Една от онкоболните алармира, че Здравната каса отказва да плати за необходимото лекарство и заяви, че така им издава смъртни присъди.

Диана Борлакова обяви, че ще напише писма до президента, премиера, парламента и дори посланици, защото мисли за чуждо гражданство.

От НЗОК се оправдаха, че нямат достатъчно средства, защото лекарството е много скъпо и подчертаха, че плащат друго. Болните обаче се оплакаха, че то не им действа.

"Вместо да реши проблема с лекарствата за онкоболните, приятелката на Моника Йосифова (твърди се, че Андреева е близка със съпругата на Сергей Станишев - б.р.) обикаля областните болници и премита с червената политическа метла. Предупреждавам я, че няма да й стигне мандатът да обиколи всички болници, които сме ремонтирали и оборудвали. Напомням й, че тя самата чукаше на вратата на ГЕРБ, за да пише здравната ни програма", написа още бившият премиер в профила си в социалната мрежа. 

Борисов припомни, че по време на неговия мандат Андреева беше избрана за директор на болница "Шейново", "заради професионализма й като лекар", и я призова като министър да се държи професионално, а не да политиканства излишно.

По-рано бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира, че след като е взел заем от 1 милиард лева, кабинетът би трябвало да даде 700 000 лева за спасяването на 50 живота на български жени, които са съпруги и майки.