по лоши, но никой не е давал гластност. А и каква гластност можеш да дадеш през онези времена когато най яката кола е била Москвича а най якият компютър Правеца. На Правец интернет няма как да се подкара.

Лелче, не ви ли омръзна да повтаряте едни и същи глупости, вече 22 години? Разбирам, да сме измрели всички от онова време, както ви се иска, ама сме живи и помним, все пак. Та тия ги разправяй другиму!

ТИ НА КОЛКО СИ В МОМЕНТА?нямам предвид годинките ти...първо развиваш тука фантасмагории за цигани,за облагородяване на расата им...или много филми гледаш...или си болен мозък,да не изказвам и друго мнение!!!пази боже от ръфляци.по този начин няма да се помогне за намиране на детето,което е по-важното.стига вече с тези извънземни,цигани и разфасовани деца.не пожелавам на никого да изпита това на което са подложени и родителите и детето.

по времето на соца ,дето викаш туй педофил ,хората не го знаеха какво е--сега са в парламента.Донори за органи --също нямаше.Интернета не е добро-толкова секс с деца и животни,за три галактики,там и ги зарибяват.В соца имаше образование -на ниво,здравеопазването -също и откачалките си ги гледаха,сега поради война с лекарите и тяхното гонене от България и заради липса на пари всеки се спасява как може. Морала беше на друго ниво и сред самите деца.Наркотици и алкохолни делириуми --НЯМАШЕ.Толкова сте деградирали младите,а още по -страшното е ,че дори не го съзнавате.Дано намерят детето.Но ме съмнява--по БТВ-- Миро,по Нова ---Азис.България закономерно изчезва--при соца имаше положителен демогравски растеж.

Боже мили, къде сте живели през соца, та така пишете!?!?! Естествено, че не се даваше гласност. Само ще ви пиша, че през 80-те години, забележете 80-те, в Окръжния съд във Велико Търново имаше дело срещу баща изнасилвал дъщеря си. Същият този тип на въпрос как е пасегнал на дъщеря си отговори - "Всеки градинар посяга към най-хубавия плод, който е отгледал!" Без коментар, нали? Не се стърпях, защото постът ви е достатъчнно тенденциозен!

Цецке, докато продължаваш чичовото да се Очудваш ще ти влезе през Ото един голям в устата у ще се чудиш какво ти е дошло до главата!!

Не се е наОчила да пише Цецка. Очителите са виновни!

Ами аз съм пускал Интернет на Правец 16 през 1992 година така. Сигурно кака Цеца е е минавала права под масата тогава, но това е факт. Всички които сме расли между 70 и 90 години сме играли по този начин с подобни игри във всички български градове и на нищожно количество от нас нещо се е случило по време на тази игра. Така, че уважаеми деца на демокрацията кака ви Цецка ЛЪЖЕ !

Рядко неграмотна си - в шест реда имаш десет (!!!) граматични и пунктоационни грешки! На твое място бих умирала от срам да демонстрирам какъв илитерат съм, но тъй като ти явно имаш типичното самочувствие на изпростелите и неграмотни пост-соц поколения, си мислиш, че е нормално човек да демонстрира простотията си. След като нямаш реални спомени и познания за това как хората са живяли преди да се родиш, вземи да се запознаеш с фактите по въпроса и чак тогава споделяй глупавите си, невярни и патетични мнения.

"пунктуация" , "живели", "неверни" - се пише - и ти правиш грешки.

и аз съм си играла в социалистическото детство по площадки и блоково до 10-11 часа а сме били на 5-6 годни и никой не ме е търсил. а това момченце на 11г.дано го намерят

така е като няма родителско възпитание затова ти е толкова акъла сега

коментарите са по страшни от самата новина! далече от балгаря!!! дано се варне живо и здраво. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано намерят детето живо и здраво!!! Ама и то какви родители. Да го пусне да си играе 5 часа без да го потърси. И то след работно време. То и през деня вероятно е било цял ден навън. И 22 часа вечерен час за 11 годишно дете!

Мен ако питате това е дело на цигани. От историята е извесно че циганите отвличат български деца и ги принуждават да им прислугват а и с цел подобряване на расата си. Много вероятно е и да бъде разфасовано и изтъргувано за органи. Да се организират незабавно хаики по циганските махли и квартали за намиране на детето, а на майката 20 тояги на голо да се научи друг път да си пази детето.

А нашите деца кой ги отвлича,българите ли?В нашата махла във Варна второ дете изчезна и естествено плъзнаха слухове,че се разфасоват за органи.Безсилието на управляващите ражда идиотщини.

