21-годишният вратар на националния отбор по хокей Кирил Въжаров и пиятелят му Васил Александров, на 24 години, бяха смъртоносно наръгани с нож на 18 април 2009 г. По време на скандала друг младеж - Кирил Димитров, оцеля също след намушкване.

За убийството беше задържан 24-годишният Илиян Тодоров от Перник, който оттогава е в ареста.

Днес Софийският градски съд даде ход на делото срещу него. Миналия месец процесът не тръгна, след като подсъдимият се отказа от четирима свои адвокати и поиска да бъде защитаван от депутата от "Атака" Явор Нотев, който обаче също не се яви поради ангажименти в парламента, предаде Дарик радио.

Тогава майката на Васил Александров - Виолета, тогава коментира, че вярва на българското правосъдие, но не и на това, че нещо се е променило в законодателството ни. Тя заяви, че не знае как Нотев може да изпълнява едновременно функциите си на народен представител и на адвокат по знакови дела. Според нея ще стане "много страшно" за делото, тъй като той постоянно ще е ангажиран с пленарни заседания и то ще бъде отлагано.

Явор Нотев беше адвокат и на Максим Стависки по делото за катастрофата с Мануела Горсова, по което бе осъден условно.

Преди началото на заседанието днес, пред Съдебната палата се събраха близки на убитите, които настояха за честен процес.
Дойдоха обаче и приятели на подсъдимия Илиян Тодоров, които също искат справедлива присъда.