Двамата бяха разпитани заради общата им песен "Бяло, зелено и червено", в която се казва "не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!".

"2012 година в България мене и Мишо ни викат да се обясняваме за някакви рап песни. Има много по-сериозни неща в България, стават все пак, нали, истински, тежки, криминални престъпления, те тръгнали да се занимават с нашите текстове какво пеем и какво не пеем", заяви Сарафа, след като даде показания, цитиран от БНР.
"Били сме опорочили знамето на България. Ма, чакайте малко, ние да сме го хванали да сме го запалили това знаме, да сме го потъпкали. Аз съм българин, гражданин на България", добави той.

От Националното следствие са потвърдили, че има производство за обругаване на националния герб и националното знаме. Член 108, ал. 2 от НК гласи: Който и по какъвто начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване на свобода до 2 г. или глоба до 3000 лв.
Тук вече се оляхте. Вижда се в каква среда на полицейщина, сплашване и абсурди ще живеем в следващите 10 месеца", обърна се в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев към управляващите, цитиран от "Фокус".

В защита на рапърите се обяви и главният прокурор. Борис Велчев заяви пред Mediapool, че е разговарял с наблюдаващия прокурор по делото Милко Момчев и е изразил "несъгласие с неговите аргументи".
"Ще поискам делото да бъде изискано за служебна проверка от Софийската апелативна прокуратурата и ще чакам нейното решение", добави Велчев.

Градският прокурор на София Николай Кокинов поясни пред "Правен свят", че прокуратурата не се е самосезирала, а делото е образувано на 27 юли по материали, изпратени от Съвета за електронни медии. Производството не било заради текста на песента, а заради участие на Шамара в тв предаване, в което казал, че не той опорочава знамето, а "знамето опорочава нас". Проверка обаче показва, че накрая на изречението рапърът е добавил "майтап си правя".