към спирала За цар Пресиян да сте чували по история или сте бягали от час?! Не е проблема във вечерният час през лятото е до 21ч по учебно време 20ч. Септември се сменя часа ,заради равно денствието по светло е тези вечери.Може малко по до късно това са последните дни преди началото на учебната година. Но момчето е изчезнало в ранен час между 19и30 -20ч. За това не спорете за глупости! Дано се намери живо и здраво някъде с приятели!След като последно са го видели в 19 и 30 и никой не го е виждал към 20ч на другата площадка значи това е помеждутъка на изчезването.Някъде по трасето от едното до другото място е отговора.Да го обходят маршрута и да разпитват свидетели.

Хан Пресиян (836-852), внук на хан Омуртаг (814- 831) и баща на княз Борис I (852-889). Възкачил се на престола след смъртта на хан Маламир (831-836). През управлението му продължил процесът на славянизация на българската държава. В нейната територия било включено славянското племе смоляни, обитаващо земите между Западните Родопи и Егейско море. Скоро след това били завладени и земите в Средна Македония и Южна Албания, които по това време били също населявани от славяни. През 847 Византия се опитала да си възвърне част от тези земи, но не успяла. От 847 до 850 П. водил завоевателна война със сърбите, но не можал да осъществи намеренията си спрямо тях. През управлението му завършила военноадминистративната реформа, предприета още по времето на хан Омуртаг.

...Марги,на нас не ни трябва урок по история!Ако не си в час да те светна - тук говориме за детенце,за изчезнало детенце.нямаме нужда от връщане в ученическите години.Дано да не ти е отнело много време докато си ровила из историята.И оставете най-после името на детето,ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕРИ ДЕТЕТО - ЖИВО И ЗДРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!

ГОРЕЩО СЕ МОЛЯ ДЕТЕНЦЕТО ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО! НО ИМА БЪЛГАРСКИ ЧУКУНДУРИ, КОИТО НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ХАН ПРЕСИЯН!

Аз също съм майка на дете на същата възраст.Сега е лято,ваканция е ,децата искат да са навън.Преди няколко седмици се заговори за мистериозна линейка,която отвличала деца и млади хора за органи.Не само родителите ,но и органите на реда трябва да са по отговорни,защото на слуха за линейката именно те успокоиха населението и казаха,че това е измислено,и сега децата отново са на улицата.

съчувствам на майката...дано да е живо и здраво детето.Дъщеря ми когато беше малка изчезна от площадката пред блока за40 минути,/била на разходка.. /,живота ми спря за 40 минути...

Ако някой знае нещо нека намери начин да го съобщи където трябва. ....Нека не се прави гаргара с трагедията на хората.

Ако някой знае нещо за детенцето,то със сигурност не е от тук присъстващите.

От 17 ч. до 22 ч. да оставиш дете на 11 год. без надзор - направо е безотговорно. При всички събщения за подобни случаи...

ей не се спряхте, това ли трябва да коментирате бе п.а.тки? дано да намерят детето живо и здраво, дано имат сили родителите в този труден момент, а вие тук безгрешните чукайте на дърво, да не ви дойде до главите. дано да е ок дететнцето.

Аз на 11 години обикалях цял Пловдив - и пеша и с велосипед. А тогава мобилни телефони нямаше... "Отговорно" гледане на деца не означава да ги държиш по цял ден вързани вкъщи...

ДАНО НАМЕРИЯТ ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕТО!

Дано наистина родителите открият детенцето си живо и здраво :( Стискам им палци :(И ще се моля за това момченце:(

ама овца името ли е важно,много си тапа!!!дано се намери детенцето с хубавото име живо и здраво.

От поста ти се вижда кой е ТАПАТА, и коя е овцата!Дори си неграмотна! Естествено е ,че щом проявява безотговорност при избора на името, то ще прояви и безотговорност при отглеждането на детето! Нещата са свързани колкото и да не ти се вярва!

Ти по-добре спри да се изказваш тук." Безотговорност при избора на името"Свързоно било с изчезването на детето...бля бля бля!Ти да не получаваш сигнали от КОСМОСА?Нали те попитах одеве ,,Какво ти е криво името на детето,,?НЕ МИ ОТГОВОРИ !Ама много бързо разбра че коментара на Петя се отнасяше за тебе.

link Чак пък неграмотност...по-скоро медиите са объркали буквата, на доста от местата е написано правилно.

Астрономически е 21.00 часа, така че е напълно нормално....

Кое е напълно нормално?Да изчезват децата ли? Нормалното е по това време да са си вече прибрани,да са се навечеряли и да се приготвят за сън.Ненормално е да се скитат сами по площадките и улиците.

Това е трагедия за цялото общество - нападат ли деца е страшно. И стига с укори и назидания - всички трябва заедно да търсим изгубени/отвлечени деца, а после да се търси вина. На деца никой не трябва да допускаме да посяга

Изглежда, новината е сложена с цел да се нападне майката. Защото не е осигурила бавачка, или не е седнала на площадката да наглежда, или не е затворила детето още в 17ч. да зяпа телевизия.

