Мъжете, петима от които са регистрирани в полицията за различни престъпления, са арестувани, докато източвали нафта в междугарието между мина Чукурово и гара Вакарел, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Единственият, който не е криминално проявен, е 55-годишният началник влак А.Д. Останалите петима са 50-годишният машинист Г.Г, който е регистриран за престъпление при изпадане в неплатежоспособност и за измама. Срещу 52-годишния помощник-машинист И.Д. от София има 2 заявителски материала за кражба. Маневреният стрелочник към ж.п. гара Вакарел - Б.Б. на 57 години, е криминално проявен за кражба и търговия с акцизни стоки без бандерол, а 50-годишният му колега Т.Л от Септември е регистриран за кражби в столицата и в родния му град. Петият от групата - 27-годишният К.С., също маневрен стрелочник към гара Вакарел, е отглеждал марихуана и разпространявал наркотици.

При претърсване на гористата местност в околностите на Вакарел са намерени 3 пластмасови туби с дизелово гориво, 16 празни пластмасови туби - подготвени за пълнене, 3 гумени маркуча и лек автомобил марка УАЗ. В автомобила са открити и 10 чувала с крадени въглища. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Районна прокуратура Ихтиман.