Всички журналисти бяха проверявани с метал детектори, а по-късно при откриването на обновен спортен комплекс във Варна, представителите на медиите преминаваха и през рентген. От охраната казаха, че всички посещения на премиера от тук нататък ще бъдат по този начин. За пореден път при посещението си в морската столица Борисов отказа да отговаря и на въпросите на варненските журналисти, а местните медии бяха държани не на една ръка, а на метри разстояние, поясниха варненски сайтове.

Във варненския регион Борисов откри няколко обекта.

Във Варна премиерът бе на откриване на ремонтиран гимнастически комплекс.
Възторжен съм като гледам какво правят децата, и ако това е нашата нация, мога да ви кажа, че няма да имаме равни. каза Борисов при откриването на комплекса за спортна гимнастика, съобщи "Фокус". Оборудването на съоръжението е на стойност 200 хил. лева, отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта. Борисов обясни, че България ще е готова за домакинството на Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже и жени през май 2014 г.

По всяка вероятност шампионатът ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец", като дотогава трябва да бъде завършена и залата в Пловдив. Състезанието ще бъде първото от подобен ранг, организирано в България, след първенството във Варна през 1983 г. На този етап все още не е ясно колко ще струва организацията на европейското първенство. През тази година шампионатът ще се състои в Москва между 17 и 21 април.

На събитието присъстваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, народните представители от ГЕРБ – Варна Лилия Христова, д-р Красимир Петров, областния координатор на партията във Варна Иван Портних, общинския съветник и административен секретар на партията във Варна Павел Христов, кметът Кирил Йорданов и други официални лица.

Със здравната министърка Атанасова, премиерът преряза и лентата на обновеното отделение по "Гастроентерология" в МБАЛ "Света Анна" АД. Там заради преструктуриране е извършен ремонт на третия етаж в ІІІ Корпус на обща стойност 86 000 лева. Закупена е най-ново поколение медицинска апаратура - на стойност 240 000 лева. Борисов съобщи по време на откриването, че на 1 март във варненската болница "Света Марина” ще започне да функционира циклотрон, а до края на годината болница "Света Анна” ще се сдобие с ядрено-магнитен резонанс

По-късно премиерът бе на откриването на участък от международния път Дуранкулак - Каварна.

Когато кметовете работят, независимо в какъв цвят са оцветени, това, което правят заедно с нас, остава за хората. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Шабла, съобщи БТА.

От два три дни - в Търговище, Разград, Варна, откриваме болници, пътища - всеки ден по две-три неща, защото сме закъснели с 22 години, посочи премиерът, като припомни, че този път не е ремонтиран от 30 години.

На прерязването на лентата присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, областният управител Желязко Желязков, кметовете на общините Шабла и Каварна проф. Райна Бърдарева и Цонко Цонев.

Министър Павлова отбеляза, че международният път, който свързва границата с Румъния с Шабла и Каварна, с дължина 47 километра на стойност 17,4 млн. лева и три километра третокласен път, който е ремонтиран като част от проекта, ще допринесе за увеличаване на туристите и пожела на всички слънчево и безаварийно пътуване.

По-късно в Шабла премиерът Борисов и министър Нейков откриха комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт. Съоръжението е финансирано от МФВС и струва 134 хил. лева. Тази площадка е предназначена за тези малки дечица, които се надяваме да извоюват престижни титли, а тези които не могат - да растат здрави, силни и на воля, изтъкна министър Нейков на откриването на спортното съоръжение. Направили сме 75 спортни обекти за три години и половина, продължаваме да изграждаме за нашите деца, добави спортният министър.

Бойко Борисов, Свилен Нейков и Лиляна Павлова разгледаха и спортна зала, която според кмета на Шабла има нужда от допълнително финансиране, за да й бъде направена външна изолация и да се газифицира.

Вижте снимки от обиколката на премиера във Варненския регион