Защо ти хрумна че целта на новината е да се напада "майката"?Мисля че целта е ЕДНА - ДА СЕ НАМЕРИ ДЕТЕНЦЕТО ЖИВО И ЗДРАВО!!!

Аз също я приемам като тревожно съобщение и призив да се помогне, кой както може, за намирането на детето живо и здраво. Имах предвид коментарите, които упрекват майката и подозирах, че има такива, преди да ги погледна.

Не търсете виновен,търсете детето!

абсолютно!

Как е могла да му даде такова име тази майка.Присиян ???? Така, както не се е замислила да го остави само до 22 часа на улицата!?!?!? Каква е тази майка не знам. "Направила опит" да му се обади, ще ходиш, ще търсиш, ще питаш , ще звъниш ...но няма да чакаш. Жалко за децата на такива безотговорни родители :( Те педофилите на такива родители разчитат. Дано го открият, без лоши последствия и живо и здраво! Родители, наблюдавайте децата си.

На тебе пък какво ти е криво името на детето?Това ли беше по-важното в момента?

нали ти не си му нито майка, нито баща, да го кръсти както иска !!! Все трябва да гледате чуждите работи .... Успех, дано да намерят детенцето

МАЛКО ЧЕТЕШ ИСТОРИЯ! ИМАМ КОМШИЙЧЕ НА 4 ГОДИНКИ И ТАКА СЕ КАЗВА - ПРЕСИЯН!

А ти можеш ли да четеш изобщо - ПрИсиян... не е има някакво значение.... Успех и бързо развитие на случая !!!

Ти за хан Пресиян случайно да си чувала? Това е старобългарско име, така че недей да разсъждаваш върху благозвучието му! Или Освалдо е по-добре? Аман от съдници! Дано детето бъде открито живо и здраво!

Ханът е ПрЕсиян, а не ПрИсиян.Българите знаят за тая малка разлика в името. Да оставиш дете в четвърти клас да кара навън 5 часа колело , без да го провериш жадно ли е, гладно ли е... Тая майка от вечерята му ли спестява, или нещо друго премълчава.

Не ми се искаше, но ще те репликирам. Какво общо има името с изчезването на детето. Дано да го намерят живо и здраво. А ако не ти е известно е имало такъв български владетел, така че името е хубаво и има някаква символика в него.

Какво му е на името на детето ? Ако не знаеш, да те светна,че сме имали едно време хан на име Пресиян. Сега дали е кръстен Присиян или Пресиян е въпрос на избор.

Не упреквайте майката, това е спокоен прловиницален град, в който хората се познават. В 22,00 е като ден, пълно е с хора, които са излезли на хлад и приказки, децата си играят деца, заведенията си работят. В 22,00 в много квартали, в които хората живеят отдавна и се познават не е пусто.

Колев,ти имаш ли деца?Моля те отговори ми колко пъти си разчитал на хората по това късно време да се "грижат"за тях и да ги наглеждат?

Колев (надявам се ,че не си Колев от компютърни престъпления защото той нищо не върши) и в малките градове има педофили. Никой не е застрахован.

трябва да не се доверяват децата на всеки, нскоро в Германия имаше няколко случая с изнасилвания и убийсва на деца , тук не е по-различно, дори роднините могат да бъдат заподозрени-хората се промениха , само добър родителки контрол и обучение на децата да се пазят ......

Не искам да съм груба,но как може МАЙКА да си остави само детето за толкова часа само.Та то е дете,дано господ е с него и го намерят живо и здраво.Имам 2 дечица почти на годините на това дете,но никога не съм ги пускала сами,без контрол.Живеем в страшни времена и не бива да сме безотговорни.

По мое време оставахме до доста по късно от 22.00 на улиците! Не е виновно семейството - виновно е болното ни общество!

Категорично ДА! И ще става все по-болно...

Да, но това беше по наше време. Сега е страшно. Не искам да говоря тежки думи за майкат7а, но наистина е трудно да разбера как така ще го остави от 19 до 22 без да го потърси поне по телефона? Ами в 20 часа вече се мръква! Не разбирам. Моята дъщеря е голям човек и аз през час и звъня, ей така, да я чуя... Дано да намерят детенцето живо и здраво! Горката майка!

да се пообиклят банките за донори...

Какво му е мистериозното? Деца и хора изчезват всеки ден!

Никога няма да мога да разбера такива "майки".Как става така че едно малко детенце е оставено само на произвола на съдбата?От 17:00 часа?"С уговорката да играе до 22:00 часа?УЖАС!!!

Майката сигурно живее със спомени от безоблачното време на социализма, когато спокойно можехме да играем навън до 22:00 ч.

