Сигналът за експлозията е подаден около 3.30 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Взривното устройство е избухнало пред аптеката, разположена в партерното помещение в бл. 55 на комплекс „Славейков”.

Вижте снимки>>>

На място са изпратени полицейски служители.

Установено е, че няма пострадали, но са нанесени материални щети по охранителната щора и остъклението на аптеката, апартамента над търговския обект (счупени са стъклата на остъкления балкон) и по предното стъкло на един лек автомобил, паркиран в близост.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието. От Варна на мястото на взрива пристигна екип на ДОТИ, който ще извърши повторен оглед. При него трябва да се установят видът и големината на взрива.

"Към момента работим по различни версии. След приключване на огледа ще бъдат назначени необходимите експертизи и те ще дадат отговори на някои въпроси", заяви пред журналисти директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов, цитиран от "Фокус".

Работата по случая продължава. Районът около местопроизшествието е отцепен.

Веселин Марешки: Взривът е отклоняване на вниманието

Бизнесменът Веселин Марешки разпространи официално съобщение до медиите, в което заявява, че взривът в Бургас е сигнал за "безсилието на тези, срещу които дръзнахме да се изправим".

"Взривът пред нашата аптека в Бургас и няколкото счупени стъкла не е предупреждение срещу мен. Той е сигнал към Вас - гражданите на Република България. Сигнал за безсилието на тези, срещу които дръзнахме да се изправим. Сигнал е за това, че те не приемат да има честен и нормален бизнес в тази държава. Те знаят, че народът е готов да застане срещу корупцията и картелите, които го карат да изнемогва. И се опитват да спрат с всички сили това", пише Марешки.

По думите му с няколко счупени стъкла всъщност се цели отклоняване на вниманието от истинските проблеми на държавата.

"Аз няма да се предам. Избрал съм си пътя, ще го следвам. Знам, че ще е трудно, знам, че ще направя жертви. Но вярвам, че всички ние имаме право да живеем в една по-справедлива и добре устроена държава с щастливи хора. Днес аз съм лицето на битката срещу робството на картелите и монополите. Вероятно могат да ни задушат. Но утре ще дойде друг", отбелязва още бизнесменът.