Аз помня добре това време,и въпреки спокойствието при социализма,не са ни изоставяли да играем безпризорни по площадките.Тази "майка"със сигурност не е расла в социалистическото време.

А ТАТКОТО? НИЩО НЕ ПИШЕ ЗА НЕГО! МОЖЕ ТОЙ ДА ГО Е ОТВЛЯКЪЛ!

До 22 часа, само навън, не го намирам за много правилно, даже изобщо!

Не беше проблем , когато аз бях на неговата възраст, преди т.нар. промени. Тогава се живееше спокойно. Сега е някакъв ад! Горките родители! Дано го намерят живо!

Така беше, но това не означава, че родителите ни са били безотговорни и не сме имали контрол. Напротив! Достатъчно беше да кажа къде съм, но ако не съм там където съм казала при ,, проверка,, защото проверки се правеха и без ние децата да разбираме за тях- можеш да си представиш какво четене и наказания получавахме. Наказанията бяха с труд- да изчистиш или направиш нещо в полза на семейството или четене и учене- неща, които децата избягват. Тогава доверието и връзката между родители и деца беше много силна и здрава.

Няма нищо лошо децата да играят до 22.00 ако обществото ни беше сигурно! Деца в клетки не се гледат, но за съжаление всички родители са принудени да действат именно по този начин!

Браво на вас, пак да търсим виновни !!!!!!

suglasna sum

Сигурно е отвлечено от извънземни.

Ти или си малоумен/малоумна или нещастно бездетен/бездетна. А най-вероятно, чиста проба идиот. В случая става дума за дете! Ами нека и на тебе ти се случи...

Не се чуди, просто идиот

Много си агресивна, бълваш обиди и зложелания към човек, който просто е изказал различна /а може би и съвсем вярна, ама те тея неща не те интересуват/реплика. Що за майка си?!!

Дано го намерят жив и здрав!

Дано да намерят момчето живо и здраво! Косата ми настръхна от тази новина. :(

Дано наистина родителите открият детенцето си живо и здраво :( Стискам им палци :(И ще се моля за това момченце:(

Според мен родителите са много виновни. Как са оставили детето така безотговорно! Все друг ни е виновен и трябва да ни варши работата.

Коментари - Момче изчезна мистериозно в Шумен | Днес.dir.bg

Момче изчезна мистериозно в Шумен

Полицията издирва 11-годишния Присиян Ивов Иванов от Шумен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Момче изчезна мистериозно в Шумен | Днес.dir.bg

Коментари

Членовете на нелегалната Българска национал-социалистическа работническа партия - нацисти, не знаят почивка. Сега пък измислиха, че комунистите убили 11 годишното дете, разфасовали го и го изяли на пържоли с пържени картофки... Това нацистите ни са пуснати клиенти от Карлуково и 4-ти километър, то бива откачени психопати, ама такова чудо... Затъмнението на Буната също е дело на БКП, както и свлачищата в Боливия... Да се смееш ли, да псуваш ли?...

да не е правилно,но когато има да става ще стане и в 10 сутринта.

Лошо, много лошо! Току що четох в друга медия, че детето е намерено убито! Е, мамка му, къде блеете бре, родители? Така ли се оставят деца без надзор до десет вечерта? Всеки ден четете тук и там, че деца се изнасилват, отвличат и убиват. За трепане сте! Ма не само това! Хора, вдигайте се, стига сте спали! В тая държава полицията е само за парлама и предизборна агитация. 60 000 тунеядци, а айдуците си развяват коня без да им пука...неам думи...и нерви. Падне ли ми некакъв такъв, му чупя канчето без да ми пука кво ще стане след това! Аз и без друго вече съм пътник, но ще отнеса поне един разбойник със себе си...

Айде...свърши се вече...мир на душата му. Намерили са го тази нощ, убит...според мен вероятно от въпросният 25-годишен нехранимайко. Вижте репортажа за това по БНТ (в сайта) "Търси се..." За съжаление...така и подозирах...няма да се върне у дома жив още като чух, че някакъв 25-годишен се въртял на площадката и им показвал пистолети и ножове. Майката явно е разведена (или вдовица)...нямала пари за пустият му телевизор... За баща му и дума не се отваря. Ужас...сили да й даде Господ на тая жена сега... 12 годишен бил, не 11.

детето е намерено муртво в подлеза на сроеж. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За съжаление, на хлапето му се е случило най-лошото.Това е горчивата истина.Почивай в мир сладко хлапе!Изродите никога не свършват.Потресена съм!

да, случило му се е най-лошото, ако може да се вярва на тази статия link Поредната ужасна трагедия .... Почивай в мир, мило дете

85 година бях на 6 и в храстите и във входа всеки божи ден идваше мъж гол от кръста на долу да ни черпи с череше, явно искаше да сгашти някое дете

Не знам какви са тия родители. На 11 години е, а му се разрешава да стои навън до 22ч.. Навсякъде може да отиде и не се знае с кого.

За съжаление, случило му се е вече нещо лошо, вероятно.Дано поне е живо! Карало се било с майка си, после се уговорило , според думите на дядката, вместо да се прибере у дома, да се срещне някъде с някакъв... двайспет годишен батко... Нали не сте толкова наивни, че да вярвате, че е отишло с него само заради гледането на телевизия? Майката изобщо не изглеждаше притеснена до ужас, сякаш не се касае за нейното дете , дори май изобщо не си дава сметка колко малко все още е момчето.е съм лош пророк! дано н

Ей, цял ден гледам тая новина с надеждата да се намери детето живо и здраво... Не знам на тази майка какво й е в момента.

Стига сте мърсили с лешоядни коментари една обява за издирване на дете и на човек на име Христо.

Чак пък мистериозно, по ТВ то казаха, че вечерният му час е 21:30, не 22:00... то май представянето на новината е по-мистериозно. Дано детето да е духнало заради липсата на телевизор, а да не се е случило нещо по-лошо. Искрено се надявам да бъде намерено възможно най-скоро, защото колкото повече време минава, толкова по-малка е вероятността. Стискам палци. До останалите пищещи - вие какво искате, майка му да е до задника му до живот ли? После що българският мъж не напускам мама до 35 годишна възраст. Не виждам нищо лошо да остави детето да играе, още повече, че не е оставяно само за први път. Като си спомня ние като бяхме деца какви сме ги вършили, и пак имаше всякакви кретени, от които да се пазим, да не говорим за чичковците в храстите, лъскащи бастуни... не си мислете, че едно време е било толкова спокойно.

ужасена съм, като си представя какви изроди ходят по земята, дано детето се прибере живо и здраво

Цветан Цветанов: Това е провокация на комунистите за да ни обвинят,че не се справяме с отвличанията.

Аз пък бях отличник, но в знак на някакво несъгласие с родителите ми 3 пъти "бягах "от къщи за малко, без да знаят къде съм. Изтръпвам като си помисля как съм постъпил. Спах в гараж на "приятел".Само давам посока.

Търсете детето, измекяри такива!!!

Още нещо ме очудва. Защо разни изтрещели чичковци и лелки пишат колко е било спокойно през времето на соца и че такива неща никага не били ставали. Става ли са и още как и даже и по лоши, но никой не е давал гластност. А и каква гластност можеш да дадеш през онези времена когато най яката кола е била Москвича а най якият компютър Правеца. На Правец интернет няма как да се подкара.

Лелче, не ви ли омръзна да повтаряте едни и същи глупости, вече 22 години? Разбирам, да сме измрели всички от онова време, както ви се иска, ама сме живи и помним, все пак. Та тия ги разправяй другиму!

ТИ НА КОЛКО СИ В МОМЕНТА?нямам предвид годинките ти...първо развиваш тука фантасмагории за цигани,за облагородяване на расата им...или много филми гледаш...или си болен мозък,да не изказвам и друго мнение!!!пази боже от ръфляци.по този начин няма да се помогне за намиране на детето,което е по-важното.стига вече с тези извънземни,цигани и разфасовани деца.не пожелавам на никого да изпита това на което са подложени и родителите и детето.

по времето на соца ,дето викаш туй педофил ,хората не го знаеха какво е--сега са в парламента.Донори за органи --също нямаше.Интернета не е добро-толкова секс с деца и животни,за три галактики,там и ги зарибяват.В соца имаше образование -на ниво,здравеопазването -също и откачалките си ги гледаха,сега поради война с лекарите и тяхното гонене от България и заради липса на пари всеки се спасява как може. Морала беше на друго ниво и сред самите деца.Наркотици и алкохолни делириуми --НЯМАШЕ.Толкова сте деградирали младите,а още по -страшното е ,че дори не го съзнавате.Дано намерят детето.Но ме съмнява--по БТВ-- Миро,по Нова ---Азис.България закономерно изчезва--при соца имаше положителен демогравски растеж.

Боже мили, къде сте живели през соца, та така пишете!?!?! Естествено, че не се даваше гласност. Само ще ви пиша, че през 80-те години, забележете 80-те, в Окръжния съд във Велико Търново имаше дело срещу баща изнасилвал дъщеря си. Същият този тип на въпрос как е пасегнал на дъщеря си отговори - "Всеки градинар посяга към най-хубавия плод, който е отгледал!" Без коментар, нали? Не се стърпях, защото постът ви е достатъчнно тенденциозен!

Цецке, докато продължаваш чичовото да се Очудваш ще ти влезе през Ото един голям в устата у ще се чудиш какво ти е дошло до главата!!

Не се е наОчила да пише Цецка. Очителите са виновни!

Ами аз съм пускал Интернет на Правец 16 през 1992 година така. Сигурно кака Цеца е е минавала права под масата тогава, но това е факт. Всички които сме расли между 70 и 90 години сме играли по този начин с подобни игри във всички български градове и на нищожно количество от нас нещо се е случило по време на тази игра. Така, че уважаеми деца на демокрацията кака ви Цецка ЛЪЖЕ !

Рядко неграмотна си - в шест реда имаш десет (!!!) граматични и пунктоационни грешки! На твое място бих умирала от срам да демонстрирам какъв илитерат съм, но тъй като ти явно имаш типичното самочувствие на изпростелите и неграмотни пост-соц поколения, си мислиш, че е нормално човек да демонстрира простотията си. След като нямаш реални спомени и познания за това как хората са живяли преди да се родиш, вземи да се запознаеш с фактите по въпроса и чак тогава споделяй глупавите си, невярни и патетични мнения.

"пунктуация" , "живели", "неверни" - се пише - и ти правиш грешки.

и аз съм си играла в социалистическото детство по площадки и блоково до 10-11 часа а сме били на 5-6 годни и никой не ме е търсил. а това момченце на 11г.дано го намерят

така е като няма родителско възпитание затова ти е толкова акъла сега

коментарите са по страшни от самата новина! далече от балгаря!!! дано се варне живо и здраво. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано намерят детето живо и здраво!!! Ама и то какви родители. Да го пусне да си играе 5 часа без да го потърси. И то след работно време. То и през деня вероятно е било цял ден навън. И 22 часа вечерен час за 11 годишно дете!

Мен ако питате това е дело на цигани. От историята е извесно че циганите отвличат български деца и ги принуждават да им прислугват а и с цел подобряване на расата си. Много вероятно е и да бъде разфасовано и изтъргувано за органи. Да се организират незабавно хаики по циганските махли и квартали за намиране на детето, а на майката 20 тояги на голо да се научи друг път да си пази детето.

А нашите деца кой ги отвлича,българите ли?В нашата махла във Варна второ дете изчезна и естествено плъзнаха слухове,че се разфасоват за органи.Безсилието на управляващите ражда идиотщини.

към спирала За цар Пресиян да сте чували по история или сте бягали от час?! Не е проблема във вечерният час през лятото е до 21ч по учебно време 20ч. Септември се сменя часа ,заради равно денствието по светло е тези вечери.Може малко по до късно това са последните дни преди началото на учебната година. Но момчето е изчезнало в ранен час между 19и30 -20ч. За това не спорете за глупости! Дано се намери живо и здраво някъде с приятели!След като последно са го видели в 19 и 30 и никой не го е виждал към 20ч на другата площадка значи това е помеждутъка на изчезването.Някъде по трасето от едното до другото място е отговора.Да го обходят маршрута и да разпитват свидетели.

Хан Пресиян (836-852), внук на хан Омуртаг (814- 831) и баща на княз Борис I (852-889). Възкачил се на престола след смъртта на хан Маламир (831-836). През управлението му продължил процесът на славянизация на българската държава. В нейната територия било включено славянското племе смоляни, обитаващо земите между Западните Родопи и Егейско море. Скоро след това били завладени и земите в Средна Македония и Южна Албания, които по това време били също населявани от славяни. През 847 Византия се опитала да си възвърне част от тези земи, но не успяла. От 847 до 850 П. водил завоевателна война със сърбите, но не можал да осъществи намеренията си спрямо тях. През управлението му завършила военноадминистративната реформа, предприета още по времето на хан Омуртаг.

...Марги,на нас не ни трябва урок по история!Ако не си в час да те светна - тук говориме за детенце,за изчезнало детенце.нямаме нужда от връщане в ученическите години.Дано да не ти е отнело много време докато си ровила из историята.И оставете най-после името на детето,ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕРИ ДЕТЕТО - ЖИВО И ЗДРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!

ГОРЕЩО СЕ МОЛЯ ДЕТЕНЦЕТО ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО! НО ИМА БЪЛГАРСКИ ЧУКУНДУРИ, КОИТО НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ХАН ПРЕСИЯН!

Аз също съм майка на дете на същата възраст.Сега е лято,ваканция е ,децата искат да са навън.Преди няколко седмици се заговори за мистериозна линейка,която отвличала деца и млади хора за органи.Не само родителите ,но и органите на реда трябва да са по отговорни,защото на слуха за линейката именно те успокоиха населението и казаха,че това е измислено,и сега децата отново са на улицата.

съчувствам на майката...дано да е живо и здраво детето.Дъщеря ми когато беше малка изчезна от площадката пред блока за40 минути,/била на разходка.. /,живота ми спря за 40 минути...

Ако някой знае нещо нека намери начин да го съобщи където трябва. ....Нека не се прави гаргара с трагедията на хората.

Ако някой знае нещо за детенцето,то със сигурност не е от тук присъстващите.

От 17 ч. до 22 ч. да оставиш дете на 11 год. без надзор - направо е безотговорно. При всички събщения за подобни случаи...

ей не се спряхте, това ли трябва да коментирате бе п.а.тки? дано да намерят детето живо и здраво, дано имат сили родителите в този труден момент, а вие тук безгрешните чукайте на дърво, да не ви дойде до главите. дано да е ок дететнцето.

Аз на 11 години обикалях цял Пловдив - и пеша и с велосипед. А тогава мобилни телефони нямаше... "Отговорно" гледане на деца не означава да ги държиш по цял ден вързани вкъщи...

ДАНО НАМЕРИЯТ ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕТО!

Дано наистина родителите открият детенцето си живо и здраво :( Стискам им палци :(И ще се моля за това момченце:(

ама овца името ли е важно,много си тапа!!!дано се намери детенцето с хубавото име живо и здраво.

От поста ти се вижда кой е ТАПАТА, и коя е овцата!Дори си неграмотна! Естествено е ,че щом проявява безотговорност при избора на името, то ще прояви и безотговорност при отглеждането на детето! Нещата са свързани колкото и да не ти се вярва!

Ти по-добре спри да се изказваш тук." Безотговорност при избора на името"Свързоно било с изчезването на детето...бля бля бля!Ти да не получаваш сигнали от КОСМОСА?Нали те попитах одеве ,,Какво ти е криво името на детето,,?НЕ МИ ОТГОВОРИ !Ама много бързо разбра че коментара на Петя се отнасяше за тебе.

link Чак пък неграмотност...по-скоро медиите са объркали буквата, на доста от местата е написано правилно.

Астрономически е 21.00 часа, така че е напълно нормално....

Кое е напълно нормално?Да изчезват децата ли? Нормалното е по това време да са си вече прибрани,да са се навечеряли и да се приготвят за сън.Ненормално е да се скитат сами по площадките и улиците.

Това е трагедия за цялото общество - нападат ли деца е страшно. И стига с укори и назидания - всички трябва заедно да търсим изгубени/отвлечени деца, а после да се търси вина. На деца никой не трябва да допускаме да посяга

Изглежда, новината е сложена с цел да се нападне майката. Защото не е осигурила бавачка, или не е седнала на площадката да наглежда, или не е затворила детето още в 17ч. да зяпа телевизия.

Защо ти хрумна че целта на новината е да се напада "майката"?Мисля че целта е ЕДНА - ДА СЕ НАМЕРИ ДЕТЕНЦЕТО ЖИВО И ЗДРАВО!!!

Аз също я приемам като тревожно съобщение и призив да се помогне, кой както може, за намирането на детето живо и здраво. Имах предвид коментарите, които упрекват майката и подозирах, че има такива, преди да ги погледна.

Не търсете виновен,търсете детето!

абсолютно!

Как е могла да му даде такова име тази майка.Присиян ???? Така, както не се е замислила да го остави само до 22 часа на улицата!?!?!? Каква е тази майка не знам. "Направила опит" да му се обади, ще ходиш, ще търсиш, ще питаш , ще звъниш ...но няма да чакаш. Жалко за децата на такива безотговорни родители :( Те педофилите на такива родители разчитат. Дано го открият, без лоши последствия и живо и здраво! Родители, наблюдавайте децата си.

На тебе пък какво ти е криво името на детето?Това ли беше по-важното в момента?

нали ти не си му нито майка, нито баща, да го кръсти както иска !!! Все трябва да гледате чуждите работи .... Успех, дано да намерят детенцето

МАЛКО ЧЕТЕШ ИСТОРИЯ! ИМАМ КОМШИЙЧЕ НА 4 ГОДИНКИ И ТАКА СЕ КАЗВА - ПРЕСИЯН!

А ти можеш ли да четеш изобщо - ПрИсиян... не е има някакво значение.... Успех и бързо развитие на случая !!!

Ти за хан Пресиян случайно да си чувала? Това е старобългарско име, така че недей да разсъждаваш върху благозвучието му! Или Освалдо е по-добре? Аман от съдници! Дано детето бъде открито живо и здраво!

Ханът е ПрЕсиян, а не ПрИсиян.Българите знаят за тая малка разлика в името. Да оставиш дете в четвърти клас да кара навън 5 часа колело , без да го провериш жадно ли е, гладно ли е... Тая майка от вечерята му ли спестява, или нещо друго премълчава.

Не ми се искаше, но ще те репликирам. Какво общо има името с изчезването на детето. Дано да го намерят живо и здраво. А ако не ти е известно е имало такъв български владетел, така че името е хубаво и има някаква символика в него.

Какво му е на името на детето ? Ако не знаеш, да те светна,че сме имали едно време хан на име Пресиян. Сега дали е кръстен Присиян или Пресиян е въпрос на избор.

Не упреквайте майката, това е спокоен прловиницален град, в който хората се познават. В 22,00 е като ден, пълно е с хора, които са излезли на хлад и приказки, децата си играят деца, заведенията си работят. В 22,00 в много квартали, в които хората живеят отдавна и се познават не е пусто.

Колев,ти имаш ли деца?Моля те отговори ми колко пъти си разчитал на хората по това късно време да се "грижат"за тях и да ги наглеждат?

Колев (надявам се ,че не си Колев от компютърни престъпления защото той нищо не върши) и в малките градове има педофили. Никой не е застрахован.

трябва да не се доверяват децата на всеки, нскоро в Германия имаше няколко случая с изнасилвания и убийсва на деца , тук не е по-различно, дори роднините могат да бъдат заподозрени-хората се промениха , само добър родителки контрол и обучение на децата да се пазят ......

Не искам да съм груба,но как може МАЙКА да си остави само детето за толкова часа само.Та то е дете,дано господ е с него и го намерят живо и здраво.Имам 2 дечица почти на годините на това дете,но никога не съм ги пускала сами,без контрол.Живеем в страшни времена и не бива да сме безотговорни.

По мое време оставахме до доста по късно от 22.00 на улиците! Не е виновно семейството - виновно е болното ни общество!

Категорично ДА! И ще става все по-болно...

Да, но това беше по наше време. Сега е страшно. Не искам да говоря тежки думи за майкат7а, но наистина е трудно да разбера как така ще го остави от 19 до 22 без да го потърси поне по телефона? Ами в 20 часа вече се мръква! Не разбирам. Моята дъщеря е голям човек и аз през час и звъня, ей така, да я чуя... Дано да намерят детенцето живо и здраво! Горката майка!

да се пообиклят банките за донори...

Какво му е мистериозното? Деца и хора изчезват всеки ден!

Никога няма да мога да разбера такива "майки".Как става така че едно малко детенце е оставено само на произвола на съдбата?От 17:00 часа?"С уговорката да играе до 22:00 часа?УЖАС!!!

Майката сигурно живее със спомени от безоблачното време на социализма, когато спокойно можехме да играем навън до 22:00 ч.

Аз помня добре това време,и въпреки спокойствието при социализма,не са ни изоставяли да играем безпризорни по площадките.Тази "майка"със сигурност не е расла в социалистическото време.

А ТАТКОТО? НИЩО НЕ ПИШЕ ЗА НЕГО! МОЖЕ ТОЙ ДА ГО Е ОТВЛЯКЪЛ!

До 22 часа, само навън, не го намирам за много правилно, даже изобщо!

Не беше проблем , когато аз бях на неговата възраст, преди т.нар. промени. Тогава се живееше спокойно. Сега е някакъв ад! Горките родители! Дано го намерят живо!

Така беше, но това не означава, че родителите ни са били безотговорни и не сме имали контрол. Напротив! Достатъчно беше да кажа къде съм, но ако не съм там където съм казала при ,, проверка,, защото проверки се правеха и без ние децата да разбираме за тях- можеш да си представиш какво четене и наказания получавахме. Наказанията бяха с труд- да изчистиш или направиш нещо в полза на семейството или четене и учене- неща, които децата избягват. Тогава доверието и връзката между родители и деца беше много силна и здрава.

Няма нищо лошо децата да играят до 22.00 ако обществото ни беше сигурно! Деца в клетки не се гледат, но за съжаление всички родители са принудени да действат именно по този начин!

Браво на вас, пак да търсим виновни !!!!!!

suglasna sum

Сигурно е отвлечено от извънземни.

Ти или си малоумен/малоумна или нещастно бездетен/бездетна. А най-вероятно, чиста проба идиот. В случая става дума за дете! Ами нека и на тебе ти се случи...

Не се чуди, просто идиот

Много си агресивна, бълваш обиди и зложелания към човек, който просто е изказал различна /а може би и съвсем вярна, ама те тея неща не те интересуват/реплика. Що за майка си?!!

Дано го намерят жив и здрав!

Дано да намерят момчето живо и здраво! Косата ми настръхна от тази новина. :(

Дано наистина родителите открият детенцето си живо и здраво :( Стискам им палци :(И ще се моля за това момченце:(

Според мен родителите са много виновни. Как са оставили детето така безотговорно! Все друг ни е виновен и трябва да ни варши работата.